About the author

22 Comments

 1. 1

  Remete

  2010-ben nem volt salary cap. A Redskins közel $180M-t költött, a Cowboys $166-ot, de pl. a GB is közel $140M-t, annak ellenére, hogy felhívták a csapatok figyelmét rá, hogy úgy költsenek, mintha lenne cap. Persze ezek után a Redskins-t és a Cowboys-t “büntették” a túlköltekezésért, de a szintén $15-25M-val a megelőző és az azt követő évi $120M-s cap fölött költő csapatok mind megúszták, pedig akkor a $15M is bőven egy elit QB fizetés volt, nem elenyésző pénz, szóval elég szánalmas eljárás volt ez a liga részéről.

 2. 2

  renningan

  Én is ezt írtam, legalábbis ami azt illeti, hogy 2010-ben nem volt fizetési sapka. De mivel előtte 123 millió volt, utána pedig az új CBA-val 120, így egy dőlt betűs becsléssel szerintem ez belefért, pláne, hogy Manning is ehhez mérte magát.

 3. 3

  Fetyke

  Akkor ha jól értem, most kell gyorsan egy 4 éves 170 milliós hosszabbítást adni Cousinsnak ahhoz, hogy jól kib…unk mindenki mással. :D

 4. 4

  Ádám Váradi

  170 kicsit sok nem gondolod? :)

 5. 5

  Fetyke

  Ha egyszer így tudunk kiszúrni a többi csapattal, akkor semmi nem sok. :)
  Egyébként soknak találtam eddig, de Józsi meggyőzött, hogy ne garasoskodjunk! :)

 6. 6

  camillo 7777

  Én megadnám neki az év 60at is J.Jones helyébe. 😂😂😂
  Fly Eagles Fly

 7. 7

  renningan

  Lehet viccelni, de ha a Vikings adna egy 42,5 milliós szerződést Cousinsnak, akkor a Chiefs elég nagy szarban lenne Mahomesszal, mert az biztos, hogy nem írna alá ennél kevesebbért.

  Egyébként két-három éven belül, pláne ha az új CBA is úgy alakul, ahogy várják, a top irányítók simán kereshetnek akár évi 50 milliót. Sőt, a jelenlegi tendenciákkal még drasztikus CBA sem kell, mindössze annyi, hogy a cap 250 millió környékére nőjön, ami már a jelenlegi ötemben is négy év alatt megvalósulna.

  Ha Prescott 40 milliót kapna, akkor sem lenne sokáig listavezető, az új arcok, Mahomes, Cousins, utánuk Mayfield, Lamar, akár Stafford is előzhet. Garoppolo szerződésén is kiakadt mindenki, erre most már Brissett is nagyobbat kapott. Ez van.

 8. 8

  Bryan

  Na jó, de ezzel CAP-pel meg CBA-val az többi poszton játszó összes sztár is ugyanígy van / lehet, mármint hogy “nőtt a cap, és őt is megfizettétek, akkor engem is fizessetek meg jobban”. És egy adott méretű tortát nem tudsz kétszer kiosztani.

  Ha 3-4 játékos elviszi a sapka 40%-át, akkor tök mindegy mekkora a sapka, érdemi csapatépítés nem fog zajlani.

 9. 9

  Skyfire

  Remélem lesz egy játékos sztrájk pár év múlva, nincs bajom a QB-kal, de ha a center csak áll és elengedi a védőt, nincs az a QB aki meccset nyer… És ráadásul olyan játékosnak emelkedik a fizetése akikkel úgy bánnak mint a hímes tojás, és jó 15 20 évet is le tud húzni a ligában, csapat játéknál szerintem ez a növekedés nem fair… Én capre tenném a játékos fizetést is

 10. 10

  ahanem

  a fullbacknek meg már csak a neve miatt is négyszer annyit kéne keresnie, meg ha nem blokkoja a blitzelőt akkor ugyanúgy agyonverik a negyedhátsót, nemde?

