Connect with us

Beharangozó

Imák hajnala – Broncos @ Cardinals

A két csapat az első hat fordulóban nem volt tekintettel a szurkolóik idegrendszerére és koránt sem kényeztettek el minket a szép játékkal. Megelégelve a szenvedést, majd elmondom én, mit szeretnék, és mit nem szeretnék látni a két csapattól – aztán lehet csatlakozni.

 

Arizona Cardinals

 

Szeretném látni, hogy…

 

Az edzői kar kicsit használja az eszét. Mike McCoy ámokfutására nagy téttel lehetett volna fogadni, de még így is elborzasztó az a tanácstalanság, amit véghezvisz. Van egy All-Pro futója, aki képes bármire a pályán, erre mit csinál? Belefuttatja a gyász támadófalának a közepébe. Szeretném látni, hogy Johnson többet fut a fal két szélének az irányába, főleg mivel a futásátlaguk sokkal jobb, ha a szélek felé indul meg, különösen ha van egy tight end is a játékban, aki mellett közel 2 yarddal jobb átlagot produkál, mint a fal belsejében. Annál is inkább javasolt ez az elképzelés, mert a Broncos futás elleni védelme kezdi verdesni a liga legvégét, ők lettek az első csapat, akik két egymás utáni mérkőzésen is engedtek 200+ yardos futót az ellenfeleiktől. Továbbá szeretném látni, hogy Johnson a passzjátékban is nagyobb szerepet kap, mert kevés futó tud ilyen tökéletes route-okat futni, mint ő, és mégis nagyon keveset kamatoztatják ezt. A Broncos linebacker sora nem csak futás ellen, de passz ellen is kilátástalan, a két linebacker lateral mozgása kritikán aluli, így kis pálya közepi RB passzokkal nagyon könnyen zavarba hozható az egész brigád.

 

Mivel nem vagyok telhetetlen, ezért a Steve Wilkstől csak nagyon keveset kérnék. Történetesen azt, hogy engedje úgy játszani a fiúkat, ahogy tavaly tették. Ez nem volt elit, de nem is volt rossz. Most helyenként olyan játékot láttunk tőlük, ami teljesen ellentétes ennek a védelemnek az identitásával. Menjen újra több emberezés, Peterson álljon vissza az ellenfél legjobb elkapója mellé, ne legyen fent folyton 6-7 defensive back a pályán, a blitzek pedig menjenek. A sok defensive backes felállás azért sem ajánlott, mert a Broncos egyetlen fegyvere a futás, így azt kell limitálni, próbálja csak Keenum megoldani úgy, hogy Peterson mondjuk kiveszi Thomast a játékból.

 

 

Nem szeretném látni…

 

Azt, hogy Rosen folyton az életéért menekül és nincs egyetlen biztos pont sem a falban. Sok rossz támadófal van a ligában, de talán a Cardinals az egyetlen, ahol nincs egy darab biztos pont sem. Közel ugyanannyi nyomás (kétszámjegyű) érkezett a fal minden pontjáról, így pedig nehéz haladni. Ha kell, akkor plusz TE felállással vagy extra RB blokkal, de bárhogy biztosítsanak már egy kis időt Rosennek. Egyébként érdekes módon az újonc passzpontossága rosszabb, mint Bradfordé volt, ellenben ez annak tudható be, hogy dobásonként átlagban majdnem 3 yarddal messzebb tekint a távolba, mint veterán elődje.

 

Denver Broncos

 

Szeretném látni, hogy…

 

Hogy a védelem újra önmagát idézi. A pass rushra nem lehet panasz, de a secondary és a linebacker sor katasztrófa. Szeretném látni, hogy visszatér a csapat a press man sémára, Harris mögött a két CB kicsit összeszedi magát, mert az nem állapot, hogy átlagban 73%-os az elkapási arány rajtuk. A két linebacker legalább a játék egyik elemében javulhatna kicsit, mert összesen már 300 yardot szedtek össze róluk, de még futás ellen is iszonyatosan gyengék, amit a közösen felhalmozott 7 missed tackle is kidomborít.

 

 

Az offense-szel kapcsolatban már szerényebb kéréseim vannak, mert gyengébb képességű az egység. Elsősorban Keenum felé lenne az a kérés, hogy vigyázzon jobban a labdára. Tavaly az egyik legmegbízhatóbb volt ebben a tekintetben, mindenki feltételezte is, hogy ezért igazolták, erre 8 interceptionnél és 4 fumble-nál jár már hat hét után. Elfogadom, hogy nem segítik a támadóhívások, de egyelőre nagyon sok a pontatlanság tőle. Az elkapóktól azt kérném, hogy segítsék kicsit jobban, mert a 14 drop az nagyon rosszul mutat, Thomas például 5 egységgel veszi ki ebből a részét. Nem tudom a Cardinals végül marad-e az eddigi defense sémánál, de ha igen, akkor Sandersnek és az újonc Suttonnak lehet nagy napja.

 

Nem szeretném látni…

 

Vance Josephet soha többet a csapat közelében.  Az elmúlt pár találkozón látott zone coverage-et, mert láthatóan ez nem megy a csapatnak. A Cardinals ellen ennyi könnyebbsége lehet a csapatnak, hogy Christian Kirk és Larry Fitzgerald mellett nincs sok megbízható célpontja Rosennek, így mindenképp prioritás kellene, hogy legyen a két úriember levédekezése. Mivel az elmúlt hetek egyik legnagyobb fegyvere, Kirk főleg a slotból dolgozik, így az egyetlen igazán megbízható cornert, Harrist rá lehetne állítani. Így a többiekre nagyobb teher hárul kint, de legalább az egyik legjobb fegyvert semlegesítené a csapat.

 

Támadóoldalon nem szeretném látni, hogy egy kis hátrány után rögtön jön a pánik és a jól működő futójátékot elfelejti az edzői gárda, hanem pont ellenkezőleg, egy jó futójátékkal alapozzák meg a támadásokat. Nem akarom látni, hogy Keenum erőlteti a pálya szélére irányuló szűk ablakba dobált labdákat, ezekből rendre incomplete születik, hanem a gyengébb linebacker sort kellene támadni, rövid shallow, cross útvonalakkal, Sanders vezetésével.

 

 

Összességében pedig egy szórakoztató meccset szeretnék, ahol mind a két csapat kicsit kinyitja a playbookot és azt csinálja, ami a legjobban megy neki. Nem leszek önző, nem kérek sima vendég győzelmet, egy szoros találkozón, ha mindkét csapat bizonyítja, hogy képes jobb játékra, mint az elmúlt hetekben, az nekem már elég. A vereséggel is közelebb lehet jutni bizonyos célokhoz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!