Hír

Alex Mack az átigazolási piac legnagyobb nyertese

Published on

 

Nagy dolog az, ha te vagy a liga legjobb centere. Még nagyobb dolog, ha ezt meg is fizetik. Azonban, ha mindezt Browns játékosként éred el, akkor nem lehetsz teljesen boldog. Ám Alex Mack ezt megoldotta.

 

 

Alex Mack 2014-ben transition taget kapott a Brownstól. Ez azt jelentette, hogy bárkivel tárgyalhatott és azt ajánlatot a Browns tarthatta. Be is jelentkezett érte a Jacksonville Jaguars, a liga legtöbbet kereső centérévé tették, ráadásul egy olyan szerződéssel, ami lehetővé tette, hogy Mack két év után felbontsa (a szerződésről mi is írtunk, ide kattintva olvashattok róla). A Browns ennek ellenére tartotta az ajánlatot, Mack lehúzott két évet, majd rögtön dobbantott és ment tesztelni a piacot.

 

Az nem volt kérdés, hogy ő lesz a legjobban fizetett center (azóta a Cowboysos Travis Frederick már kapott egy nagyobb szerződést), viszont ahhoz már szerencse kellett, hogy egy top csapat fizesse meg ennyire. Ez a csapat pedig a Falcons lett, amivel nemcsak, hogy NFC döntőt játszhat, de még egy MVP-nek is adhatja fel a labdát. Ez pedig a mellékelt ábra szerint nagyon feldobja, a Seahawks elleni meccsen volt pár közeli kép róla, hogy milyen lendülettel, odaadással és boldogsággal játszik.

 

Ő volt a meccs egyik legjobbja, a Pro Futball Focus (akiknél amúgy top2-es) szerint ő volt a legjobb Falcons támadó és a meccslabdát is neki ítélték. Persze az ember el is várja egy 9 milliót kereső játékostól, hogy tegye oda magát, de ez akkor is más volt. Már-már gyermeki öröm sugárzott az arcán, nekem végtelenül szimpatikus volt a játéka.

 

 

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group