Connect with us

Beharangozó

VÉGRE VÉGE – Broncos @ Colts

Az elmúlt években egyre kevesebb létjogosultsága lett ennek a „sorozatnak.” A játékosok utálják, a szurkolók is panaszkodnak a mérkőzések színvonala miatt, a párosítások pedig az esetek túlnyomó részében érdektelenek. Az egész éves rendületlen kitartást pedig mivel hálálja meg az NFL? Egy eszméletlenül fos összecsapással. Ráadásul ismét skycames mérkőzés lesz, szóval tényleg nézze az, akinek… ja hogy nekem ehhez most kedvet kéne csinálnom. Bocs, kiestem a szerepből.

A Coltsnál az utolsókat rúgja Chuck Pagano és egy alapos rebuild várhat a csapatra, így Chris Ballardnak rengeteg dolga lesz a holtszezonban. Letenni egy leendő playoff csapat alapjait, ehhez megfelelő vezetőedzőt találni, fiatal tehetségeket szerezni a draftról, valamint megakadályozni, hogy Jim Irsay mindenféle faszságot tweeteljen ki. Utóbbihoz kifejezetten sok sikert kívánok innen is a GM-nek. Az első és legfontosabb dolog a csapat háza táján, egy tisztességes támadófal összerakása, ami már évek óta nagy probléma a Coltsnál. Nem csoda, hogy Luck sem sietett a felépüléssel. A Colts továbbra is a liga leggyengébb támadófalával rendelkezik, idén 52 sacket engedtek eddig, ezzel toronymagasan vezetik a listát. Viszonyításképp: a második Arizona Cardinals 44-et. Ha pedig belegondolunk, hogy ma ez a kiváló egység Von Millerrel néz majd farkasszemet, biztosak lehetünk benne, hogy ez a szám tovább nő.

 

 

A Broncosra a szezon elején még playoff-contenderként tekintettek sokan, azonban a zsinórban nyolc elszenvedett vereség alaposan megváltoztatta az emberek gondolkodását ezen a téren. Irányítójuk továbbra sincs, ami szintén fejtörést okoz, hogy milyen irányba is induljon el Elway a piacon, illetve a drafton. Mert ugyan itt van nekik Trevor Siemian, aki messze a legkonzisztensebb teljesítményt mutatta az idei szezonban a három denveri jómadár közül, azonban a csapat ezzel sem lépett sokkal többet előre. A tavalyi éve után azt lehetett gondolni, hogy idén majd bizonyítja, hogy nem csak egyszezonos csoda volt a 2016-os teljesítménye.

 

 

Hát nem sikerült. Kétszer is leültették a szezon során, többnyire sérülten játszott, valamint több interceptiont dobott, mint touchdownt. Múlt héten 200 yardot és egy TD-t dobott a Jets ellen és október 22-e óta először lépte át a 60%-os passzpontosságot. Nagy kérdés, hogy Vance Joseph hogyan tervez vele hosszú távon, ugyanis ha Paxton Lynch felépül bokasérüléséből, mindenképpen a 2016-os első körös játékos kapja meg a lehetőséget. Ha Siemian egy tisztességes mérleget össze tud még rakni a szezon hátralevő részében, akkor lehetséges, hogy lesz még munkája valahol az NFL-ben, mert akadnak olyan csapatok a ligában, akik két kezüket összetennék érte.

Lehetne még itt arról írni, hogy a két csapat a becsületéért játszik, meg felsorolni 86895 statot, amivel bővítem/érdekesebbé teszem a cikket vagy plusz mély elemzésbe kezdeni, hogy mi lesz velük jövőre, de utóbbi egy másik cikksorozathoz tartozik, a meccsről pedig így is többet írtam, mint amennyit érdemel. Szóval hajrá! A két csapat szurkolóinak kitartást, aki pedig csak szeretne valamit nézni a tévében, annak ajánlom a Comedy Central műsorát az idősávban (Rick and Morty valamint South Park lesz terítéken).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!