Connect with us

Hír

A sok sack Wilson hibája is

A Minnesota Vikings védelme négyszer sackelte Russell Wilsont a hajnali alapszakasz mérkőzésen. Ez többek között, vagyis szinte kizárólag a gyenge támadófal teljesítménynek köszönhető. Pete Carroll mester szerint azonban nem szabad csak az OLine-t hibáztatni, ugyanis Wilson sokat tehetne azért, hogy elkerülje a nagy negatív játékokat. Például gyorsabban kellene eldobnia a labdát.

 

Van abban általános igazság, amit Carroll mond: hiába csinált Wilson rengeteg hatalmas scramble játékot, néha tudni kell gyorsan szabadulni a labdától. Csakhogy akárhogy próbálja enyhíteni Carroll mester a támadófal gyengeségét, tetszik nem tetszik, ez az OLine pocsék, jó eséllyel messze a leggyengébb az egész ligában. Elég csak megnézni a négy sacket:

 

 

Az első sacknél Wilsonnak durván három másodperce van passzolni (ami mondjuk átlagos), de ez is csak azért, mert jól érzékelte a nyomást és segített magán. Ám a labdát nem tudja hova dobni, menekülni próbál, sikertelenül. A második sacknél két másodperc alatt ott vannak ketten is az arcában, sikeresen kimenekül, viszont ott tényleg lett volna ideje eldobni a labdát még sack előtt. A harmadik és negyedik sack során viszont gyakorlatilag egy másodperc alatt ott vannak a védők Wilson nyakán, az irányítónak még felnézni sincs ideje.

 

hawks fal

 

Akármit is mond Carroll, a képek alapján Wilson legfeljebb a harmadik sacket tudta volna elkerülni egy vaktában kidobott labdával. Ettől még a támadófal borzalmasan gyenge, ezen nincs mit szépíteni. Főleg, hogy az a négy sack az első félidőben esett, a folyamatos nyomásgyakorlásról nem is beszéltünk.

 

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
polo62
polo62
2016-08-19 20:42

nem védem a Hawks falat, de attól ez a Vikes D nagyon bika lesz idén is, az öreg Russ pedig szaladgálhat az egészsége megőrzése érdekében. azért ezt szerintem egy idő után Wilson is meg fogja unni, mert hiába van jól megfizetve és jó a csapat, de láthatóan évek óta a támadófal kárára épülnek, ennyi ütést pedig éveken keresztül képtelenség bírni komolyabb sérülés nélkül.

renningan
renningan
Reply to  polo62
2016-08-19 22:54

Wilson nagyon okos, ezért lehet még jó pár évig a ligában. Nem törik annyira nagyon össze. De jó eséllyel előbb utóbb őt is elkapják.

petipajti
petipajti
Reply to  renningan
2016-08-21 10:54

ezzel nagyon egyet tudok érteni. wilson nélkül ez a hawks offense sehol nem lenne.

Kopi3.14
Kopi3.14
2016-08-19 21:52

Szerintem az első sack inkább Wilson hibája. Átment a falon túlra, ott meg már csak holdingért tudták volna tovább védeni.
Egyébként a hívások is vagy rosszak, vagy ennyire szarok az elkapók. Szinte soha nem látom 10- yardos kísérletet elkövetni. Több screen, vagy egyéb közeli passz kellene.

BenszeT
BenszeT
Reply to  Kopi3.14
2016-08-19 22:03

Szerintem is az első Wilsoné volt. Rosszul olvasta a védők mozgását mikor fellépett. A többinél az életért futott.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x