Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #15

TV orgazmusunk lesz, annyi meccset láthattok most a Sport TV-n, illetve ha velünk tartotok, akkor a Kandallóban! Öt meccs is terítéken lesz, amiből négynek nagyon komoly tétje van, de az ötödik is egy csoportrangadó, amiken gyakran történnek emlékezetes pillanatok. A csapatok előtt egy cél van, a rájátszás, és győzelem esetén néhányuknak karnyújtásnyira kerülne.

 

 

Chicago Bears (4-9) @ Detroit Lions (7-6)

Szombat 22:30, Sport TV

 

Kezdjük talán a legérdektelenebbel, amin igazából csak a Lions számára van tét. Staffordéknak innentől minden meccs must win a rájátszás reményekért, szóval nem engedhetnek meg egy olyan meccs elbukását, ahol ők a favoritok. A Bears azonban szeretne odapiszkítani Caldwellék orra alá, dögöljön meg a szomszéd tehene is, meg amúgy is, kell az önbizalom-növelő győzelem Trubiskynek.

 

 

A Lions élete Stafford kezében van. Ha ugyanis ő valami oknál fogva kiesne, akkor el is lehetne ásni a detroitiakat. És az utóbbi meccseken mindent megtesz a csapat azért, hogy darabokban vigyék le a pályáról a franchise arcát. A kálvária a Vikings elleni hálaadás-napi meccsen kezdődött, amikor úgy tűnt, hogy ott helyben el is lehet temetni a Lions szezonját, de Stafford ismét bizonyította, hogy acélból van az akaratereje. Aztán a Ravens ellen már a keze sérült meg, de ebből is kilábalt, és a Bucs ellen a győzelem is összejött végre. Ezen a három meccsen összesen 30 alkalommal engedett nyomást a Lions, ami nem is annyira vészes. Viszont 4 sacket és 5 ütést engedett a fal, amiből látható milyen bajok kerekedtek, ezt mindenképp le kell szűkíteniük Stafford biztonsága érdekében. Ahogy a futójátéknak is elő kell lépnie, mert bár az Ameer Abdullah hiányában előlépő Theo Riddick mindkét kezdőfutóként lejátszott meccsén TD-t szerzett, mindössze 2,3-as és 2,9-es átlaggal futott. A támadófal viszont nagyon hiányos lesz, ugyanis a center Travis Swanson és a jobb oldali tackle Ricky Wagner sem áll a csapat rendelkezésére.

 

A Bears számára már csak annyi maradt, hogy Mitchell Trubisky szedjen fel magára meccsrutint. A sérülésekkel teletűzdelt Medvék szezonja már régóta a levesbe ment, egy rahedli kezdőjátékosuk esett már ki, így most az eddig kispadosok bizonyíthatják értékeiket. Ennek ellenére bármikor benne van a Bears idei játékában, hogy meglepetés győzelmeket arasson, ilyen volt a múlt heti Bengals, vagy a korábbi Steelers elleni győzelmük is. A Bears offense igazából elég konzervatív, és nagyban függ Jordan Howardtól. Ha őt, és ezzel a futójátékot kiveszik, a Bears szenved, a Lionsnek ezt kell megragadnia a győzelem reményében. A hazai védelem a szezon eleje elképesztő volt, azóta visszaesés tapasztalható, de a secondary bármelyik tagjában benne van a big play lehetősége, erre mindenképp fel kell készülnie Trubiskynek, aki viszont a megtépázott Bengals secondary ellen nem volt rossz. Ebben nagy segítségére volt Kendall Wright, aki 10 elkapásból 107 yardot szerzett.

 

 

A Lions számára adott tehát a győzelemhez vezető kulcs, pechükre nem a futás megállítása a legnagyobb erősségük. A Bearsnek a futás erőltetése mellett mindenképp Stafford arcába kell másznia, ha meg akarja nyerni a csoportrangadót, a Bengals ellen három sacket is szereztek, illetve Eddie Jackson személyében a Macik is rendelkeznek egy ballhawk játékossal a secondaryben.

 

Los Angeles Chargers (7-6) @ Kansas City Chiefs (7-6)

Vasárnap 2:30, Sport TV

 

Ki gondolta volna a két csapat 0-4-es, illetve 5-0-ás kezdését követően, hogy a 15. héten a csoportelsőségért küzdenek majd meg? Igazából a nem meglepő, hogy a két csapat életében formaváltozás következett be, inkább a miértek azok, amik miatt kaparjunk az állunkat a földről.

