Connect with us

Draft

Draft-értékelő: rájátszásra gyúr a Titans

A Tennessee Titans nem titkoltan azt a célt tűzte ki, hogy playoffba verekedje magát 2017-ben, melyre előzetesen is bőven megvolt már az esélye – részben a gyenge csoportnak köszönhetően -, egy megfelelő drafttal pedig csak még közelebb tudtak volna kerülni a hőn áhított rájátszáshoz. Nagyon jó helyzetből várták a játékosbörzét, értékes pickjeik voltak, melyeket sikerült is tehetséges játékosokra váltaniuk, a feladat nagy részét jól látták el, de azért maradtak náluk is hiányosságok.

 

A választottak:

1/5 Corey Davis, WR, Western Michigan

1/18 Adoree’ Jackson, CB, USC

3/72 Taywan Taylor, WR, Western Kentucky

3/100 Jonnu Smith, TE, Florida International

5/155 Jayon Brown, LB, UCLA

6/217 Corey Levin, OG, Tennessee-Chattanooga

7/227 Josh Carraway, EDGE, TCU

7/236 Brad Seaton, OT, Villanova

7/241 Khalfani Muhammad, RB, California

 

Nagyon bekezdett a Titans a draft elején, hiszen sokan úgy voltak vele, hogy ki fognak trade-elni az ötödik pickről, hátha valaki magasan akar irányítót húzni, azonban maradtak az eredeti helyükön és Corey Davist, a class legjobb route runner elkapóját hívták magukhoz. Sokaknak szúrhatja a szemét ez a választás, mert 1/5-ön sérülékeny elkapót húzni rizikós, sőt, többen nem is #1 WR prospectként tartották számon, de szerintem teljesen rendben van ez a pick, végre találtak Mariotanak egy embert, akit bármikor célba vehet, biztoskezű, fürge, agilis, nagyon stabil elkapó. Egyértelműen ez az elem hiányzott a Titans offense-éből. Ha nem is A+-os húzás, de nagyon rendben van.

 

 

A Davis pick helyett sokkal inkább lehet ráncolni a szemöldökünket Adoree’ Jackson kiválasztása okán. A USC mindenese legtöbbeknél nem kapott első körös grade-et, többek közt mi se gondoltuk úgy, hogy megérné kivinni a draft első napján, főleg úgy, hogy White, King, Wilson is benn volt még. 1/18-on egy kiforratlan cornerbacket kihúzni rizikós vállalás, sok veszélyt rejtegethet magában, ha már korán a kezdőbe szeretnék rakni. Az vitathatatlan, hogy egy nagyon robbanékony, dinamikus és agilis játékosról beszélünk, aki kiváló visszahordó és a támadósorba is beilleszthető, de talán egy stabilabb, biztosabb CB jobb értéket képviselt volna a draft ezen szakaszában. Személy szerint nem kedvelem ezt a választást, de nagyon kíváncsian várom, mit kezdenek majd vele.

 

A második körben nem volt választása a csapatnak, azonban a harmadikban kettő is. Mindkét picket egy-egy támadóra lőtték el, tovább gyarapítva Mariota fegyverarzenálját. Előbb Taywan Taylor jött, akiről azt kell tudni, hogy egy nagyon produktív slot elkapó volt az egyetemen, elég jó potenciál rejtőzik benne. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a tehetségekkel teletűzdelt Alabama védelem ellen is képes volt 121 yardot felpakolni, mely igencsak megsüvegelendő. Jó az elkapások után, ezért ha sikerül diverzifikálni a Tennessee támadójátékát, akkor nagyon hasznos elem lehet.

 

 

A harmadik kör második Titans pickje Jonnu Smith-re esett, ezzel tovább boostolva a támadósort. A legtöbben Smith-t éppen Delanie Walkerhez hasonlítják, így adja magát a választás, de ha figyelembe vesszük a még bent maradó tight endek sorát, akkor azért el lehet gondolkozni, hogy ő volt-e a legmegfelelőbb húzás. Nyilván a csapat jobban szerette, mint Buttot, Legettet vagy Sprinkle-t, mégis úgy gondolom, hogy a három említett játékos jobb értéket képviselt volna ezen a helyen. Arról nem is beszélve, hogy jöhetett volna pass rusher vagy inside linebacker is.

 

Ami a linebacker húzást illeti, az ötödik körig kellett várni rá, ahol már nem biztos, hogy kezdő kaliberű játékosokat lehet találni, sokkal inkább a zavarosban halászás a jellemző. Ennek jegyében jött Jayon Brown, aki némileg alulméretezett egy tipikus LB-nek, ezért kérdéses, hol fogják megtalálni a helyét a védelemben. Sokkal inkább lehet arra számítani, hogy special teamer lesz belőle. A hatodik körben egy olyan falember érkezett mélyítésképp, aki több helyen is feltűnhet (tackle/gurad), de azt ne várjuk, hogy sokat látjuk majd a kezdőben, a Titans fala elit, ezért inkább csak a létszám növelését fogja szolgálni Corey Levin.

 

A Tennessee a draftot egy sűrűnek mondható hetedik körrel zárta le, ahol háromszor is a porondra kerültek. Josh Carraway, Brad Seaton és a fura nevű Khalfani Muhammad érkezése is a keret feltöltését szolgálta, legjobb esetben is csak a practice squadban lehet elképzelni a jövő évi szereplésüket.

 

Összegzés:

Ami a Tennessee Titans 2017-es Draftját illeti, sikerült valamennyi hiányposztjukra játékost, játékosokat húzni, azonban nem mindegyik needet sikerült feltétel nélkül kielégíteniük. Húztak jó értéken jó prospecteket, azonban néhány pickjük visszásnak mondható, kezdve Jacksonnal, de Smith helyett is jöhetett volna nagyobb impacttel bíró játékos. Összességében nem végeztek rossz munkát, sőt, erősödött a keret, javult az offense minősége, a védelem lett csak némileg elhanyagolva, ami miatt nem lehet nekik olyan jó osztályzatot adni.

 

Értékelés: B-

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!