About the author

11 Comments

 1. 1

  Matyika29

  Jövőre elviszi BB papa Bostonba Mariotát és kineveli belőle a következő TB-t. :D :D

 2. 2

  Tizenkettes

  Mint alapanyag, Mariota nem lehet rossz. Nem elképzelhetetlen, hogy a közeg hatott rá nyomasztóan. Lehet, hogy egy szar csapatban és szar edzőkkel egy Peyton Manning sem tudott volna annyira villogni. A legjobbnak tartott irányítók ugyebár tipikusan a leggyengébb csapatokhoz kerülnek. És sok tehetség számára az elképesztően nagy teher, hogy kikerülve a profik közé, szinte azonnal azt várják tőlük, hogy velük, az ő irányításukkal induljon el felfelé a csapat. Ez még akkor is nehéz, ha hatalmas tehetség az illető, sok pénzt kap, tudatosan készül a profi életre, és éjjel-nappal a focival foglalkozik. És ez alapján lehet, hogy egy Mariotát, ha mondjuk a Patriotshoz kerül, most a jövő nagy irányítójaként emlegetnénk. Lehet, hogy a Patriotsnál, ha látja, hogy nem csak belőle áll a csapat, hanem sok más kulcsember is van, és az edzők sem szarok, ő is jobb lenne.

 3. 3

  Bélabá a csótány

  Milyen diplomatikusan kifelejtette a cikkből, hogy Winston emberileg egy darab szar,és ez bőven oka lehet annak hogy nem frencsájz QB…..

 4. 4

  Wide open

  Én személy szerint Mariota-ban még látok perspektívát egy jó systemben kezdő szinten is, Winstonban már kevésbé.
  Nyilván ők is kicsit a media hype áldozatai, mindenki az új Manning VS Brady párharcot akarta látni mindenben és hát lássuk be ennek (2 first ballott HOF irányító, jól menedzselt frenchise-okban) azért nehéz megfelelnie bárkinek is.

 5. 5

  Fetyke

  Azért ne vicceljünk már! Manninget a 3-13-as Colts draftolta 1/1-es csapatként. Favre az évek óta pofozógép szerepét játszó Packersbe robbant bent, és rángatta ki a mocsár legaljáról a csapatát. Ki ne találjuk már, hogy mindketten a készbe ültek bele…
  Az igazán nagy klasszisok igen is a szar csapatot is feljavítják egymaguk, a jelenlétükkel és a játékukkal….

 6. 6

  bjeela

  Tökéletesen egyetértünk, elég csak megnézni Trub csodatételét. De a hülyeséget félretéve azért nem elég önmagában egy elit QB, hogy a mocsárból kivezessen egy csapatot. Ahhoz kell edző, csapattársak, miegymás. Más kérdés, hogy egy elit QB – aki mentalitásával is elit – képes olyan pluszt hozni egy csapatba, amivel az elkezd szárnyalni. Lásd Mahomes esetét, mert bár az öreg rozmár Smithből is franchise QB-t csinált, de ég és föld a két teljesítmény.
  Amikor Favre odakerült akkor jött új edzőként Holmgren is a Packhez és a 4-12-es szezon után egyből hoztak egy 9-7-est. A többi történelem. Manninggel egy időben jött Mora edzőnek és bár az első évben szénné égették magukat megismételve az előző szezon 3-13-as pocsék eredményét, de utána javultak, viszont Manningnek is kellett Dungy, hogy kiteljesedhessen a karrierje.
  Ceterum censeo egy QB nem Fetyke, hogy egyből nyarat csináljon.

 7. 7

  Tizenkettes

  Először is, azt írtam, hogy lehet… Manning egy szar csapatba került, de utána mindent annak rendelt alá, hogy egy igen jó falat rakjon PM elé. Később szépen összeálltak, és ebből SB lett. Mariota és Winston egy olyan csapatot nem tud feljavítani, amely évek óta botrányos. Manning mellett azért volt egy Tony Dungy. Manningnek, aki jó volt, meg is teremtették a lehetőséget, hogy még jobb legyen. Ez sokat segített. De Mariotát meg Winstont nem árasztották el tehetséges edzők. Manninget példálózásként hoztam fel, te viszont – ha már azt írod, hogy ne vicceljünk – Manninghez hasonlítasz egy Mariotát vagy Winstont… Ki viccel itt? Szerintem nem nagyon sikerült értelmezned, amit írtam.

 8. 8

  Tizenkettes

  Quasi megerősítetted, amit írtam, Fetyke kritikáját meg pozitívan értékeled?! Most akkor mivel értesz egyet?

 9. 9

  Fetyke

  :DDD

 10. 10

  Fetyke

  Valóban kicsit elbeszélünk egymás mellett szerintem is! Jó, túlzók voltak a példáim ez tény. Akkor megpróbálom máshogy körülírni. :)
  Én sem Mariotában, de Winstonban pedig végképp nem látom azt, hogy ők franchise irányítók lennének valaha is az életben (a kezdetektől nem láttam ezt bennük). Azért az, hogy szar volt körülöttük mindig a csapat nem teljesen fedi a valóságot szerintem. De a lényeg, hogy nem látom azt, hogy bármelyikük is hozzá tudna tenni a csapat játékához bármit is, nem látom azt, hogy nélkülük rosszabb lenne a csapat, vagy hogy lenne bennük bármi is, ami köré lehet(ne) építkezni. És akkor mondok egy könnyebben emészthető példát: a sokak által (részben egyébként jogosan) leírt és lesajnált Cousins 1,5 éve jött el a Redskinstől, és nézzük meg, hogy hol tart most az a csapat (igaz, ehhez kellett Smith sérülése is). A Vikings rájátszás álmait pedig Kirk gyakorlatilag egymaga tartotta életben tavaly az utolsó hétig, idén pedig egy jó coachinggal úgy néz ki, hogy tud szintet lépni a támadósor. Na ez az, amit nem látok a két említett irányítóban.
  Van ilyen. Manziel történetét mindannyian ismerjük. Van az úgy, hogy ami működik egyetemi szinten, valami miatt nem megy az NFL-ben, és a fordítottjára is van példa bőven. Persze, ha azt mondom, hogy egy Patsben vagy Saintsben game managernek elmennének e, akkor a válaszom az, hogy valószínűleg igen. Azokban a csapatokban jobb statisztikáik és győzelem-vereség mutatóik lennének. De hozzátenni ott sem tudnának semmit a csapathoz, csak legfeljebb ott nem annyira lenne erre szükség…

 11. 11

  bjeela

  Az apukám diplomata volt… ;) De azért az olvasás és a szöveg értelmezése sosem ártalmas dolog.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team