Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy 2017 – Top 14 Tight End

Nem a tight endek azok, akik zsákszámra hozzák a pontokat és ezáltal a győzelmeket fantasyban, ugyanakkor nagyot lehet szakítani egy megbízható és eredményes tight enddel, de ugyanekkorát lehet bukni egy kockázatos vagy egyszerűen rossz picken. Alább 14 olyan választás, ami a legkifizetődőbb lehet a 2017-es szezont illetően.

 

 

1. Rob Gronkowski

Vitán felül áll, hogy Gronk a liga legjobb tight endje és az egész liga egyik legdominánsabb játékosa, csak azok a fránya sérülések ne lennének. Ugyanakkor a produktivitásáról mindent elmond, hogy hiába szerepelt mindössze 8 mérkőzésen tavaly, a 6. és a 10. hét között a legeredményesebb tight end volt. Ha egészséges tud maradni, akkor hatalmas fegyver: az elmúlt 4 szezonban, amikor pályára lépett legalább 11 meccsen, TD-k számában, fantasy pontokban és yard/targetekben is top5-ben végezett a szezon végén. Az egyetlen olyan sérülékeny játékos, akiért megéri a nagy kockázat is.

2. Jordan Reed

Gronkowskihoz hasonlóan kockázatos Reed választása is, aki szintén gyakran küzd egészségügyi problémákkal. Tavaly annak ellenére hozott remek számokat, hogy sokadik opciónak számított Garcon és Jackson mögött. Előbbi kettő távozásával azonban ő lehet Cousins kedvenc célpontja, rengeteg labdára számíthat idén is. A rengeteg elkapása mellett az sem elhanyagolandó szempont, hogy TD-ket tekintve is produktív a posztján.

3. Travis Kelce

A legbiztosabb választás minden téren. Tavaly magasan verte összes vetélytársát a poszton. Ehhez hozzájárult, hogy egyszerűen elnyűhetetlen volt, minden mérkőzésen pályára tudott lépni és Alex Smith személye garancia volt arra, hogy rengeteg labdát fog kapni. A tavalyi évhez képest pedig még többre számíthat, ugyanis távozott a csapat első számú elkapója Jeremy Maclin, az ő targetjein pedig jobb híján Kelce és Tyreek Hill osztozhat.

4. Greg Olsen

Charlotte-ban a helyzet változatlan, továbbra is Newton kedvenc célpontja a 32 éves játékos. Az egyetlen probléma vele kapcsolatban az, hogy ő inkább a pályán történő haladásból veszi ki szervesen a részét, így kevés hatpontos fűződik a nevéhez. A redzone-ban továbbra sem valószínű, hogy gyakran passzol felé SuperCam pláne azok után, hogy draftolták a nagyszerű elkapóskillekkel rendelkező Christian McCaffrey-t. Yardjai azonban rengeteget hozhatnak a konyhánkra.

5. Jimmy Graham

Seattle-ben minden jel arra utal, hogy az utóbbi évekhez képest, egy erősebb passzjátékot láthatunk majd. Sikerült találniuk egy olyan falat, ami az elmúlt időszakban forgóajtóként funkcionáló egységhez képest előrelépésnek mondható, így Grahamnek sem kell feltétlen annyi blokkoló munkát végeznie, mint eddig. Graham tavaly az egész szezont sérülten játszotta végig, mégis sikerült majdnem 1000 yardot és 6 TD-t feltennie a táblára egy elég esetleges támadósorban. Fontos vele kapcsolatban azt a kockázatot kiemelni, hogy rendkívül hektikus játékos. Egyszer 20 pont fölött szerez, majd hetekre képes eltűnni a mezőnyben.

 

 

6. Kyle Rudolph

Sam Bradford legtöbbet célba vett játékosa és mivel komolyabb konkurencia nem érkezett az elkapó poszton, így hasonlóan sok targetre számíthat idén is. A Vikings támadósora továbbra sem egy lehengerlő gépezet, azonban a kulcs szituációkban és a redzone-ban gyakran fordul hozzá Bradford.

7. Delanie Walker

A Titans támadójátéka abból a szempontból nagyon összetett, hogy van egy kiemelkedő futójuk, egy 100+ targetes Matthewsuk és egy hasonlóan gyakran keresett tight endjük. Ez a szintézis egy olyan egységet alkot, hogy a játékosok egymást húzzák a teljesítményükkel és annyira kiemelkedők mindannyian a saját posztjukon, hogy nehéz elképzelni, hogy bárkit is az ő kárukra építsen be Mike Mularkey. Ezért örülhetünk akkor, hogyha Walker van a csapatunkban, akit rövid és hosszú játékoknál gyakran vesz elő Mariota, továbbá a redzone-ban is lelkesen keresi tight endjét, így nem csak yardjai lehetnek rendben, hanem a touchdownjai is.