 

 

A Chiefs dicsőségéről és bukásáról mát többször is volt szó, így sok újat nem tudunk mondani. A fényt az alagút végén Matt Nagy előtérbe kerülése okozhatja, aki megkapta a playhívásokat Andy Reidtől, ami a Jets és a Raiders ellen is meglátszott. A potenciális HC jelölt szakembernek hála ismét életjeleket kaphattunk Kareem Huntról, aki a harmadik forduló után ismét TD-t szerzett, és Alex Smith játéka is kezd arra hasonlítani, amiért joggal merült fel a neve az MVP várományosok között a szezon elején. A Főnökök továbbra is az offense-ükben bízhatnak a győzelmet illetően, hiszen minél tovább van náluk a labda, és minél több pontot csinálnak a drive-jaikból, annál nagyobb esélyük lesz nyerni. Ha ugyanis pályára engedik Riverst, akkor az számukra katasztrófához vezet.

 

A Chargers irányítózsenije ugyanis megérezte a vérszagot, ami a rájátszást jelenti, és nem kívánja kiengedni a kezéből. A 0-4 óta lenyomtak egy 7-2-es szériát, és minden összeállt a csapatban, aminek össze kellett. A legfontosabb, hogy a csapatot az utóbbi időben elkerülik a sérülések, Jason Verrett óta nem dőlt ki komoly kezdőjátékos a csapatból, ráadásul Denzel Perryman visszatért. A másik lényeges infó, hogy egy csomó, eddig nem tényező és/vagy újonc játékost sikerült beépíteni, akik nagyszerűen játszanak. Ilyen a secondaryben az újonc Desmond King és a másodéves, korábban draftolatlan Trevor Williams is. A támadósorban pedig Austin Ekeler kezd egyre több snapet elvenni Melvin Gordontól passzjátékoknál, nem alaptalanul. Melléjük pedig a húzóemberek hozzák a magukét, Joey Bosa, Melvin Ingram és Casey Hayward parádés, ligaelit, és hasonló jelzők, az offense oldaláról pedig Keenan Allen és Hunter Henry nyújt emberfelettit.

 

 

46 pont az under/over határ, ami jó eséllyel over lesz, hiszen mindkét csapat sokat vár a támadósorától. Ugyan a wild card még egy csapat számára sem lenne elérhetetlen, de arra nagyobb verseny van, mint a csoportelsőségért annak, aki megnyeri ezt a meccset. A Chiefs egy győzelem esetén szinte bebiztosítaná magát, hiszen az “odavágót” is ők nyerték, így ez másfél meccsnyi előny lenne számukra. A Chargers sorsolása viszont könnyebb a McCown nélküli Jets és a Raiders ellen. Magyarul aki ezt a meccset megnyeri, az jó eséllyel a csoportot is behúzza, a vesztes pedig akár a PO-ról is lemaradhat.

 

Green Bay Packers (7-6) @ Carolina Panthers (9-4)

Vasárnap 19:00, Game Pass

 

Aaron Rodgers lives! Ez elégséges feltétel volt több dologhoz is, első sorban ahhoz, hogy ezt a meccset válasszuk a 7 órás sávból. Izgalmakban nem lesz hiány, hiszen ez a meccs az NFC playoff picture-jére hatalmas hatással lehet. A Packers nem engedheti meg a vereséget, ha rájátszásba akar jutni, ahogy a Panthersnek is nyerni kell az elképesztően szoros NFC South miatt.

 

 

Sokunk szerint a Panthers az egyik legjobb csapat az NFC-ben, amivel lehet, de nehéz vitatkozni. A kötelezőket kevés kivétellel hozták, az éles meccseiken már felemás a kép. A Saintstől és az Eaglestől például kikaptak, de múlt héten a Vikingst elverték, amivel teljesen összekuszálták az összképet. A Panthers erőssége talán pont az, hogy kiszámíthatatlanok. A védelem az utóbbi időben nem igazán jó, ahogy az offense-t sem tennénk feltétlen top 5-be, de bármikor képes egyik vagy másik elit szintet hozni, amire lehetetlen felkészülni. Most inkább a védelemnek kell előre lépnie, és terrorban tartania Rodgerst, mert ez ellen a Packers védelem ellen nem kell extra teljesítmény a pontszerzéshez. Ám ez sem lesz egyszerű, hiszen Bulaga hiánya ellenére az utóbbi időkben egész jó a pass protection Green Bayben, Rodgers pedig nem teszi meg azt a szívességet, hogy a zsebtől 10+ yardra kínálja fel magát tálcán a sackekre. Csak itt jön a képbe, hogy a Panthers védőfala kisebb hullámvölgyet követően újra visszatalált a szezon előtti önmagához, szóval lesznek még itt érdekességek.

