Connect with us

Szabadügynök

Hiányposzt nem maradt, hiányérzet igen – Steelers FA-értékelő

Nem várhatták optimistán a piac nyitását Pittsburgh-ben: pénzből a minimálisnál is kevesebb állt a csapat rendelkezésére, miközben klasszis lejáró szerződésű játékosokból több is akadt. Nemhogy az erősítés, de már a szinten tartás is lehetetlennek tűnt, de a helyzethez képest mégis kifejezetten sikeresnek tekinthető a Steelers ténykedése. 

 

A szezon végén mindössze 1,1 millió dollárnyi cap space-sze volt a gárdának, ami konkrétan egyetlen játékos veteránminimumára lett volna csak elég. Ilyen körülmények között elkerülhetetlen az áldozathozatal, a kitekintőben épp ezért arra számítottam, hogy olyan kezdők kerülnek lapátra, mint Vance McDonald (TE), Ramon Foster (G), Anthony Chickillo (OLB/ST) vagy Mark Barron (LB).

 

A várakozásaim nagyrészt be is jöttek, még ha nem is pont úgy, ahogy elképzeltem – csak Barront és Chickillót vágta ki a Steelers (illetve olyan roster végi játékosokat, mint Roosevelet Nix vagy Johnny Holton). Foster visszavonult, így nem kellett elküldeni, McDonald pedig bár maradt, a Steelers átalakította a szerződését, felszabadítva ezzel 2,25 milliót. És itt álljunk is meg egy szóra, ugyanis a Steelers tökéletesen bemutatta, mennyire könnyen kezelhető a fizetési sapka az NFL-ben.

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások