Connect with us

Hír

Rivera kirúgásával David Tepper lerakja a névjegyét Carolinában

David Tepper, a Carolina tulajdonosa kirúgta Ron Rivera főedzőt – ennek következtében Perry Fewellt, a secondary korábbi edzőjét nevezte ki ideiglenes HC-nak, Norv Turnerből, a korábbi támadókoordinátorból assistant HC lett, míg az OC pozícióját a korábbi QB-edző, Scott Turner kapta meg -, ezzel együtt pedig leteszi a névjegyét a Panthers franchise futball oldalán is, nem csak a business oldalán.

Tepper egy, a csapat oldalán megjelentetett interjúban beszélt a történtek hátteréről. Nagyon tiszteli Riverát – ahogy egyébként minden jelenlegi és korábbi játékosa is, mindenki ódákat zeng a személyiségéről -, azonban úgy érezte, hogy megérett a csapat a váltásra. Az időzítés kapcsán elmondta, hogy versenyhátrányba került volna, ha később teszi meg, Rivera háta mögött pedig nem akart elkezdeni keresgélni jelölteket. Emellett ki akarta próbálni Fewellt, mint főedzőt, és Scott Turnert, mint támadókoordinátort, így nekik van még négy hetük bizonyítani a tulajnak.

Tepper két éve érkezett a csapathoz, a business oldalon gyors és átfogó változtatásokat eszközölt, a foci oldalon viszont türelmes akart lenni, és igazából az is volt, a csapat viszont nem jutott előre, így elérkezettnek látta az időt, hogy a focival kapcsolatban is nagyobb horderejű döntéseket hozzon. Ez pedig nem csak az edzőkre vonatkozik.

Marty Hurney general manager ugyan marad a csapatnál, hiszen Tepper a liga egyik legjobb játékosmegfigyelőjének tartja, azonban vele párba fog állítani egy assistant GM-et, aki analitikus bellítottságú lesz, így a játékosmegfigyelés mellett több szempontból is vizsgálni fogja a szervezet a csapatépítési folyamatot.

Ha a személyes véleményemre vagytok kíváncsiak, szerintem ez egy borzasztóan jó ötlet, és többeknek kellene alkalmazniuk. Egy buktató persze lehet a történetben, kérdés mennyire dolgozik majd jól együtt Hurney és új munkatársa, mennyire működik majd olajozottan kettejük munkaviszonya, mennyire lesznek surlódások, rosszabb esetben kitúrás az egyik fél részéről. Ha ez adott, akkor viszont nagyon sok pozitívum kisülhet az egészből.

Mindeközben egy kis érdekesség Albert Breer jóvoltából. Az utóbbi öt, tulajdonosváltáson átesett csapat első főedzője:

Steve Ross, Miami Dolphins: Joe Philbin
Stan Kroenke, St. Louis Rams: Jeff Fisher
Shad Khan, Jacksonville Jaguars: Mike Mularkey
Jimmy Haslam, Cleveland Browns: Rob Chudzinski
Terry Pegula, Buffalo Bills: Rex Ryan

Nem valami impozáns lista, ezen kellene nagyot fordítania Teppernek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!