Connect with us

Hír

Az idei 1/3-as nem lesz ott az edzőtáborban, mert a Jets túlságosan pofátlan

A Jets idei 1/3-asa, Quinnen Williams továbbra sem hajlandó aláírni az újonc szerződését, mégpedig azért, mert a Jets pofátlanul trükközni akar az aláírási bónuszával, amivel a játékos több százezer dollárt veszíthet.

 

 

Az újonc szerződések összege fix, azon nem lehet variálni: Williams 1/3-asként 34,2 millió dollárt fog keresni az első négy évében, amiből 21,5 millió dollár az aláírási bónusz.  A csapat mindössze az utóbbit tudja részben befolyásolni (illetve a garantált tartalmat is papíron, de a szokás szerint már az első 24 helyen kiválasztott újonc szerződése mindig teljesen garantált), amivel a Jets átesett a ló túloldalára.

 

Az aláírási bónusz az a pénzösszeg, amit a játékos azonnal, a szerződés aláírásának pillanatában kézhez kap – legalábbis elviekben. Ennek ugyanis van egy menete: a csapatoknak bizonyos határidők előtt kell elutalni a teljes összeget, nem azonnal (ez lehet pár hónap, vagy akár több mint egy év is). Persze ettől a könyvelésben semmi nem változik, ugyanúgy egyenlő részletben lesznek elkönyvelve a tételek: egyszerűen nem olyan egyszerű vagy kényelmes 20-30 milliót azonnal kifizetni.

 

Idén a top 10-ben kiválasztott játékosok közül eddig mindenki – kivéve Nick Bosa, aki még szintén nem írta alá a szerződését – úgy írta alá az újonc kontraktusát, hogy az aláírási bónuszát még idén megkapja, írja a New York Daily News. A Jets ezzel szemben szeretné eltolni a dolgot: természetesen minden centet kifizetne, csak nem most, hanem majd valamikor a közeljövőben.

 

Ennek Williams nyilván nem örül, és nem csak azért, mert esetleg már most befektetne és nem szeretné, ha a pénze közben inflálódna. A védő jelenleg alabamai lakos, ahol kisebb a jövedelemadó: ha idén megkapja a pénzét, akkor pár százezer dollárral több maradna nála, mintha New Jersey-ben adózna. Ráadásul a Jets olyan kevés aláírási bónuszt fizetne ki idén a védőnek, ami új negatív rekord 2011, azaz az új kollektív szerződés életbelépése óta, állítja Tom Pelissero (NFL Media).

 

Ha ez így megy tovább, ne lepődjünk meg, ha Williams akár a szezon elejét is kihagyja.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!