Connect with us

Hír

Három év után elküldte első körös bustját az Eagles

Marcus Smithnek annyi – hiába az újonc szerződés és a garantált tartalom, a másfél millió felszabadult dollár és a roster hely többet ér, mint egy korábbi első körös bust pátyolgatása.

 

 

Marcus Smith-t az első kör 26. választásával szerezte meg az Eagles, vele akarták megoldani a pass rush-t az elkövetkező években. Nem is csoda, hisz Smith utolsó egyetemi évében 42 tackle-t szerzett 14,5 sack mellé, az év védőjátékosának is megválasztották. Ennek ellenére újoncként csak nyolc meccsen lépett pályára, viszont egy darab statisztikai mutatója nem volt, védőként semmi hasznát nem vette az Eagles.

 

A következő két évben már játszott, 29 meccsen volt a pályán, de egyszer sem volt kezdő: mindössze 23 tackle és négy sack jött össze neki ennyi idő alatt. Nem meglepő módon a csapat nem hívta le az 5. éves opcióját, így újonc szerződéséből csak egy év maradt hátra – az idei. Elküldésével 1,5 millió dollárt spórol a csapat, igaz további egymilliót kénytelen benyelni veszteségként. Smith egyébként egy Chip Kelly választás volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!