Connect with us

Prémium cikkek

Legjobb szabadügynök safetyk

Nagyon változatos az idei safety piac és épp ezért kiszámíthatatlan, ki mekkora pénzt fog kapni és melyik csapatban. Van itt feltörekvő, de eddig alig bizonyított fiatal, van öreg motoros és van igazi vándormadár is.

 

Akiknél kevés red flag van

 

Justin Simmons

 

Simmons igazi breakout éven van túl, szinte a legjobb safety teljesítményt tette le idén az asztalra és lett így All-Pro. Leginkább coverage-ben fejlődött, 10 leütött labdája a legtöbb a poszton, de megbízható volt futás ellen is. Egyetlen ellenérv a nagy szerződésével kapcsolatban, hogy eddigi karrierje során végig közepes volt, csak ez az év kiugró, de fiatal kora miatt mindenképpen megéri számolni vele. Legvalószínűbb egy franchise tag a Broncos részéről.

 

Devin McCourty

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A megbízhatóság mintaképe, aki egész karrierje során szinte végig konzisztensen játszott. Nagyon kevés missed tackle-je van és ritkán enged nagy játékot, de cserébe kevés playmaker megoldása is van. Igazi dörzsölt, tapasztalt veterán, aki ellen pont egyedül a kora szól. Mivel 33 éves, ezért hosszútávon nem érdemes már számolni vele, de a Patriots idén jól megtalálta a helyét közelebb a line of scrimmage-hez.

 

HaHa Clinton-Dix

 

Clinton-Dix kicsit McCourty ellentéte bizonyos szempontból. Sok elrontott szerelés és nagy játék születik róla, de képes szép dolgokra coverage-ben és nagy labdaszerzésekre is. Az inkonzisztens játékán kellene javítania és stabil kezdő lehetne belőle. Termetéből is adódóan futás ellen kevésbé teljesít jól, de üres területen nagy sebességre képes, így passzjátéknál képes odaérni a pálya legtöbb pontjára.

 

 

Anthony Harris

 

Simmonshoz hasonló fejlődési íven ment keresztül, tehát jóformán a semmiből robbant az elit safetyk rangsorába. Valódi playmaker, kitűnő sebességgel és kevés elrontott szereléssel. Igazán szabad területen free safetyként érzi jól magát, de idén futás ellen is megbízható volt a box közelében. Ellene hasonló vádak szólnak, mint Simmons esetében, meg kell bizonyosodni róla, hogy mennyire képes fenntartani a formáját.

 

Kezdő szintű játékosok, alacsony plafonnal

 

Tre Boston

 

Nagy meglepetés volt pár éve, mikor Boston után nem hogy nem kapkodtak a szabadügynökpiacon, de alig talált magának új csapatot. A játékos és a Panthers szerencséjére is azonban megszületett az egyezség és mindkettő fél profitált a kapcsolatból. Boston ott folytatta, ahol abbahagyta, és egy megbízható coverage safety lett belőle. Az elmúlt három év alatt 11 interceptiont és 26 leütött labdát tudhat magáénak, ami megsüvegelendő teljesítmény. Játékának egyetlen hátránya, hogy kizárólag free safetyként használható, egyáltalán nem sokoldalú, így csak bizonyos csapatok számára lehet ígéretes.

 

Jimmie Ward

 

A lista egyik legsokoldalúbb játékosa Ward, aki mindkét safety szerepkörben, de akár slot cornerként is képes játszani. A 49ers idei rendszerében nagyon jól érezte magát, de nem ez az egyetlen oka, hogy kitűnő éven van túl. Elsősorban ő is free safetyként érzi jól magát az elmúlt időszakból kiindulva, de nála kevésbé gyenge pont a futás elleni védekezés is. A 49ers megfelelő rotációban játszatta, így kevesebb volt rajta a teher, mint a többiek esetében, de kezdő szerepkörben is abszolút megállja a helyét.

 

Tavon Wilson

 

A Lions védelme nem a jó teljesítményekről volt idén híres, de Wilson az egyik üde színfolt volt Detroitban. Magabiztosan szerelt, jól teljesített coverage-ben, igazán kimondottan gyenge pontja nem volt. Ellenben kimagasló sem volt semmiben, nem szerzett sok labdát, nem volt igazi playmaker, egyszóval egy közepes kezdő volt.

 

Kockázatos befektetések

 

Rodney McLeod

 

McLeod alapvetően egy jó safety, de 2018-ban több súlyos sérülése is volt, amikből idén felemásan ért vissza. Tapasztalata okán nagyon jól helyezkedik, jól választ szögeket, ellenben egyre lassabb és darabosabb a mozgása. A kora sem neki dolgozik, így nagy szerződésre biztos nem számíthat.

 

Vonn Bell

 

Bell élete egyik legjobb szezonján van túl, de még így is sok hiányosság volt a játékában. Mint boxban működő strong safety korrekt számokat hozott, de coverage-ben már hagyott kívánnivalót maga után a teljesítménye. Még mindig nagyon fiatal, így jó lehetőség lehet egy csapat számára, de túlfizetni semmiképpen sem szabad.

 

Damarious Randall

 

Randall nagy reményekkel érkezett a ligába, sokan egy sokoldalú játékost láttak benne, aki a back7 több pontján bevethető. Ez végülis igaz lett, de kiemelkedőt egyik poszton sem tudott még nyújtani. Új csapatának meg kell találnia a valódi feladatát a secondaryben és akkor értékes eszköz lehet a jövőben.

 

Karl Joseph

 

Joseph-től hasonló dolgokat lehet elvárni, mint Randalltől, mármint ami a fejlődési ütemet illeti. Még mindig csak 27 éves és fokozatosan javul is a játéka, de még így is kockázatos nagy összegű szerződéssel megkínálni.

 

Tony Jefferson

 

Jeffersont nemrég vágta ki a Ravens és erre volt is oka a csapatnak. Pár szebb év után Jefferson megindult a lejtön és egyre gyengébb teljesítményt nyújtott, ami már messze nem fedezte az árát. Egy közepes box safetyként még kísérletet tehet vele valaki, de már nem várnám tőle, hogy visszatalál a helyes útra.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!