Connect with us

Szabadügynök

Koncentráljunk főként a védelemre! – Patriots FA-kitekintő

A New England Patriots ismét bejutott a Super Bowlba egyik legnagyobb várományosként, ám idén elvesztették azt. Ennek okait talán főként a védelemben kellene keresni és nem csak Matt Patricia – a védőkoordinátor – helyére kell keresni valakit, hanem több embert is cserélni kellene és frisseket hozni a gyengén teljesítők helyére. Persze a védelem nem volt a  legrosszabb a ligában, de sokszor látszott az egész szezon alatt, hogy a támadóegység kiegyensúlyozottabban tud teljesíteni a meccs alatt. Nem elhanyagolható azonban az sem, hogy a támadóegységre is ráférne egy tisztítás, mert vannak olyanok, akik nem szolgálnak rá még egy esélyre. 

Kezdjük azokkal, akiket ki kellene vágni a csapatból. Az egyik ilyen játékos Dwayne Allen, aki ebben a szezonban nem sokkal járult hozzá a csapata sikereihez. Ráadásul ha elengedi a Patriots a tight endet, $5 milliót tudnának felszabadítani a fizetési sapkában. A másik Shea McClellin, mivel sérült listára került a 2017-es szezonban, nem érné meg megtartani a linebackert még egy évre, és ha menesztik, akkor $2,3 millióhoz jutna a csapat. Martellus Bennett a harmadik, aki a Packersnél tett kis utazása miatt nem lopta be magát a Pats szívébe, emellett felesleges és több mint $6 millió plusz pénzhez jutna a Pats, ha a játékos elmenne.

Mindez pedig azért fontos, mert a New England Patriots kerete: $13,712,155 millió, ami lássuk be, nem sok. A csapatnak pedig van pár hiány- vagy gyengébb posztja, amit ennyiből meg kell oldani, ezek pedig: QB, TE, DT, DE, LB, és CB. 


Nézzük azokat, akik pedig free agentek lesznek márciusban: Johnson Bademosi, Brandon Bolden, Rex Burkhead, Malcolm Butler, Nate Ebner, Cameron Flemming, Marquis Flowers, Dion Lewis, Matthew Slater és Nate Solder. Közülük akiket érdemes megtartani és új szerződést adni nekik, az Burkhead, Lewis, Slater és Solder az én véleményem szerint. Flowers pedig nagy eséllyel kis pénzért is maradna a csapattal, a többi játékos pedig új franchiseot kereshet majd magának.

Csere kell Brady mellé, ezen pedig ideje lenne elgondolkodni. Bár a 40 éves irányító olyan szinten –vagy talán olykor magasabb szinten- képes játszani, mint bárki a ligában, előbb-utóbb neki is el kell hagynia a pályát. Talán érdemes most a Patriotsnak egy draftpicket beáldozni, hogy megkeressék a megfelelő utódot, mivel Brady és Hoyer szerződése is lejár 2019-ben. Valószínű, hogy nem Hoyert fogják Brady után a pályára rakni, ezért érdemes lenne a draftról hozni egy friss játékost. Olyan neveket, mint Allen, Rosen vagy Mayfield biztosan nem tudnak a 31. helyen megszerezni, de nem is kell olyan hamar. Az is elég lehet, hogy a harmadik, vagy csak az ez utáni körök valamelyikében draftolnak egy irányítót, aki Bradyvel megtanulhat mindent, amit egy irányítónak tudnia kell. Mivel Bradyben még biztosan van 1-2, esetleg 3 év is, (ha nem sérül meg) így lenne ideje az újoncnak mindent megtanulni, és profivá fejlődni. Erre a szerepre pedig szerintem Luke Falk, Kyle Lauletta vagy Riley Ferguson lehet esélyes az újoncok közül.

Remek elkapók vannak a csapatban, nem azzal van gond, de szerintem régóta kellene már egy másik tight end Gronkowski mellé, aki ugyanolyan stabil teljesítményt tudna hozni az egész szezonban, mint bármelyik másik játékos, mert szerintem így hiányzik. Amendolával mindenképpen hosszabbítania kell a Patsnek, mert biztosan meg akarják tartani és ezt jó lenne minél előbb meglépni.

Running back poszton ott van a csapatban a kettő fix, James White és Mike Gilislee, utóbbi valószínűleg új csapat után néz. Érdemes lenne Burkheaddel hosszabbítania a csapatnak és mellé még Lewis is jól jönne, bár őt valószínűleg el fogják vinni a piacról nagy pénzért.

Az egyik legnagyobb hiányposzt egyértelműen a cornerback poszt. Malcolm Butler nem fog a csapatnál maradni és Stephon Gilmore mellé kell valaki, aki hosszú távon beválhat a Patsnek. Bár Cyrus Jones ott van, ő még nem tudott olyan szinten játszani, hogy jövőre kezdő legyen, és ott van még Jonathan Jones, aki viszont megfelelő egy szélső CB-nek. Donte Jackson (LSU) a draftról szerintem óriási megoldás lenne. Bár alacsony, de gyors, erős és atletikus, aki akár 1. körben is elkelhet. Pont olyan típusú játékos, mint amilyet Bill Belichick szeret. Isaiah Oliver a másik újonc, hogy megoldják a poszton a kérdést és ez a játékos erős és megvan benne minden, ami egy cornerbackben meg kell. Meggyőző eredménnyel zárt, első vagy második körben is elkelhet és valószínűbb, hogy őt a 31. helyen el tudja hozni a Patriots.

A futás elleni védelem elég gyengére sikerült az előző szezonban, épp ezért lenne érdemes hozni valakit linebacker helyre. Draftról biztosan lesz valaki, de a piacról is van megszerezhető játékos. Ott van a Titans OLB-je, Erik Walden, aki jó lehet, bár 3-4-es védelemről kellene 4-3-asra átállnia. Ebben az átállásban defensive end lenne, ami pontosan kapóra is jönne a csapatnak, hiszen a poszton szükség van az emberre. Viszont így még mindig kell valaki az LB posztra Kyle Van Noy és Dont’a Hightower mellé, ugyanis ketten elég kevesen vannak. Marquis Flowers vissza fog jönni a Patshez nagy valószínűséggel, és mivel kell még másik ember a posztra, esélyes, hogy draftolni fognak az újoncok közül.

Van tehát bőven tennivaló itt is az offseason alatt, ha jövőre is be akar jutni a Patriots a Super Bowlba, és figyelembe kell venni, hogy nem túl tág a keret mindenre. A döntővel kapcsolatban csak annyit még, hogy véleményem szerint Brady csak akkor akar majd visszavonulni, miután nyert még egyet – legalábbis csakis azután fog egyáltalán elgondolkodni azon, hogy felhagy ezzel a sporttal.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!