Connect with us

Hír

A sok sack Wilson hibája is

A Minnesota Vikings védelme négyszer sackelte Russell Wilsont a hajnali alapszakasz mérkőzésen. Ez többek között, vagyis szinte kizárólag a gyenge támadófal teljesítménynek köszönhető. Pete Carroll mester szerint azonban nem szabad csak az OLine-t hibáztatni, ugyanis Wilson sokat tehetne azért, hogy elkerülje a nagy negatív játékokat. Például gyorsabban kellene eldobnia a labdát.

 

Van abban általános igazság, amit Carroll mond: hiába csinált Wilson rengeteg hatalmas scramble játékot, néha tudni kell gyorsan szabadulni a labdától. Csakhogy akárhogy próbálja enyhíteni Carroll mester a támadófal gyengeségét, tetszik nem tetszik, ez az OLine pocsék, jó eséllyel messze a leggyengébb az egész ligában. Elég csak megnézni a négy sacket:

 

 

Az első sacknél Wilsonnak durván három másodperce van passzolni (ami mondjuk átlagos), de ez is csak azért, mert jól érzékelte a nyomást és segített magán. Ám a labdát nem tudja hova dobni, menekülni próbál, sikertelenül. A második sacknél két másodperc alatt ott vannak ketten is az arcában, sikeresen kimenekül, viszont ott tényleg lett volna ideje eldobni a labdát még sack előtt. A harmadik és negyedik sack során viszont gyakorlatilag egy másodperc alatt ott vannak a védők Wilson nyakán, az irányítónak még felnézni sincs ideje.

 

hawks fal

 

Akármit is mond Carroll, a képek alapján Wilson legfeljebb a harmadik sacket tudta volna elkerülni egy vaktában kidobott labdával. Ettől még a támadófal borzalmasan gyenge, ezen nincs mit szépíteni. Főleg, hogy az a négy sack az első félidőben esett, a folyamatos nyomásgyakorlásról nem is beszéltünk.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!