Connect with us

Hír

Bennettet ok nélkül bántalmazta és tartóztatta le a rendőrség

Las Vegasban egy rendőr fegyvert tartott Michael Bennett fejéhez, a földre kényszerítette, rátérdelt a hátára, majd pedig megbilincselte. Mindezt látszólag ok nélkül, hisz Bennettet némi rendőrautóban való fogva tartás után elengedték és semmilyen eljárás nem indult ellene. Sőt, a Seahawks védője készül jogi útra terelni a dolgot az emberi jogainak megsértése miatt:

 

A földre kényszerített, majd a fegyverét a fejemhez tartotta és azt üvöltötte, hogy ha megmozdulok, “szétloccsantja a kibaszott fejem”. Elveszettnek éreztem magam, ahogy ott feküdtem megbilincselve, szembenézve azzal, hogy megölhetnek.

 

 

Bennett egy hosszú levélben mesélte el a történteket. Szerinte csak azért szúrták ki őt, mert fekete, miközben nem csinált semmit, csak rohant, amikor a többiek is rohantak körülötte, mert állítólag valaki lövést hallott (a valóságban nem történt lövés, csak a nép pánikolt be). A földön fekve próbálta bizonygatni – megszeppenve és tisztelettudóan –, hogy nem követett el semmit és mégis miért csinálják ezt vele, de csak annyit válaszolt neki a rendőr, hogy kuss legyen. Az esetet videóra is vették:

 

 

Az eset után Colin Kaepernick, aki elkezdte a himnusz alatt térdepléssel a fekete emberek elleni igazságtalanság elleni demonstrációt, szintén Twitteren jelezte, hogy mindenben támogatja korábbi riválisát.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!