Connect with us

Minden ami NFL

Ki nyerné a Super Bowlt kezdő irányítója nélkül?

 

 

Nemrég jimboy összeszedte kik lehetnek a rájátszásba jutott csapatok radar alatti játékosai az AFC-ben és az NFC-ben, már azt is kiveséztük, hogy kik a liga összes csapatának idei leggyengébb láncszemei. Most viszont egy egészen érdekes dolgot vizsgálunk. A konferencia döntőbe jutott négy csapatból ugyanis kivesszük a kezdő irányítókat és megpróbáljuk megállapítani, ki vinné haza így a Lombardi trófeát. Kezdjünk hát neki.

 

4. Green Bay Packers

 

A lista negyedik helyére könnyűszerrel meg lehetett állapítani melyik csapat kerül. Ez a Packers ugyanis Rodgers nélkül, nem hogy a négy legjobb között nem lenne, de rájátszásban sem. Az egész játékuk arra épül, hogy Rodgers majd több pontot tesz fel a táblára, mint amennyit kapnak. Márpedig bőségesen kapnak. A támadófal passzhoz a legjobban blokkol a ligában, de Rodgers zsenije nélkül ez nem tűnne ennyire nyilvánvalónak. A futójáték bár Montgomeryvel mutat szép dolgokat, önmagában nem tényező. Az elkapók azért csinálnak szép dolgokat, de konzisztensen sokszor nem képesek elszakadni. Igaz, ha már nem szakadnak el, azt a kreditet meg kell adni nekik, hogy Rodgers zsebkendőnyi területre bedobott labdáit elkapják, sokszor bravúrral is. Más viszont nem tudná így odavarázsolni nekik. Nincs az a pontháború, amit Rodgers nélkül megnyernének, ez pedig így kevés.

 

3. Atlanta Falcons

 

A harmadik helyre nálam a Falcons futott be. Érdekes helyzetben vagyok velük kapcsolatban, mert szezon előtt nem mondtam volna meg, hogy Ryan hiánya az egyik legfájóbb lehet a csapatok közül, de hát Ryan eddig soha nem mutatta meg, hogy képes a jó szintről az elitbe lépni. Márpedig idén nem hiába a legnagyobb MVP várományos. A legjobb passer rating, a második legtöbb yard és a harmadik legtöbb TD hozzá fűződik az irányítók közül. Így ha kivesszük őt a játékból, nagy lenne a visszaesés. Annak ellenére is nagy lenne, ha figyelembe vesszük, hogy a futójáték képes működni, hogy Shanahan precíz, kiváló játékhívásaival haladna az offense, de ha pontháborúba keverednek, akkor Ryan nélkül alul maradnának az első két csapattal szemben.

 

Matt-Ryan-8

 

2. New England Patriots

 

Az, hogy a Patriots nem lenne óriási bajban Brady nélkül, az nem egy fiktív feltevés. Láthattuk az első négy héten, hogy mire mentek. És bár a Bills ellen belefutottak a késbe, ott egyrészt nem Jimmy irányított, másrészt semmi sem jött össze. Előtte azért láthattuk, hogy képesek Bostonban olyan game plant varázsolni, hogy a szezon előtt toronymagas esélyes Cardinalst (még ha utóbb ki is derült, hogy erre nem szolgáltak rá) is megverjék. A támadóséma működik, a fal jobb, mint valaha és három potens futójuk van, hogy Edelmanéket már ne is említsem. Ami még fontos, hogy mellé van egy olyan védelmük, akik biztosítják azt, hogy nem fogják nagyon megszórni őket, így egy kényelmes 20-25 pontos mérkőzés elég lehet az offense részéről.

 

1. Pittsburgh Steelers

 

Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy az első helyet a Steelers kaparintaná meg. Mégpedig azért, mert a meccseiket az elmúlt jó 1-2 hónapban, lényegében már nélküle nyerik. Jó, tudom ez egy kicsit sarkítás, de Big Ben akármennyire is penge irányító, most csak a szükséges minimumot teszi be a közösbe, sőt néha még próbál el is venni. Nem mondom, hogy nagyon rosszul játszik, sőt azt sem, nem hiányozna a személye a pályáról, de az offense elkezdte vinni saját magát. Ez pedig két tényen nyugszik. Az egyik, hogy a liga legjobban teljesítő O-line-ja jelenleg a Pittsburgh-ben van. Lehet, hogy jobban blokkol passzhoz a Packers fal és az is, hogy a Cowboys futásblokkolásához semmi sem fogható, de összességében ez a fal van MVP formában. A Chiefs ellen összesen kettő preussure-t engedtek. Kettőt. Ez annyi, mint amennyit a Seahawks fal már az első snap előtt enged. Mellette futáshoz is igen hatékonyan blokkolnak.

 

landry-jones

 

Ha ez nem lenne elég, akkor adjuk hozzá, hogy itt játszik a liga messze legjobb futója is, Bell pedig egészen szenzációs. A védelem nem elit, de éppen elég jó ahhoz, hogy a rutintalan backup QB-kat elbizonytalanítsa és hibákba kényszerítse. Landry Jones sem szokott a helyzet magaslatán állni, de nála legalább a rutin dolgozik, ugyanis Ben sérüléseinek hála már jó néhány mérkőzést lenyomott és egy kellően konzervatív, hibakerülő game plannel meg tudnák csinálni.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!