Connect with us

Hír

Kezdd így az új esztendőt!

Az utolsó forduló sajnos kevés izgalmat tartogatott számunkra, de az a néhány találkozó, ahol volt tét, kárpótolt minket a többiért. Az újév első általam írt összefoglalójában én most minden csapatnak egy jókívánságot/tanácsot közvetítenék, amire a jövőben szükségük lehet.

 

Dallas Cowboy 6 @ Philadelphia Eagles 0

 

Philadelphia Eagles: Találjanak egy működő gameplant az offense számára

 

Az év legsötétebb mérkőzése volt az Eagles számára. Az offense teljesen hitehagyottan és gyengén játszott, és ez alól az sem mentség, hogy a második negyedtől Sudfeld irányított. Az egyértelműen látszik, hogy Wentz kiesésével az improvizálás megszűnt a támadósorban, így pedig kevés a megálmodott játékhívás. Pedersonéknak most két hete van kitalálni valamit, hogy legyen egy minimális esélyük bárki ellen is, mert Foles semmit nem tud megvalósítani az eddigiekből. A védelem továbbra is korrekt, egy közepes offense teljesítménnyel versenyben lehetnek.

 

 

Dallas Cowboys: Tegyenek rendet a fejekben

 

A Cowboys legnagyobb problémája, hogy valahol Elliott eltiltásának kezdeténél megtörtek. Főleg Dak Prescott és Dez Bryant. Prescott nyomás nélkül is az egyik legpontatlanabb irányítóvá vált, de az elkapói sem segítik. Bryant rekordszintű dropmennyiséget mutat hétről hétre. Láttuk már mindkettőjüket sokkal jobban játszani, valószínűleg a frusztráltság a legnagyobb hátráltató erő. Elliott és a védelem viszont jó utón jár, ha sikerül felnőni melléjük, akkor a Cowboys jövőre is playoff esélyes csapat.

 

Carolina Panthers 10 @ Atlanta Falcons 22

 

Carolina Panthers: Konzisztensebb játékot

 

Egyszerűen hihetetlen ez a Panthers. Amikor a legjobbat hozzák ki magukból, akkor nincs aki képes őket megállítani, viszont ha nem megy, akkor nagyon reménytelenek. Erre jó példa a tegnapi meccs is, ahol Newtonék másfél negyedig semmire se voltak képesek. Cam 0/9-es statisztikával kezdett, majd volt egy drive, összekapták magukat, 8 percig égették az órát, Newton 7/7, 68 yard, TD. Aztán a második félidőben megint egy nagy nulla volt az egész. SuperCam egyébként nagyon pontatlanul játszott és legtöbbször a futásoknál/read optionöknél is rossz döntést hozott. A védelem hasonló módon inkonzisztens. Az első drive-ban átgyalogolt rajtuk a Falcons, majd egész meccsen csak field goalra volt képes ellenük az ellen (ott is többször az offense hozta nehéz helyzetbe őket). A rájátszás megvan, de ha tovább akarnak menni akkor mindenképp konzisztensebb játék szükséges.

 

Atlanta Falcons: Legyen egy igazi vezér a támadók között is

 

Megmondom őszintén nekem a Falcons defesne tegnap nagyon tetszett. Figyeltek a read option játékokra, amelyek többségét csirájában fojtották el, figyeltek McCaffrey középtávoli útvonalaira és a nyomás is jó volt. Egyszóval megvolt a megoldás a Panthers legnagyobb fegyvereire. Deion Jones a liga legtehetségesebb/legjobb linebackere, ezt csak úgy mellékesen itthagyom. Az offense már koránt sem tetszett ennyire. Néha elkapja őket a gépszíj és mennek mint a meszes, de többségében inkább akadozik a gépezet. Kellene egy vezér, aki a hátára veszi ezt az egységet, ha megakadnak, mert így a Wild Card lehet a megálló.

