Connect with us

Minden ami NFL

25 év alatti válogatott – támadók

Az NFL-játékosok nagy része 25 és 30 éves kora között van a legmagasabb szinten, így a liga legjobbjai közé tartozó 25 év alattiak és 30 év felettik bizony kevesen vannak. Mi most a fiatalokkal foglalkozunk (aztán lehet lesz egy 30+ válogatott is) és megmutatjuk, kik a jövő nagy focistái, akik 2-3 éven belül az NFL top játékosai lesznek. A támadókkal kezdünk, a kezdőcsapat pedig így néz ki:

 

under25offense

 

Irányító

 

Jameis Winston, Tampa Bay Buccaneers

 

Derek Carr március 18-án lett 25 éves, így ő nem férhetett be a kemény kritériumok miatt, Winston pedig kis gondolkodás után megelőzi Teddy Bridgewatert, habár volt harc kettejük között a kezdő pozícióért és a franchise egyik arcáért. A Buccaneers QB-ja eloszlatta a kételyeket már első szezonjában, pedig hány és hány oldal, szakértő és szurkoló kiáltotta ki bustnak a kérdőjeles személyisége és egyetemi ügyei miatt. A nagyok között azonban teljesen profin viselkedik, semmi pályán kívüli gondja nem volt és a Tampa Bay vezetői rendkívül jól döntöttek, mikor őt választották 1/1-re. Már újoncként bemutatta, mennyire készen állt az NFL-re, amellett, hogy remek vezetője lett csapatának, mindent megcsinált, amit egy NFL-irányítótól várnánk. Remekül érzi a zsebet, kis területre is tökéletesen dobja oda a labdát és még csak 22 éves, a határ a csillagos ég. A csere ezen a poszton Teddy Bridgewater a csapatombanakinek a megítélése szerintem sokkal negatívabb a szurkolók körében, mint kellene lennie. Egy remek irányítóról van szó, aki ugyan nem kápráztat el a hosszú labdáival, de jól mozgatja a first down vonalat a futójáték segítségével, ami miatt kevesebb szerep is hárul rá, viszont amit kérnek tőle, azt mind maradéktalanul meg tudja csinálni.

 

Futó

 

Le’Veon Bell, Pittsburgh Steelers

 

Szerintem ehhez a választáshoz nem férhet kétség, nálam Bell a liga legjobb futója jelenleg (ahogy az a top50 sorozatunkban kiderül majd) és mivel csak jövő februárban lesz 25 éves, így gondolkozás nélkül rakhatom be a csapatomba. Remekül fut, emellett elkapásokban is kiemelkedő, nem vétett fumble-t 2013 óta, egyszerűen minden megvan benne, ami egy futóba kell. Egyetlen problémája, hogy 3 éve alatt 13 meccset hagyott ki sérülések és eltiltások miatt. Ezért fontos a jó csere mellé, aki esetünkben Todd Gurley, aki elképesztő újonc évet produkált és már most a legjobb futók között lehet emlegetni. Olyannyira, hogy jimboy és tszajko top50 listájára is felkerült, összesítésben pedig a 69. legjobb játékosnak választottuk ezek alapján. SPOILER ALERT: Bell mellesleg a 17. helyet kaparintotta meg.

 

Elkapók

 

DeAndre Hopkins, Houston Texans

Odell Beckham, Jr., New York Giants

Allen Robinson, Jacksonville Jaguars

 

Hatalmas merítés van 25 év alatti elkapókból, így természetesen három elkapós alapfelállást választottam csapatomnak. Sokat elmond a fiatal WR-ekről, hogy Sammy Watkins és Mike Evans csak a cserék közé fértek be. Hopkins elképesztő számokat produkál a Texansban, pedig eddig ő volt az egyetlen potens játékosa a támadósornak. Olyan irányítókkal kellett együtt dolgoznia éles szituációban, mint Matt Schaub, Case Keenum, Ryan Fitzpatrick, Ryan Mallett, Brian Hoyer, TJ Yates és Brandon Weeden, most pedig jöhet Brock Osweiler. A jövőre vonatkozóan sem várok kevesebbet Hopkinstól, hiszen minden egyes borzalmas QB mellett remekül tudott játszani.

 

Odell Beckham jött, látott és győzött, viharként robogott át a ligán és máris a legjobbak között emlegethetjük őt is. Nélküle elég elveszett lenne a Giants támadósora, hiszen támadófalról és potens futókról nehezen lehet beszélni jelenleg New York kék felén. Szerencséje a csapat szurkolóinak, hogy nincs is rájuk szükség, hiszen Odell megold elég sok problémát sebességével és elképesztő kezeivel. Allen Robinson nem olyan gyors, mint Beckham, de a labdát legalább olyan jól játssza meg és elképesztő hatékonyságot tud felmutatni az úgynevezett jump-ballok esetén. Ez a trió minden egyes NFL-franchise-ban félelemérzetet keltene, ha így összeállnának. A két szélen minden feldobott labdát lehúzna Robinson és Hopkins, Beckhamet pedig a slotba szánnám, mint gyorsabb, alacsonyabb, de semmivel sem rosszabb elkapó.

