Connect with us

Hír

Vizsgálják a Raiderst a Rooney Rule miatt

Nagy most a felhajtás Oaklandben, hiszen egy horror szerződés keretein belül elhozták Jon “Chucky” Grudent a csapatuk főedzőjének, akinek visszatérése hosszú évek óta téma az NFL-be. Ám annak ellenére nem örülhet a Raiders, hogy nekik sikerült ezt végrehajtani.

 

 

Az ESPN szerint ugyanis a liga vizsgálatot indított a csapat ellen, miszerint megsértették a Rooney Rule-t.

 

[quote]A Rooney Rule a Steelers legendás tulajdonosáról, Dan Rooney-ról lett elnevezve. A szabály lényege, hogy legalább egy kisebbségi jelöltet meg kell interjúztatnia az edző, vagy magasabb besorolású posztokra a csapatoknak. Így szeretnék elérni, hogy esélyegyenlőség legyen a kinevezéseket illetően. Így lett például Mike Tomlin is a Steelers főedzője, de állítólag Jim Caldwell is ezzel nyerhette meg magának a Lions főedzői állását, mert a “kötelező” interjún lehengerelte a vezetőséget.[/quote]

 

Hogy kijátsszák ezt, sokan kötelező jelleggel interjúztatnak meg fekete edzőket. Így volt ezzel a Raiders is, akik Tee Martint és Bobby Johnsont is meghívták interjúra. Csakhogy kiderült, hogy ez már jóval azután történt meg, hogy Grudennel megállapodtak. Állítólag már decemberben megvolt az egyezség Chucky és Mark Davis tulajdonos között, csak a bejelentéssel váratták meg a sajtót, márpedig ezzel szabályt szegtek. Papíron.

 

Az NFL szerint ugyanis arról nincs se szabály, se törvény, hogy ne lehetne megegyezni egy utóddal, mikor még a jelenlegi edzőt ki sem rúgták. Márpedig Jack Del Rio még az utolsó fordulóra készült csapatával, mikor Grudennel már megtrötént a lepapírozás, ha lehet hinni a híreszteléseknek. Vagyis megint ott tartunk, hogy az NFL szabályrendszere komolyanvehetetlen.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!