 

Houston Texans 13 @ Indianapolis Colts 22

 

Indianapolis Colts: Legyen stabil passzjáték

 

Jacoby Brissett egyáltalán nem olyan reménytelen, mint elsőre tűnik. Nem jó irányító, de sokkal több fantázia van benne, mint az ilyen Yates féle arcokban. A baj az hogy ehhez idő kell. Jelenleg a Colts akkor tud haladni, ha a futójáték működik. Márpedig Gore már nem fiatal. Átlépte a 14.000 futott yardos határt, amit zsenge huszonévesként aligha csinál meg bárki. Tegnap is 57 yardot tett meg kontakt után, kiharcolt három elhibázott szerelést és 24-szer cipelte a labdát. Mack tökéletesen kiegészíti (2 TD), de lassan át kell vennie a helyét. Így hogy ketten vannak belefért, hogy Brissett 24-szer próbálkozzon mindössze és ezen passzok 70%-a 10 yardnál kisebb legyen, de jövőre kell valami, mert Szerencse (elnézést) nélkül ennél több nem lesz különben.

 

Houston Texans: Kerüljék el őket a sérülések

 

Szörnyű, de nem igazán tudok mást írni a mérkőzés kapcsán se. Ez a Houston nem az Houston. Ennyi kulcsjátékos sérülésével hogyan is lehetne. Na majd jövőre.

 

Washington Redskins 10 @ New York Giants 18

 

New York Giants: Higgyék el, hogy több van ebben a támadósorban

 

Szegény Giants nem volt idén könnyű helyzetben, ugyanis a sérülések megtizedelték a támadókat. Ennek ellenére a legnagyobb pusztítást McAdoo végezte, aki a teljes csapat önbizalmát megtörte. Különösen igaz ez a támadókra, ahol sérülésekkel együtt is több lehetett volna benne a történetben. A Redskins ellen is jól kezdtek, két nagy játékkal rögtön jókora előnyre tettek szert, aztán megakadt a gépezet. Manning elkezdett pontatlan lenni, az elkapók elkezdtek droppolni (hét elejtett passz) és máris oda volt a kezdeti lendület. Ebből pedig ritkán húzza ki őket bárki. Egy kis olajozás, egy kis edzői munka kell és működhet ez.

 

 

Washington Redskins: Ne elégedjenek meg a középszerűséggel

 

Bármilyen hihetetlen is (a szerződése körüli huzavona miatt szerintem nem az) Cousins a liga legjobb 10 irányítójában stabilan benne van. Az elmúlt három évet tekintve top5 passer ratingben és passzpontosságban is. Tegnap azonban ebből semmit nem láttunk. A fala nagyjából jól védte, összesen passzkísérleteinek 30%-ban volt nyomás alatt, de amikor odaértek hozzá akkor borzasztó volt. Három pontos passza mellé három interception érkezett ilyenkor, amivel megpecsételte a csapata sorsát. Lehet nem akarta győzködni a Redskisns vezetőit? A védelem az első negyedet leszámítva tette a dolgát. A két kezdő corner összesen négy elkapást engedett 46 yardért, a gondok igazából a linebacker sorban voltak, ennél többet egy ilyen első negyedes áramszünet után nem lehet tenni.

 

Kansas City Chiefs 27 @ Denver Broncos 24

 

Denver Broncos: Kezdjék az építkezést szilárd talajon

 

Ahogy egész évben, most is kevés jó teljesítmény akadt a Broncosnál. Azt tudjuk, hogy a támadósorban vannak hibák, de mindenkit nem lehet kirúgni. Az biztos, hogy amíg nincs franchise irányító addig a futójátékra kell építeni. Anderson ehhez megfelelő alany, mert ha nem is hoz űrszámokat, mindenképpen megbízható futó. Tegnap a futott yardjainak felét kontakt után szerezte, kiharcolt három missed tackle-t és passzjátékhoz is jól blokkolt. A támadófal erősen a liga vége felé húz, de a tavalyi elsőkörös Bolles üde kivétel. Nem kiforrott játékos még, de végre nem is reménytelen. Három engedett pressure volt tegnap is mindössze a neve mellett, talán nem volt elpocsékolt pick.

 

 

Kansas City Chiefs: Hagyjanak még egy évet Mahomesnek

 

Alex Smith idén megmutatta, hogy milyen teljesítményre képes. Én azt mondom, hogy jövőre még próbálják megtartani és akkor Mahomes még tanulhat egy kicsit. Nem játszott rosszul tegnap, de a rookie hibák nagyon látszanak nála. Amikor nem volt nyomás alatt akkor közel 75%-kal passzolt, majdnem 200 yardért, amikor nyomás alá került, akkor rögtön megremegett és eladta labdát. Az azonban ennyiből is látszott, hogy a karja bivalyerős, igazi highlight dobásokra képes, a lábai mindig veszélyt hordoznak magukban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!