 

A wisconsiniaknak eljött a Run The Table 2017-es változata. Három piszoknehéz meccs következik, amiből ha mindhármat nyerik, még akkor sem biztos a PO részvétel. Kellett is Rodgers, mint egy falat kenyér, hiszen Hundley-val hiába jött két hosszabbítás utáni meccs is, néha rossz volt nézni, hiányzik belőle a rutin. Rodgers visszatérésével Air Jordy is produkálhat, a futójáték úgy néz ki megoldódott Jamaal Williamsszel, így ismét egy ligaelit Packers offense állhat össze a hajrára. Kár, hogy ez a védelemről nem mondható el, ami nem tudja egyszerűen átvészelni a sérülteket. Nick Perry nélkül nem volt pass rush a Browns ellen, Kevin King és Davon House egész évben hol sérült, hol egészséges, amire az ellenfél elkapói pakolták a lájkokat. Talán most a Panthers ellen nem kell ettől a veszélytől tartani, hiszen a futójátékot, valamint Greg Olsent és Christian McCaffrey-t is képes megfogni ez a linebacker sor, de ha valamit megtanultunk az idei Packers védelemtől, az az, hogy mindig van lejjebb.

 

 

Nem tudni, mennyire épült fel Rodgers a kulcscsont törésből, de nem győzte hangoztatni a Packers stábja, hogy ha nem egészséges, akkor nem engedik vissza a pályára a PO run ellenére. A csillagok összeálltak, és megkezdődhet a hadjárat a januári folytatásért. Viszont hiba lenne leírni a Pantherst, akikben simán benne van, hogy meglepik majd ellenfelüket, és egy McCaffrey showval lerendezik a védelmet, amikor kiküldik elkapónak.

 

Los Angeles Rams (9-4) @ Seattle Seahawks (8-5)

Vasárnap 22:05

*Végül ezt a meccset nem adjuk a Kandallóban, mert Patriots-Steelers foglalásokkal teljesen megtelt a hely (erre pedig nem érkezett foglalás), de mivel már hamarabb megírtuk a beharangozóját, így maradt a Premium Selectionben.*

Folytatjuk az NFC-nél, és egy másik, a rájátszás szempontból fontos találkozóval. Múlt héten mindkét csapat egymásnak tett szívességet, és kikapott, biztos tudták, hogy izgalomra vágyunk. A Rams egy győzelemmel pole pozícióba kerülhet a csoportelsőségért, a Seahawksnak viszont a sorsolás még ezt sem feltétlen teheti lehetővé, noha a tie breaker nekik kedvez.

 

 

Russell Wilson továbbra sem ember, aki ha rájátszásba vezeti a Seattle-t, akkor oda kell neki adni az MVP címet. Pont. Sokszor esett már róla szó, hogy mennyit is jelent ő az offense-nek, így erre most nem szánnék további sorokat. Helyette nézzük meg, hogy miért került borzasztó helyzetbe a Hawks. A Jaguars elleni vereség ugyanis hogy még jobban fájjon, vezéráldozatokkal járt, és K.J. Wright és Bobby Wagner is megsérült. Szerencséjükre nem kaptak még rossz hírt a két klasszis linebackerről, ahogy Michael Bennett sem lesz eltiltva, így a futás elleni védelem megmenekülhet. Kelleni is fog, mert Todd Gurley érkezik a házba, ami idén senkinek nem ízlett.

 

A Rams múlt heti performansza számomra csalódás volt, ami miatt kétségbe kerülök Goffék rájátszás menetelését illetően. Egy abszolút nyerhető meccset sikerült eltaktikázniuk, és félő, hogy ez a rájátszásban újból előjönne egy komoly csapat ellen. Vagy akár most a Seahakws ellen is. Az offense ugyan dübörög, elvileg Robert Woods is visszatérhet, mégis kezdi elveszteni a megítélését a Rams. Persze ez őket baromira nem fogja érdekelni, ha megverik a Seattle-t, amire még mindig jó esélyük van. A sok sérült a túloldalon nekik kedvez, ráadásul ha a védelem összességében nem is igazán jó, arra mindenképp alkalmas, hogy Wilsont Los Angelesig kergessék a fala mögül. Ez a Jaguarsnak is bejött, viszont tartok tőle, hogy Wilson akkor és ott letudta a “legrosszabb meccsem 2017-ben” feladatot, amin minden QB átesik.