 11. 11

  Fetyke

  Csak félig szántam viccnek.
  Sosem állítottam, hogy például Prescott ne érne meg mondjuk 35+ milliót a Cowboysnak. Ezt tegnapi is elismertem. Amit vitattam, abba meg most ne menjünk megint bele, mert a többiek már unják úgy is… :)

  Az biztos, hogy idén adnunk kell egy hosszabbítást Kirknek, ahhoz, hogy a feszített capen enyhíteni tudjunk. És azért az elmúlt két évével is rászolgált arra, hogy kapjon egy hosszabbítást. Meg az sem lenne jó, ha úgy járnánk, mint most a Dallas. Összegezve: az idei évi teljesítménye alapján amúgy is úgy gondoltam, hogy a legjobban fizetett irányítóvá kell tenni Cousinst (legalább átmenetileg), csak nem gondoltam ennyire magas összegre, hanem olyan 36-38 millió körüli éves hosszabbítást nyomtam volna neki. De van abban ráció amit mondasz. Ha ezzel mi diktálhatunk a többieknek, akkor valóban nincs értelme évi pár millión garasoskodni, hiszen a többi csapat is kénytelen lesz elkölteni ezt az összeget, csak idő kérdése.

  Akkor pedig már jobb diktálni a piacnak, mint félig tehetetlenül követni a trendeket.

 12. 12

  Fetyke

  A viccet félre téve, én olyan évi 35-40 millió körüli hosszabbításba gondolkodtam eddig. De, ha valóban annyira fog nőni a cap, mint amennyire itt sokan számítunk (és azért erről a GM-nek gondolom komolyabb becslései állnak a rendelkezésére), akkor már egyáltalán nem tartom ördögtől valónak a 40+ szerződést sem megfelelő elosztással. Nyilván az idei (2020) évi fizetését át kell alakítani teljesen aláírási pénzzé, ekkor egy 70 millió körüli aláírási bónusz esetén már csak nagyjából 14 millió körül terhelné a sapkát. jövőre, 2021-ben kicsit jobban, meg lehetne közelíteni a 35 milliót és utána jöhetne megint a “fekete leves”.
  Annak nem sok értelme van, hogy most kialkudunk vele egy 35+ körüli hosszabbítást, hogy aztán 2 év múlva megint csörgessen a kasszánál, hogy emelést szeretne.

 13. 13

  acsdav2

  A CBA-tól miért vár mindenki változást? A játékosok fizetésére fordítható összeg a bevételek X%-a. (Azt hiszem 48% talán). Tehát ha a bevételek nőttek, akkor a játékosoknak is jutott belőle ugyanúgy.

 14. 14

  acsdav2

  Érdekes helyzetben vagytok. Várhatóan Mahomes-Watson és Cousins kap új szerződést. Az biztos, hogy nektek az a legrosszabb, ha ti lesztek az utolsók, mert Cousinsnak ugyanannyit adni kínos lenne, mint a 2 ifjú titánnak. Már pedig ha a Chiefs jön az évi 40M-val, akkor Cousins hülye lenne nem ennyit kérni, a Vikingsnak pedig bele kell mennie.

 15. 15

  Fetyke

  Én azért várok változást, mert gondolom egyrészt a játékos szakszervezet, szeretné ha a százalék nőne, azaz véleményem szerint a 48%-ról egy párt (legfeljebb 2-3) százalékos elmozdulás lehet a játékosok javára. Ez eleve egyből nyom egy picit (10-20 milliót) a sapkán. Másrészt ugye szó van az alapszakasz megnyújtásáról is, azaz, hogy több tétmérkőzés legyen, ami nyilván növelné az összes bevétel (azaz a felszeletelhető torta) nagyságát.
  Ezen kívül a sportfogadások legalizálásból is komoly bevételre számít az NFL (legalábbis én ilyesmit olvastam) pár éven belül, de ezt elég nehéz lenne számszerűsíteni a mi tudásunkkal.

  ui.: Goodellt sok minden miatt lehet szidni és kritizálni, de az vitathatatlan, hogy pénzügyileg az elmúlt tíz év hatalmas sikertörténet volt a ligának. És végül tulajdonképpen ez számít! :)

