Connect with us

Prémium cikkek

Csak okosan – Falcons FA-kitekintő

Döntő év következik Atlantában, mert alighanem nem lehet még egy ilyen csalódást keltő szezont megmagyarázni és nagy tisztogatás kezdődhet, ha nem jut rájátszásba a csapat.

 

Cap Space

 

Az idei formajavuláshoz azonban inkább a meglévő alapanyagokból kell főzni, mert a Falconsnak áll az egyik legkevesebb pénz a rendelkezésére a holtszezonban. Az overthecap.com szerint alig 5 millió dollárral kezdik az évet és nem sok helyet tudnak reálisan csinálni. A legtöbb pénzt azzal kereshetnék, ha Devonta Freemant sikerülne esetleg elpasszolni, de ez nem valószínű, hogy sikerülni fog. Már a hosszabbítás pillanatában sem tűnt igazán jó üzletnek, de azóta csak folyamatosan romlik a deal megítélése.

 

 

A veterán futón kívül van pár játékos, akitől megszabadulhat a gárda kivágás útján, de temérdek pénzt nem tudnak teremteni. A legfájóbb pont Keanu Neal ügye lehet, aki úgy érkezett a ligába, mint egy üde színfolt, egy nagyon tehetséges safety, de lassan kezd kirajzolódni, hogy ezzel a sérülékenységgel és inkonzisztens teljesítménnyel nem lehet maradása a csapatnál. Közel 6,5 milliót spórolna a gárda és az most nagyon jól jönne. Allen Bailey, Ty Sambrailo és Luke Stocker elengedés már kevésbé fájdalmas, egyik játékos sem meghatározó és főleg nem pótolhatatlan. Ha mind a hárman a kivágás sorsára jutnak, akkor összesen bő 10 millió dollárral lesz gazdagabb a csapat.

 

 

Szabadügynökök

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Ez a kevés mozgástér természetesen azt jelenti, hogy a lejáró szerződésű játékosok közül sem fognak tudni mindenkit megtartani. Szerencsére nem is kell, mert jó nevű szabadügynök csak egy lesz a csapatnál. Austin Hooper elvesztése fájó pont lehet, mert a tight end pont a szerződésének évében robbantott akkorát, hogy egész biztosan túlfizeti valaki. Ezt a Falconsnak azonban nem szabad megtennie. Hooper kiválóan egészítette ki a WR sort és biztos pont volt egész idényben, de nincs a Kelce, Kittle szinten, a többi tight endet pedig véleményem szerint nem szabad nagyon megfizetni.

 

A többi lejáró szerződésű játékos nem igazán volt meghatározó vagy legalábbis nem annyira, mint Hooper. Vic Beasley elengedéséről már nyilatkozott is a gárda és valljuk be, ez nem igazán lepett meg senkit. A szegényes pass rush így mennyiségileg is szűkül, pont ezért lehet érdekes Adrian Clayborn helyzete. A veterán játékos igazából nem tudott stabilan teljesíteni az utóbbi időben sem, így nem feltétlenül fogják marasztalni. De akkor ki fogja siettetni az irányítókat Atlantában?

 

 

Hasonló gondolatok merülhetnek fel a védőfal közepén is, ahol Jarrett helye biztos, de Tyler Davison és Jack Crawford szerződése is lejár. Mindkettőjük inkább rotációs játékos, ellenben idén sokat voltak a pályán. Óvatosan minimális dealekkel be lehet próbálkozni náluk, aztán kérdés a piacon mit kapnak majd.

 

Továbbra is a védelemnél maradva, De’Vondre Campbellnek is új kontraktust kellene adni, de én csak abban az esetben tenném a csapat helyében, ha ad valamennyi kedvezményt a linebacker. Deion Jones sérülése miatt rengeteget játszott idén és voltak jó periódusai, de alapvetően egy olyan játékos, akit könnyedén tud pótolni a csapat, talán olcsóbban is. Wes Schweitzerrel kapcsolatban hasonló a helyzet. Nem teljesített rosszul és főleg kényszerből volt sokat pályán a belső támadófalember, de aligha ő lesz a prioritás márciusban.

 

Hiányposztok

 

A kevés fontos távozó ellenére nem lenne gond, ha erősítene a gárda már a szabadügynökpiacon is. Nagy sztárokról nem igazán álmodhatnak, de hasznos kezdőkről esetleg igen. A secondaryt lehet foltozni kisebb nevekkel és a front7 rotációba is lehet találni olyan játékosokat, akik növelhetik a gárda minőségét. Az egyik legfontosabb, hogy a tight end posztra is áldozzanak valamennyit, mert amennyiben Stockert elküldik és Hoopert nem tudják megtartani (mindkettőre jó esély van), akkor hozni kell valakit a posztra. Elsősorban blokkoló tight endekről álmodhatanak, de ez legalább pénztárcabarát megoldás.

 

Az érkezők és a hosszabbítások terén fontos hogy megtalálják az egyensúlyt és azok maradjanak, akik ténylegesen hasznos kiegészítő vagy kezdő játékosok voltak, valamint melléjük érkezzen pár dolgos iparos. Én inkább a front7-ben próbálnék maradásra bírni embereket, Davison és Campbell talán valamekkora kedvezménnyel szívesen maradna is. Új érkezőkkel a secondaryt erősíteném, itt Waynes és Boston is kisebb névnek számíthat a piacon, de mindkettőjüknek adnék még esélyt, hátha pont itt találnak utat a további fejlődésre.

 

 

A Falconsnak továbbra sincs rossz kerete, mindössze nem igazán tudják kihozni magukból a maximumot. Én elsősorban a jó draftban reménykednék a helyükben, mert a piacon sokkal nagyobb összegek fognak szállni, mint amikről ők álmodhatnak. Én leginkább arra figyelnék a helyükben, hogy az a kevés elkölthető pénz hasznos játékosokra menjen el, nem feltétlenül a legnagyobb halakra. Sajnos minden nagy needet nem tudnak majd betömni, a pass rush egyértelműen a draftra marad, de a corner sorra is ráférne az erősítés. Ebből a szempontból szerencséjük van, hogy ezen a két poszton mély lesz a class.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!