Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jerry Jeudy

Jerry Jeudy már középsikolás kora óta őrületbe kergeti a cornerbackeket, a gimiben is csomót kötött az ellenfelei cipőfűzőire, ezt a tulajdonságát pedig ötcsillagos tehetségként vitte magával Alabamába, ahol már az egyetemistáknak okozott óriási fejtörést a megállítása. Most pedig újabb szintet lép és “ötcsillagos” prospectként érkezik az NFL-be, ahol szintén nehéz elképzelni, hogy tartani fogják vele a lépést. 

Erősségek

Ha valaki egy meccset vagy egy highlight videót is látott Jeudyról, annak egyértelmű, hogy mivel kell kezdeni az erősségeit. Azzal, hogy elit útvonalfutó. És most nem csak dobálózok az elit szóval, hanem tényleg amint beteszi a lábát az NFL-be, máris a liga egyik legjobbja lesz a játék ezen aspektusában. Az biztos, hogy a legjobb route runner prospect, mióta közelről követem a draftot (8 éve).

A nüanszok is mennek neki, tökéletesen érti, hol lehet támadni a cornerbackeket, hol találja meg azokat a vakfoltokat, amikkel el tudja őket küldeni az ellenkező irányba, és kis apró mozdulatokkal manipulálja ellenfeleit, hogy a hibáikat saját előnyére fordítsa. Folyamatosan üresre tudja játszani magát, egyszerűen nem lehet vele tartani a lépést, mindig elszakad az őrzőitől. Ez pedig a legfontosabb dolog egy elkapónál, hiszen ha üresen vagy, akkor megjátszható vagy, jön feléd a labda és senkitől sem zavartatva szerezhetsz plusz yardokat.

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások