Connect with us

Prémium cikkek

Verheti a falba a fejét a Rams Jared Goff új szerződése miatt

Les Snead GM ismét megcsinálta, Sean McVay leigazolásán kívül minden létező dolgot elszúrt. Korábban már írtunk arról, miért hibázott nagyot Todd Gurley új szerződésénél, kielemeztük, miért volt rossz ötlet a Jalen Ramsey-trade, most pedig megmutatjuk, miért verheti a falba a fejét a novemberben egyetlen TD-passzt sem adó Jared Goff hosszabbítása miatt (és Brandin Cookst még nem is említettük). 

Jared Goff a 2016-os draft 1/1-ese volt. Jeff Fisherrel semmit sem mutatott, ami nem meglepő (és nem az ő hibája), de Sean McVay kinevezése után szárnyalni kezdett. 2017-ben és 2018-ban is Pro Bowlba választották, a Rams rájátszásba jutott vele, ő pedig 273 yardot, közel két TD-t és mindössze 0,61 INT-t átlagolt meccsenként. A számai alapján abszolút 30+ milliós irányító volt, ugyanakkor volt pár nagyon erős red flag vele kapcsolatban:

  • McVay bábjaként minimális mennyiségű olvasást csinált, többnyire csak végrehajtotta a HC utasításait (bár azt szinte hibátlanul) egy elit támadófal és kiváló futójáték mellett – vagyis kvázi csak menedzselnie kellett az offense-t,
  • emiatt nem volt egyértelmű, hogy mennyire jó is ő, a 2018-as Super Bowlon pedig úgy tűnt, hogy egyedül, saját erőből legfeljebb közepes teljesítményre képes.

Mivel a megítélése nem volt egyértelmű, a Rams sokáig azt kommunikálta, hogy vár még az irányító szerződéshosszabbításával. Ez egy abszolút korrekt hozzáállás volt a csapat részéről, már csak azért is, mert Goffnak még két évig volt élő szerződése: a csapat minden további nélkül megtehette volna, hogy egy évet még kivár, hogy biztos legyen a dolgában.

Láthatjuk, hogy Goff 2019-ben 4,2 milliót keresett volna, 2020-ban pedig az 5. éves opciójával 22,7 milliót. Természetesen ő minél előbb nagy pénzt akart, de az abszolút bevett szokás a ligában, hogy a fiatal irányítók csak a 4. évük után kapnak új kontraktust. Az Eagles viszont nem akart várni, már idén adott egy új szerződést a 2016-os 1/2-es Carson Wentznek, és bár a Rams sokáig kitartott amellett, hogy őket ez nem befolyásolja és nem fognak kapkodni, a szezon előtt Goff is megkapta a maga hosszabbítását.

Megint mellé

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!