Connect with us

Érdekességek

Eddig csak két QB tudta megverni Bradyt a Divisional Roundban

Egészen elképesztő dinasztiát építettek New Englandben, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Titans legyőzésével már sorozatban hetedszer sikerült a bejutniuk az AFC döntőjébe. Gyakorlatilag uralják az egész főcsoportot, az elmúlt időkben nem is nagyon akadt olyan ellenfelük, akik huzamosabb ideig dominálni tudták volna őket. Azonban meg fogunk lepődni azon, ha megnézzük, hogy a Brady vezette Patriots kik ellen kapott ki a rájátszások Divisional körében. Két ilyen csapat volt, az egyik a Jake Plummerrel hadba vonuló Denver Broncos (2005-ös idény), a másik pedig a nagyszerű Mark Sanchez irányította New York Jets (2010-es idény). Csupán ennek a két csapatnak sikerült elérnie 2001 óta, hogy elüsse Bradyt az AFC döntőjébe való jutástól.

Az első ilyen alkalommal, a Broncos fogadta a Patriotsot, ahol a hazai csapat végig vezetve, 27-13-ra söpörte el a vendégeket. Azon a találkozón Plummer 26 kísérletből 15 alkalommal volt pontos, 197 yardot, egy TD-t és egy interceptiont ért el a Patriots ellen. De a találkozó nem is nagyon miatta, sokkal inkább Champ Bailey interception utáni visszahordása miatt lett emlékezetes. Brady eladta a labdát, amit a broncosos cornerback 100 yardon keresztül hordott vissza úgy, hogy nem lett belőle touchdown. Ezt a bravúrt azóta senki másnak nem sikerült összehoznia.

A második alkalommal a Jets látogatott a Gillette Stadiumba, ahol nem kis meglepetésre sikerült meghúzniuk a váratlant. A Patriots ezen a meccsen is szinte végig hátrányban volt, nem is sikerült nekik a fordítás, hiszen Sanchez talán élete meccsét játszotta, 194 yardot és 3 TD-passzt osztott ki, de meg kell dicsérni Santonio Holmest, Braylon Edwardst és LaDanaian Tomlinsont is, akik az elkapott hatpontosokat jegyezték. Mellettük még Shonn Greene-nek sikerült egy futásból beérnie a célterületre, ami azt eredményezte, hogy a Jets 28-21-re tudott győzedelmeskedni.

Az utolsó Divisional Roundban elszenvedett vereség óta nem túl acélos azoknak az irányítóknak a névsora, akik megpróbáltak kibabrálni Bradyvel és a Patsszel, de végül elbuktak. Ők pedig nem mások, mint Tim Tebow, Matt Schaub, Andrew Luck, Alex Smith, Joe Flacco, Brock Osweiler és Marcus Mariota.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!