8. Martellus Bennett

Martysaurus Rex tavaly másfeledik opció volt a Patriotsban, ahol attól függően játszott nagyot vagy éppen tűnt el a szürkeségben, hogy Gronkowski bevethető volt-e avagy sem. Azonban mivel nagyrészt Gronk harcképtelen volt, így gyakran kerülhetett reflektorfénybe. Ez persze nem minden esetben valósult meg, ugyanis blokkolási képességei miatt a futójáték előnyben részesítése során habár a Pats számára hasznos volt, fantasy csapatunkban sok hasznát nem vettük. A Packersnél azonban más a helyzet, futójáték hiánya miatt a blokkolásból is kevésbé kell kivennie a részét, valamint a támadófal minősége is olyan, hogy nem kell hatodik embernek. Aaron Rodgers pedig bárkiből remek számokat tud kihozni, egy Bennetthez hasonló játszótársra tight end poszton pedig már nagyon régóta várt.

9. Tyler Eifert

Eifert egy nagyon sérülékeny játékos, aki 2013 óta a mérkőzések 41%-át volt kénytelen kihagyni, bár képességei adottak lennének ahhoz, hogy posztja krémjébe tartozzon. Erre bizonyíték, hogy az elmúlt két évben annak ellenére, hogy 11 meccset hagyott ki, 18 TD-t szerzett. TD-k tekintetében tehát eredményes játékosról beszélünk, azonban neki yardokat tekintve A.J. Green hiányában lehet csak jó szezonja. Ekkor azonban a támadójáték en bloc zuhan össze Cincinnatiben, ráadásul a draftról érkezők is nagy eséllyel vehetnek el targeteket a tight endtől.

 

 

10. Zach Ertz

Ertznek kiváló kezei vannak, ami felé száll labda és elkapható, az a kezében köt ki. Négyéves karrierje során eddig mindössze 10 dropja van. Pederson első évében a játékok 27%-a a tight endekre volt kihegyezve, azonban Torrey Smith és Alshon Jeffery megszerzését követően jobban a szélekre helyezi a hangsúlyt a Philly támadójátéka. Ennek pedig Ertz ihatja meg a levét.

11. Jack Doyle

Doyle lassan de biztosan vált a Colts első számú opciójává tight end poszton Fleener távozását és Dwayne Allen szenvedését követően a tavalyi évben. Pagano offense-e is nagy mértékben használja a tight endeket, a pass-heavy Colts támadósorban pedig nem okoz gondot a targetek elosztása a WR-ek és Doyle között.

 

 

12. Eric Ebron

Ebron helyét egyre jobban kezdik megtalálni ebben a Lions támadósorban. Labdákat már kap és yardokat is szerez belőlük tisztességgel, azonban az endzone-beli produktivitásával akadhatnak gondok. Tavaly elég limitáltan szerepelt, az ellenfél 5 yardos vonalán belülről indított játékok során egyszer nem dobott felé Stafford. Pedig önmagában véve egy jókezű játékosról beszélünk, aki idén a távozó Anquan Boldin end zone targetjeiből is kaphat párat.

13. Antonio Gates

Sokat gondolkodtam azon, hogy őt vagy fiatal csapattársát, Hunter Henryt tegyem-e a toplistámba, aztán végül arra jutottam, hogy mégis csak Gates a csapat első számú tight endje és a munka oroszlánrésze azért neki jut a pályán történő haladás során, end zone-ban pedig hasonlóan gyakran keresi őt is Rivers, mint fiatalabb kollégáját. A jövő mindenképpen Henryé, de ebben a szezonban még Gates lesz a csapat zongoracipelője.

14. Jason Witten

Ide eredetileg Coby Fleenert szerettem volna írni, aztán jött a #zeke6meccs, ami miatt megváltozott és az év elején biztosan gyakran fog rutinos tight endjéhez fordulni a rövid játékok során Dak Prescott, aki mellett ugyan ott lesz a backfielden McFadden, a dallasi playhívás ettől függetlenül valószínűleg eltolódik a passzjáték felé, amiből Witten profitálhat sokat majd, különösen a redzone-ban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!