Connect with us

Hír

Rodgersnek nem tetszik, hogy nem hívhatja át a játékokat LaFleur rendszerében

Úgy gondoltuk, felüdülés lesz, hogy karrierjében először Mike McCarthy nélkül, egész pontosan Matt LaFleurrel dolgozhat majd együtt Aaron Rodgers, azonban a jelek szerint nem teljesen rózsás a helyzet.

Ugyan Rodgersnek nagyon tetszik a támadószisztéma önmagában, ahogy széthúzzák majd a védelmet, a formációk, a tempó és a motionök nagyon nehéz feladatot jelentenek majd a védőknek, azonban azt nem mondhatjuk, hogy a bab is húsból van. Egy dolog kifejezetten nem tetszik a Packers irányítójának, ez pedig az, hogy nincs igazán nagy szabadsága, hogy áthívja a játékot a line of scrimmage-nél.

Nem hiszem, hogy jó ötlet kikapcsolni 11 évet. Vannak dolgok, amikre nem sokan képesek a line of scrimmage-nél ebben a ligában. Ez nem egy “humble brag”, ez csak egy tény. Úgyhogy ha úgy alakul és mégis ezt csinálom, és jól működik, remélem Mattnek tetszeni fog.

Rodgers tényleg nagyon jó abban, hogy a védelem felállása alapján áthívja a játékokat a vonalnál. A Matt LaFleur által használt rendszer azonban erre kevés lehetőséget ad. Hogy el tudjuk képzelni, LaFleur a Kyle Shanahan által használt rendszerben “nevelkedett”, ezt viszi tovább magával. Ebben a rendszerben pedig nincs sok szabadsága az irányítónak, néha választhat két játékból, de mivel formáció specikfikus játékhívások vannak, így kevesebb a lehetőség az audible-ökre.

Ebben a helyzetben nyilván az sem jó, ha Rodgers ellenkezni akar LaFleurrel, de az sem, hogy LaFleur egy újonc szintjére akarja lebutítani a változtatások lehetőségét. Ha jól akarnak együtt dolgozni – és nem úgy, mint Rodgers és McCarthy -, akkor mindkettejüknek engednie kell.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!