Connect with us

Hír

Wilson miatt rossz a fal?

A Seattle Seahawks támadófala nem elit. Ez tény. Russell Wilsont idén 40-szer sackelték, az Arizona Cardinals ellen például hatszor. Azonban a pocsék támadófal teljesítmény egyedül a falemberek minőségének a hibája, vagy inkább Russell Wilson hibája.

 

seahawks-chargers17

 

Pete Carroll mester még a szezon elején jelezte, hogy oké, nem jó a támadófal, de Wilson is tehetne többet azért, hogy elkerülje a sackeket, például eldobhatná hamarabb a labdát. Azonban lehet, hogy ennél többet is tehetne Wilson: mondjuk ne rohangáljon, mint a zerge.

 

Wilson talán a legmobilisabb irányító a ligában, de lehet, hogy épp ezzel teszi még rosszabbá a támadófalát. Egy zsebirányítóval ugyanis könnyű a támadófal dolga, hisz az nem fog jó eséllyel sehová sem szaladgálni, mindenki tudja a falban, hol a QB és a saját helye, hol, kinek kell besegíteni, a támadófal össze tud szokni és így relatíve eredményesen blokkolni. Wilsonnál viszont ez teljesen random, ugyanis nem tudni, hogy mikor dönt úgy, hogy na már most ő futni fog.

 

Félre értés ne essék, a Seahawks támadófal akkor sem lenne elit, ha egy Tom Brady állna mögötte. Viszont például a Cardinals elleni első négy sackből minimum három Wilson hibája volt: hiába volt 3-4 másodperce passzolni, hiába dobhatott volna meg egy screent, hajíthatta volna el a labdát: vagy túl sokáig várt, vagy saját improvizációból, de még a fal tényleges összeomlása előtt beleszaladt a sackbe.  Nyilván ütik eleget, szeretné elkerülni, viszont így már akkor rohan, amikor még nem lenne szükséges, ami általában vagy sacket, vagy jobbik nagy játékot eredményez. Előbbinél a fal kuka, a másodiknál ő a hős.

 

Persze ezen lehet vitatkozni, de ez kicsit olyan, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Szerintem a rossz támadófal, de például egy Peyton Manninggel, aki legendásan jobbá tudta tenni a saját támadófalait, azért ez a fal is kinézne valahogy.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!