 16. 16

  acsdav2

  1.Kizárt dolognak tartom, hogy a tulajok engednének. :D Szerintem az 5.éves opciót eltörlik és ennyivel elégedjenek meg. Az anyagiakról meg meggyőzik azzal amit te is írtál. Vagyis a sportfogadás illetve a +1 alapszakasz meccs.
  2. Hát az utóirattal nem értek egyet. :) Az NFL mikor nem volt a világ legnagyobb bevételű ligája? Nem hiszem, hogy itt Goodel bármi extrát csinált volna. Bár azt elismerem, hogy a CTE és az azzal kapcsolatos problémákat elég jól eltusolták illetve a Draft új helyszínekre vitele szintén jó döntés volt.
  3. Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy a szurkolókért legyen az NFL. Ami kb 20 csapatnál valósul meg. A csapatok negyede egy közepes szezon közben félházat is alig tud felmutatni. Igaz nem is akar, mert így is nyereséges a buli. Ami szerintem nem egy jól működő dolog.

 17. 17

  Fetyke

  1.) Ez szerintem attól függ, hogy kinek mi az érdeke. Azt én is úgy gondolom, hogy azért a pár százalékért cserébe a tulajok nagyon komoly engedményeket fognak majd követelni (például fegyelmi ügyek, holdout, franchise tag, stb) a nekik fontos területeken.

 18. 18

  renningan

  Amúgy ez nem hülyeség. Gondolj bele, Bill Belichick mennyire beintett mindenkinek, amikor egy 2. kört adott Sanuért. Igaz, hogy ez pont mellé ment, de adott egy szép nagy pofont a WR-ek értékének :D Ahogy egyébként a Ramsey trade sem tett jót úgy overall a piacnak, legalábbis szerintem ebben nagy szerepe volt annak, hogy mindenki a világ minden pickjét kérte az össze CB-ért (Slay, Harris, PP stb). Ha valaki elszáll, azzal nagyon csúnyán be tud inteni másoknak :D

 19. 19

  katonadani

  1) ez közel sem lesz elég engedmény a játékosoknak, ha ennél többet nem hajlandóak a tulajok, akkor bizony sztrájk lesz. Nagyon valószínű, hogy nagyobb szeletet kapnak a tortából a játékosok. A +1 alapszakaszmeccs meg olyan, hogy azért a játékosok elég sok mindent kérhetnek cserébe, hiszen ez nyilván a játékosoknak nem érdeke a plusz sérülésekkel, leterheltséggel stb, a tulajok viszont akarják.

 20. 20

  renningan

  Ezért fontos, hogy az a 3-4 játékos olyan legyen, akikre lehet csapatot építeni. Ha elviszik, akkor nem baj, mert miattuk lesz sikeres a franchise. Ha a rossz játékosokat fizeted meg, na akkor leszel bajban.

 21. 21

  acsdav2

  1.De akkor 2010-ben miért volt elég a 48%? Most akkor miért nem? Ugyanúgy 16 meccset játszanak. Külföldi meccsek akkor is voltak már. Mi változott?
  2. A jelenlegi rendszer azért elégé játékos barát, nem nagyon van miért sztrájkolni. Mert sokan úgy keresnek óriási pénzeket, hogy piaci értéke valójában nincs annyi a teljesítményüknek. Egy Joey Bosa például hiába a liga egyik legjobb pass-rushere, a Chargersnek nincs annyi szurkolója a stadionban (20 ezer sincs) nem nézik annyian a meccseiket a TV-ben se, mint amennyit kapnak a TV-s jogdíjakból, hogy neki 20+os szerződést adhassanak. Ha óriási pénzt akarna keresni, akkor el kellene igazolnia, ami nyilván nem túl játékos barát. Persze tudom, hogy ez a központi pénzosztás a csapattal nem foglalkozó tulajoknak a legjobb igazán, de az ilyen játékosok is nagyon jól járnak ezzel. Szóval nincs annyira rossz dolguk a játékosoknak, mint ahogy elő van adva.

 22. 22

  katonadani

  nagyobb szavuk van a játékosoknak, talán jobbat át tudják nyomni az akaratukat most, elég sokat változott a világ azért 10 év alatt
  a jelenlegi rendszer meg rohadtul csapatbarát és nem játékosbarát – szerződések, tagek, opciók stb stb.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team