Connect with us

Hír

Bennfentes kereskedésben volt része Kendricksnek, börtönbe kerülhet

A Browns idén igazolta le az Eaglesből kivágott Super Bowl győztes linebackert, Mychal Kendrickset, akit viszont most kivágtak, ugyanis bennfentes kereskedelemmel vádolták meg a szövetségi hatóságok. Kendricks kvázi beismerte már tettét egy nyilatkozatban – ami persze nem jogi érvényű – és hosszabb időre börtönbe is kerülhet.

 

Kendricks és Damilare Sonoiki – egy banki elemző, a Goldman Sachs korábbi befektetési bankára – konspiráltak még 2014 júliusa és 2015 márciusa között (Kendricks ekkor az Eagles játékosa volt), amikor Sonoiki értékes, nem publikus információkat juttatott el Kendrickshez, amikből jelentős profitra tett szert a játékos. Ezek főleg banki fúziókkal voltak kapcsolatosak és hogy ezek a fúziók hogyan hathatnak a részvényekre. A rengeteg tranzakció közül álljon itt négy:

 

  • Kendricks először 60.163 dollárt tett fel a Compuware részvényeire, majd 138.586 dollárért adta el azokat – 130%-os haszon 34 nap alatt.
  • 71.001 dollár értékben vásárolt Move részvényeket, majd adta el őket 349.702 dollárért – 393%-os haszon 25 nap alatt.
  • 145.784 dollár értékben vásárolt Sapient részvényeket, majd adta el őket 634.862 dollárért – 335%-os haszon 31 nap alatt.
  • 446.387 dollár értékben vásárolt Oplink részvényeket, majd adta el őket 798.260 dollárért – 79%-os haszon 24 nap alatt.

 

Kendricks beismerte, hogy bennfentes kereskedésben volt része, azonban azt mondta, hogy nem teljesen értett minden részletet a történetben, de ettől még tudja, hogy amit tett, az helytelen. Kendricks ugyebár első alkalommal követett el ilyen bűnt, tehát nem lesz közel a maximálisan kiszabható büntetéshez, de ilyen bűncselekményért akár 25 évnyi börtönt is kiszabhatnak.

A Browns állítólag tudott arról, hogy Kendricks részese egy folyamatban lévő nyomozásnak, mikor leigazolták, azonban azt nem, hogy őt tartják gyanúsítottnak. John Dorsey general manager azt is elmondta, hogy korábban úgy tudta, hogy Kendricks maximálisan együttműködik a hatóságokkal áldozatként, azonban most már más tények elé vannak állítva.

A Browns szemszögéből pénzügyileg nem vesztettek sokat az esettel, ugyanis Kendricks 2,228 millió dolláros szerződéséből csak 500 ezer volt garantált (az aláírási bónusz), azonban jó eséllyel ezt is visszaszerezhetik a játékostól a fejlemények fényében. Kendricks szempontjából pedig jó eséllyel börtönnel végződik a helyzet, esetleg peren kívül meg tudnak egyezni, de a futballkarrierjének is vége lehet akár, hiszen még ha nem is megy börtönbe, az NFL is hosszabb időre eltilthatja minden bizonnyal első fehérgalléros bűncselekménnyel lebukó játékosát.

 

Bővebben például itt olvashattok a sztoriról. Vagy itt. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!