Connect with us

Hír

Csúszhat az első Kínában megrendezett NFL meccs dátuma

Az NFL nem szeretne leállni, és az amerikai szurkolók után a világ többi tájára is betörnének. Ez tette lehetővé, hogy immáron 4 meccset rendeznek Londonban, ráadásul két különböző stadionban, idén második éve lesz meccs Mexikóvárosban is, a hab a tortán viszont egy kínai alapszakasz meccs lehet, betörve az ázsiai piacra is. Ám a tervezett dátumot egy évvel csúsztatniuk kell.

 

 

Az eredeti terv az volt, hogy a San Francisco 49ers és a Los Angeles Rams a 2018-as szezonnyitót Kínában játszaná, és mindkét csapat hajlott is az ötletre, ám erre leghamarabb 2019-ben kerülhet sor. Az ok pedig egészen egyszerű: 2019-ben lesz 100 éves az NFL, és hol máshol lehetne megünnepelni a centenáriumi szezonkezdetet mint Kínában? Persze a csúszás nem csak emiatt jöhetett létre, hanem azért, mert a Rams stadionmegnyitója is egy évet csúszik, így belefért ez az eltolás is.

 

Roger Goodell, az NFL komisszárja és Mark Waller, az NFL alelnöke is kiemelte, hogy üzletileg mennyire fontos lehet a meccs létrejötte, hiszen sok-sok szurkolója van Kínában is az amerikai futballnak. Goodell ráadásul elhintette, hogy nem csak a két NFC West csapat volt az egyetlen érdeklődő, sokkal több csapat jelezte részvételi szándékát a kínai meccsre mint bármelyik más nemzetközi találkozóra. Tom Brady is hangoztatta, hogy szeretne Kínában játszani a Patriots játékosaként, lehet teljesülhet ez az álma, már ha tényleg 5-6 évre tervez még.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!