Connect with us

Prémium cikkek

Végy egy jó falat – Jets FA-kitekintő

Ha az ember kissé levetkőzi az előítéleteit Adam Gase-szel szemben és a tényeket nézi, akkor a csapat 2015 óta a legjobb szezonján van túl. 7-9-es mérleg jött össze úgy, hogy Darnold 3 meccsen még csak pályára sem tudott lépni. Remény tehát van, de teendőből sincs hiány.

A csapat közel 50 millió cap space-szel rendelkezik jelenleg, ami bár nem mondható kevésnek, ehhez közel 25 milliót hozzá tudnának még tenni mindössze négy játékos elengedésével.

Első körben bele kell törődni, hogy a Johnson projekt végleg befuccsolt. A két éve rekordösszegekért szerződtetett egykori Rams CB odáig jutott, hogy a kezdőből is kiszorult, pedig nem volt túl veretes a riválisok névsora sem. A mostani mindössze három millió spórolás nem a legkecsegtetőbb opció, de 2021-re és 2022-re is 18-18 millióval könnyítenék a capet, szóval itt nem csak az azonnali hatást kell nézni. Persze a megtartása mellett is lehet érvelni, hátha tud úgy játszani, ahogy azt remélték, de a 15 milliós cap hitje nem biztos, hogy jót tenne az öltözőnek, ha úgy futná ki magát a dolog, hogy a kezdőbe sem tudja magát visszaverekedni. A másik defensive back, akit a csapat könnyű szívvel elküldhet, az Darryl Roberts. 6 millió spórolás halott pénz benyelése nélkül egy elég gyenge cornerért túl jó üzletnek tűnik ahhoz, hogy kihagyják.

A másik fő kérdés persze Le’Veon Bell. Kivágni nem lehet, mert elküldésével nem spórolna semmit a csapat, a lent látható összeg akkor szabadulna fel, ha cserepartnert sikerülne találni. A helyzet ismert, Gase nem szerette volna és mint láthattuk is, kiemelkedő fal nélkül Bell sem hozott semmi elképesztőt 2019-ben. Kérdés persze ki venné át Bellt szerződésével együtt, és számolni kell azzal is, hogy ha elmegy, csak egy újabb lyuk fog tátongni a rosteren.

Brian Winters neve kissé még meglepő is lehetne. A szerződése utolsó évére kanyarodó guard négy éve minden meccsen kezdő volt, amikor a csapat rendelkezésére tudott állni, ám a liga átlag szintet is csak néha ütötte meg játékával és az egészségével is voltak bőven problémák. Mivel egy játékos híján egy komplett támadófal szerződése jár le nem egyértelmű, hogy meg kell válni még Winterstől is, azonban a több mint 7 milliós spórolás nálam megéri a roster további ritkítását.

Jobb esetben tehát közel 75, rosszabb esetben (Bell-t nem sikerült elcserélni) 65 millióból fog Joe Douglas general manager gazdálkodni.

Esetleges egyéb távozók

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!