 

 

Hogy ne legyen Wilsonnak egy pokoljárás a meccs, arról az egyre jobb formába lendülő kisegítőszemélyzet gondoskodhat. Baldwin és Graham mellé a szezon legfontosabb szakaszában kezd felnőni Tyler Lockett és Paul Richardson is, de a sufni legmélyéről előhúzták a másodéves tight end Nick Vannettet is. A Rams védelmén ez kifoghat, ahol a Lionséhoz hasonló módon láthatunk egyik playről a másikra playmakerből bust megoldásokat. A tapasztalat, és az, hogy a Seahawks a kulcspillanatokban mindig éles, szerintem a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét.

 

New England Patriots (10-3) @ Pittsburgh Steelers (11-2)

Vasárnap 22:25, Sport TV (csúsztatva)

 

És akkor kanyarodjunk át az NFC-ből az AFC-be, ahol nem mást meccselnek le, mint az első számú kiemelést, megkoronázva a vasárnapunkat. A Steelers számára már megvan a csoportgyőzelem, és nincs kétségünk afelől, hogy ez a Patriotsnak is meglesz előbb vagy utóbb, de itt most jóval nagyobb a tét. A hazai pályáról ugyanis nem szívesen mondanának le a csapatok.

 

 

A Patriots van szorultabb helyzetben, köszönhetően annak, hogy elvitték a pénzem kikaptak a Dolphinstól a legutóbbi hétfő esti rangadón. Bármennyire is furcsa leírni, de nyakukon van a Jaguars. Nem, nem egy 4-12-es szezon néz ki a Patsnek, hanem a Jaguárok nyomnak elképesztő idényt. Ennek tükrében nem engedhetnek meg még egy zakót, mert akkor nem csak a #1 seed, de a #2 is veszélyben lehet, azt meg pláne nem akarják elveszteni Belichickék. Ennek érdekében ismét elő kell vennie a legjobb tudását, és kikapcsolnia a Killers B’s-t. Deja vu, nem? Tavaly ugyanez volt a feladatuk a konferenciadöntőben is, akkor szerencse vagy nem, de Bell megsérült, amivel vissza is esett a Steelers támadósora. Igen, itt jöhetnek a #Bellgate hashtagek. Most is itt lehet számukra a siker titka, mert Bell talán a legfontosabb elem, és egyszerűbb őt megfogni, mint a Brown-JuJu kettőst, a pass rush meg nem elég jó ahhoz, hogy Big Bent végig nyomás alatt tartsa.

 

A Steelersnek meg továbbra is etetnie kell Bellt, mert ha ez megtörténik, akkor működik az offense. Ugyanakkor a védelemmel kezdeniük kell valamit, mert az utóbbi három meccsüket rendre az utolsó percekben nyerték meg. Igen, ez is ugyanannyit ér, mint ha 40+ pont van közte, de azért na. Ha a Hundley vezette Packers, illetve a mélyponton lévő Bengals és Ravens offense is borsot tört az orruk alá, mit csinálna akkor velük a Patriots támadósora (ha azt, mint a Dolphins ellen, akkor semmit). Shazier playmaking skillje nagyon fog hiányozni a csapatnak, viszont érte most tűzbe menne bármelyik játékos a Steelers mezében, ez pedig megadhatja azt a morális pluszt, amitől sikerülne nyerniük. Na meg ne menjünk el Antonio Brown mellett sem, aki félelmetes szezont fut immár sokadik éve, nem lehet egyszerűen megállítani, és vélhetően nem a Gilmore-Butler kettős lesz majd az, akinek ez összejöhet.

 

 

Jól kicseszett velünk az NFL, hogy valamelyik meccset nem tették át SNF-re, így marad az osztott képernyős megoldás. A két future Hall of Famer irányító a jubileumi 10. alkalommal nézhet egymással farkasszemet a pályán, de eddig 7-2 arányban Brady áll nyerésre, ha a rájátszás meccseket is beleszámolom. A Patriots tipikusan az a csapat, aki az Dolphinshoz hasonló meccseket hajlamos elengedni, még ha nyilván nem is direkt kaptak ki, cserébe az ehhez hasonló téttel bíró meccseket behúzzák. Ez lehet a motiváció a majdnem egyhangú Patriots tippsornak, az idegenbeli meccs ellenére. Ha a Steelers nyer, övék az #1 kiemelés, ha a Patriots nyer, akkor pedig az utolsó két meccsük megnyerésével lehet meg a hazai pálya + kiemelés kombó.

 

Parádés kínálat, aminek a vasárnapi részével várunk Benneteket a Kandallóban a szokásos FK! Klub keretein belül! A tippjátékunkról ezúttal se feledkezzetek meg, illetve a fantasy csapataitokról sem, már akit érint a rájátszás miatt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!