Connect with us

Szabadügynök

Ugyanaz a pocsolya – Seahawks FA-kitekintő

A Seahawksnak volt két-három brutális szezonja még Russell Wilson karrierjének elején, az elvesztett Super Bowl óta viszont még egy NFC döntő sem jött össze, pedig Wilson nemhogy megerősítette a top 5-ös pozícióját, de nagyon sok érvet lehet felhozni amellett, hogy ő a liga legjobb irányítója. Pedig a problémák már évek óta nyilvánvalóak, mégsem sikerült őket megoldani. Talán majd most.

 

 

Miért jutott a Seahawks kétszer is Super Bowlba Wilson karrierjének elején? Ennek egyik oka természetesen a Legion of Boom, a másik pedig – bármennyire is meglepőnek tűnik a Seattle-lel kapcsolatban – a támadófal. A csapat legjobb éveiben a kezdő OL-ben olyan játékosok szerepeltek, mint Russell Okung, Max Unger, J. R. Sweezy vagy James Carpenter. Előbbi kettő abszolút top volt a posztján, Sweezy is a jobbak közé tartozott, de még Carpenter is hozott egy erős közepest.

 

A vesztes döntő (2014) után viszont a védelem szépen kezdett visszaesni, a támadófal pedig darabjaira hullott: előbb James Carpenter lépett le, majd Ungert elcserélte Jimmy Grahamre a csapat, Okung és Sweezy pedig elment nagy pénzt keresni a Broncosba és a Bucsba. Egyedül a pocsék újonc szezont hozó Justin Britt maradt meg a kezdőből, RT-ből pedig azóta már center lett. 2014 óta nem tudta megoldani a védelem és a támadófal kérdését a csapat, az elmúlt öt évben kis túlzással abból éltek, hogy Wilson egy zseni (Packers-szindróma). Ez viszont a rájátszásban már rendre kevésnek bizonyult, a csapat fél évtizede ugyanott tart. Hatodik nekifutásra biztos sikerül.

 

Pénz van

A Seahawksnak 51,5 millió dollárja volt a fizetési sapka alatt a szezon végével, majd a tight end Greg Olsen leigazolása után ez az összeg 44,5 millióra csökkent (feltehetőleg, a szerződés struktúráját még nem ismerjük). Ez még így is bőven a liga első felébe tartozó pénzmennyiség, ráadásul egy relatíve nagy hiányposzt is meg lett oldva, erősen kezdett a csapat.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások