Connect with us

Best of

Best of College Football 2017 – Week 3

Ha másért nem, de az aktuális játékhét legszebb, legviccesebb, legfurább jeleneteiért érdemes felkelni vasárnap reggelente. Ilyenkor néha átvág az emberek agyán, hogy bizony az egyetemi focit is megéri nézni, követni. Jó, az NFL-es a csúcskirály dolog, de ha kicsit kimozdulunk a komfortzónánkból, akkor rájövünk, hogy…

 

 

A hét üzenete

Jarrett Johnson, a Texas A&M linebackere szimpatikus üzenetet címzett a szurkolóknak. A félidőben még égtek, a végén viszont sikerült nyerniük, szóval ha ez kell a győzelemhez… A lényeg, hogy biztosan nem kapott dicséretet.

A hét NFL-átadása

Josh Rosen nem ügyetlen srác, bár egyelőre hiányzik a kiegyensúlyozottság a játékából. Olykor úgy játszik, mint egy hátsó körös irányító, máskor meg olyan passzokat ad, hogy minden scout szája tátva marad.

 

A hét visszahordása #1

A Michigan már tavaly, Jabrill Peppers révén visszahordott egy halom TD-t, de ezzel idén sem szándékoznak leállni. Ezúttal a fura nevű freshman, Donovan People-Jones vállalta el, hogy megcélozza magának az endzone-t.

A hét visszahordása #2

Emlékszünk múlt hétről Dante Pettisre, ugye? Ő minden héten gondoskodik róla, hogy ne csak mi, hanem mindenki más megjegyezze a nevét. Ha pedig ezt csinálja minden héten, akkor nehezen fogják elfelejteni.

 

A hét visszahordása #3

Valaki az égből fogta a Shun Brownra hangolt joystickot és az összes gombot lenyomta egyszerre. A végén a spin move-re érdemes figyelni.

 

 

Heti Hail Mary

A Florida és a Tennessee régre visszanyúló rivalizálást folytat, melyből pikáns ütközetek szoktak alakulni. Na, de az, hogy egy utolsó másodperces Hail Mary TD-vel nyeri meg a meccset a Gators, arra nem voltunk felkészülve. A főszereplők: Feleipe Franks és Tyrie Cleveland. Egyszerűen: WOW.

 

Heti Josh Allen stat

A már 1/1-esnek is kikiáltott Allen megint csak nem élete formájában játszott, az Oregon védelmére nem nagyon volt válasza. Ami még inkább kétségbe ejtő, hogy a Power 5 csapatai ellen egyelőre nem tud elégséges teljesítményt nyújtani. Tehát van bőven gondja, ha elit tehetségekkel kell szembe néznie, ez semmiképp sem jó előjel a profi karrierjét illetően.

 

 

Heti Josh Allen reakció

A statok és a nyújtott teljesítmény Allenből is kihozták az indulatokat. Többet mi sem tudnánk hozzáfűzni.

 

Heti segédedző

Bizonyára sokaknak nem mond semmit Rusty Whitt neve, de ő a Louisiana-Lafayette erőnléti edzője. Állítólag iszonyatosan szigorú ember, nem lehet vele szórakozni. Mi se mernénk, ha KoZsó tengerentúli reinkarniációjával találkoznánk.

 

A hét büntetése

Ezúttal nem a pályán taroltak le valakit izomból, hanem az Ohio Bobcats cheerleader csapatának tagjai kaptak egy kisebb megdorgálást. Büntetésül fekvőtámaszt kellett nyomniuk, ami elég érdekesre sikerült. A lányoknak nézzük el, de a fiúk ennél langyibban nehezen csinálhatták volna.

 

A hét INT return TD-je

A nebraska a red zone-ban egy screen játékot hívott, amit Shawun Lurry tökéletesen olvasott. Az eredménye pedig egy 87 yardos pick-six lett. De nem csak ennek örülhettek, hiszen végül 21-17-re övék lett a meccs.

 

A hét blokkolása

A Kansas egy igen ritka és nagyon érdekes módját választotta a pass protectionnek. A tanulság: nem működik hatékonyan.

 

A hét statisztikája

Mason Rudolph kitette az asztalra az a bizonyos testrészt és megmutatta, ki a Jani a gáton. A féliőben(!) az alábbi statokat hozta össze. Kérdés, hol volt a védelem? A szurkolóknak áll sörért a büfében vagy nézték a magyar-szlovák meccset. Az utóbbi a valószínűbb.

 

 

A hét targetingje(?)

CeeDee Lamb (igen, ez a neve) egy iszonyatos blokkot osztott ki az Oklahoma Sooners egyik játékánál, amiből végül touchdown is lett, de a játékvezetők úgy látták, hogy a blokkja targetingnek minősül, ezért visszafújták az akciót. A játékos “jutalma” természetesen kiállítás lett. Egyetértetek a hívással? Lehetne min vitatkozni…

 

A hét extra pontja

Láttál már mandinerből értékesített jutalomrúgást? Ha nem, akkor most fogsz!

 

A hét erőfeszítése

Noah Fant nem az a srác, akit könnyen földre viszel. A termetes tight end 12 yardon át cipelte a nyakán a védőt, hogy a passzt TD-re válthassa. Kicsit Gronkowskira emlékeztet a srác. Várj, 87-es a száma! Véletlenek nincsenek.

 

 

A hét fotója

Már tavaly is készültek ehhez hasonló képek, de van, ami sosem megy ki a divatból. Amúgy a Louisville 47-21-re kikapott a Clemsontól, szóval biztosan nem voltak boldogok a srácok.

 

A hét freshman futása

A videóban látható úriember neve JK Dobbins, kérek mindenkit, most jegyzze fel magának. A handoff után úgy gyújtotta be a rakétákat, ahogy azt kevesen tudják. Az eredmény pedig magáért beszél: 52 yard, TD!

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!