Connect with us

Magyar foci

Elsöprő győzelmet aratott a Cowbells

Nem sok izgalmat tartogatott a HFL hétfői játéknapja, hiszen a Cowbells nagyon simán lelépte a Gorillaz csapatát, a harmadik negyed közepén a mercy rule is életbe lépett.

 

DAK Acél Dunaújváros Gorillaz – Budapest Cowbells 6-42

 

Takács Bence volt az első félidő sztárja, hiszen három touchdownt is szerzett, ebből két elkapott és egy punt utáni visszahordott volt. Aztán a második negyed közepén Czirók Marci vette át a stafétabotot, aki addig is adott két TD-passzt, ezt megfejelte a félidő előtt még eggyel Boros László irányába, majd a harmadik játékrészben kétszer ő maga futott be a célterületen belülre. Érdekes volt, hogy mindkettő speed option játékból született, ahol az irányító oldalra futás közben eldönthette, hogy kipöccinti a labdát oldalra futójának, vagy megtartja és befelé vág. Mindkétszer jól döntött, mikor megtartotta és szinte érintés nélkül futhatott be hat pontért.

 

Érdekes jelenet volt egyébként az első félidő legvégén, hogy 2 másodperccel a szünetet jelző sípszó előtt Grátz Vilmos időt kért, hogy mezőnygólt rúghassanak, majd Karim Trabelsi is kikért egy timeoutot. A mezőnygól kísérletnél rossz volt a snap, viszont Trabelsi újra időt kért, harmadikra pedig sikerült bevágnia Beretkának a field goalt, így egy rossz fagyasztással három pontot „bukott” a Cowbells – na nem mintha a végelszámolásnál számított volna.

 

 

A Cowbells a játék minden elemében fölülmúlta a Gorillazt, a védelmet nem lehetett megetetni a sok wildcat játékkal, az elkapósor pedig továbbra is olyan mély, hogy bárki van fent, jól tudnak játszani. Ma végre egy elsöprő Cowbellst láthattunk, amire idén egyelőre nem igazán volt példa, kíváncsian várjuk, hogy elindulnak-e a tavalyihoz hasonló felívelő pályán. A hazaiakról nagyon kevés jó szót lehet ejteni a mai játékuk alapján. A kezdő irányító Krasznai Balázs egyébként kisebb sérülést szenvedett (azért egy INT összejött neki előtte), de cseréje, Jeszenszky Dávid sem tudott hozzátenni a játékhoz (tegyük hozzá, ez nem is elvárható), 0/3, INT lőlappal jött le a pályáról.

 

Tegnapról: Nyíregyháza Tigers – Budapest Wolves 26-32

 

Nagyon izgalmas, fordulatos és látványos meccset játszott a bajnokság akkori első két helyezettje, amiből végül a farkasok jöttek ki győztesen. Nem ez volt Bencsics Márk napja, legalábbis az első félidő semmiképp, három interception is társult a nevéhez, ám a Wolves védelme a második félidőben lecsukta az ajtót és mivel Sviatkó Gábor is szokatlanul rossz napot fogott ki (több kihagyott extra pont és mezőnygól), így a Tigers nem tudta megtartani veretlenségét. A Wolves nagyon tökös volt a találkozó legvégén, mikor egy negyedik és hosszú kísérletre mentek rá 6 pont előnyben, ezzel eldöntve a meccset.

 

A rájátszásról

 

Egyre biztosabb, hogy a Wolves-Tigers-Steelers-Cowbells kvartett fog küzdeni az elődöntők során. Ehhez persze kell, hogy a kötelezőket (azaz az „alsóházi” csapatok elleni meccseket) hozza mindenki és akkor a Tigers-Steelers, illetve a Cowbells-Tigers mérkőzések döntenek majd a kiemelésekről. Jó eséllyel az egyik elődöntőt pesti-, a másikat pedig keleti csapat rendezheti.

 

 

A kiemelt képért köszönet a Hungarian Footballnak. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!