 

U25offense

 

Tight end

 

Eric Ebron, Detroit Lions

 

Itt a legrosszabb a merítési lehetőségem GM-ként, nem nagyon találni jó 25 év alatti TE-t. Az a trend figyelhető meg, hogy első 2-3 évében nagyon kevés tight end tud kibontakozni és egyébként is nagyon kevés jó tight end jön ki az egyetemekről, aminek az lehet az oka, hogy a nagyobb darab, de elkapni tudó játékosokat inkább elkapónak képzik már az alacsonyabb szinteken. Végül az Austin Seferian-Jenkins vs Eric Ebron csatából kis segédedzői (renningan) nyomásra utóbbit tettem be a kezdőbe. Ebron első körös játékos volt, ráadásul a Lions a 10. választási joggal húzta ki a 2014-es drafton, ehhez a megítéléséhez messze nem tudott felérni, első éve borzalmas volt, másodikra fejlődött valamennyit. Nem sokat használnám a rendszeremben, de azért a red zone-ban kapna néhány lehetőséget.

 

Tackle-ök

 

Terron Armstead, New Orleans Saints

Taylor Lewan, Tennessee Titans

 

A mai NFL-ben a tackle-ök nem nagyon válnak be első 1-2-3 évükben (evör?), azonban sikerült parádés duót találnom a támadófalam két szélére. Terron Armstead már most ligaelit tackle – akiről nagyon kevés szó esik -, az én top50-es listámon a 28. legjobb játékos lett és ezzel a második legjobb a posztján. Sajnos a többiek kevésbé ismerték el, ezért összetettben csak a 41. helyet kaparintotta meg. A rendkívül atletikus tackle csak a harmadik körben kelt el a 2013-as drafton, hatalmasat húzott vele a Saints, egyszerűen hibátlan a játéka. Taylor Lewan szintén a bal oldalon érzi otthon magát és ezt kategorikusan ki is jelentette, nem szívesen mozogna át a jobb oldalra, azonban én mégis megteszem ezt vele. Ő is a kivételek közé tartozik, hiszen az utóbbi pár évben nem nagyon váltak be az első körös tackle-ök. Első számú cserének a Rams falemberét, Rob Havensteint szánnám, aki jól mozgott első évében és van benne potenciál bőven.

 

Guardok

 

Gabe Jackson, Oakland Raiders

Trai Turner, Carolina Panthers

 

Itt volt a legnagyobb merítési lehetőség az elkapókon kívül, remek fiatal guardokat találunk a ligában, ráadásul legtöbbjüket nem draftolták magasan, ami alátámasztja azt az érvet, hogy elég a harmadik körre vagy későbbre hagyni a guardok kihúzását. Jackson már majdnem túlkoros, ugyanis július 12-én tölti be a 25-öt, a 2014-es harmadik körös választott már első évében is pozitívan szállt be a ligába, azonban tavaly teljesedett ki igazán a Raiders falában. A bal oldalról most feltehetőleg a jobb oldalra kell mozognia Osemele érkeztével, de nálunk az LG szerepét töltené be, míg a túloldalt a Carolina szintén idén berobbanó játékosa, Trai Turner lesz a kezdő. Őt szintén a harmadik körben választotta ki csapata és ugyanaz mondható el róla, mint Jacksonról: első évében is egész jó volt, de tavaly teljesedett ki és mozgatta el a védőfalembereket konzisztensen az útból. Ahogy mondtam, elég jó volt a merítési lehetőség, hiszen a cowboysos La’el Collins és a panthersös Andrew Norwell is versenyben volt, illetve a brownsos Joel Bitonio neve is felmerült a jelöltek között.

 

A Panthers kezdő guard-párosából a keretbe kettő, a kezdőbe csak egy fért be

A Panthers kezdő guard-párosából a keretbe kettő, a kezdőbe csak egy fért be

 

Center

 

Weston Richburg, New York Giants

 

Nagyon sajnáltam, hogy Travis Frederick, a Cowboys centere márciusban betöltötte a 25. életévét, hiszen ő még a top50-es listámra, illetve listánkra is felfért. Így sem kell nagyon panaszkodnom, hiszen Richburg a gyenge első évét követően remek másodikat produkált, nagy szerepe volt abban, hogy Eli Manning legalább középről ne kapjon folyamatos nyomást az arcába, ha már a szélen folyamatosan ott volt a közelében egy védő. Richburg összesen egy knockdownt (sack vagy qb-hit) és csupán 12 nyomást engedélyezett az ellenfeleknek, ami az egyik legjobb mutató a centerek között. Cseréje Mitch Morse lehet a Chiefsből.

 

A 25 év alatti válogatott védő oldalával is hamarosan jelentkezünk, addig várjuk a véleményeiteket, hogy Ti hogy raknátok össze ezt a csapatot. 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!