Connect with us

Érdekességek

Ha főcsoportdöntőbe akarsz jutni, akkor ne ejtsd el a labdát

A hétvégén kialakult a két főcsoportdöntő mezőnye és nagy meglepetésre, Brady kivételével csupa lesajnált, évekig mellőzött vagy közepesen teljesítő irányító csapata került a legjobbak közé. Ez valószínűleg nem jöhetett volna létre anélkül, hogy a körülöttük lévő csapat nem kiváló.

 

Itt pedig nem csak a ligaelit defense-ket kell kiemelni vagy a legjobb edzői gárdákat, de az elkapó- személyzeteket is. Év elején senki nem várta például, hogy a Thielen-Diggs kettős duó top2 lesz a rangsorban, de például Agholor remeklése is csodával egyenértékű. A Divisional Roundban pedig újra mind kitettek magukért.

 

 

A nyolc versenyző csapat közül ugyanis az a négy jutott tovább, ahol a legkisebb százalékban ejtették el az elkapók a labdát. A Jaguars és a Vikings elkapók egyetlen droppot se mutattak be, az Eagles elkapók mindössze a passzok 3.3%-át ejtették el, Brady személyzete pedig 3.8%-át droppolta az irányító passzainak. Ezek mind nagyon tetszetős számok és sokkal jobbak, mint a kiesett csapatok esetében.

 

Egyébként a most búcsúzó csapatok közül messze a Falcons elkapói hagyták legjobban magára Ryant, az Atlanta irányító passzainak 11.1%-át elejtették. Így elég nehéz meccset nyerni. Nem büszkélkedhet a Saints sem, ahol a passzok 7.5%-a végezte a földön az elkapók hibája miatt. A statisztika tanulsága tehát egy örök igazság. Ne hibázz sokat és nyert helyzetben találod magad.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!