Connect with us

Hír

Jó eséllyel elfogadják a játékosok az új CBA-t

A játékosok a héten fognak szavazni az új Kollektív Szerződésről (CBA), a szakszervezet vezetője, Eric Winston pedig úgy gondolja, nagy többséggel lesz megszavazva a tervezet (via Peter King).

 

Korábban voltak negatív hangok az új CBA-val kapcsolatban, de az NFL ügyesen taktikázott. Bár az olyan, 10+ milliókat kereső sztárok, mint Richard Sherman, Aaron Rodgers vagy JJ Watt határozottan elutasították a tervezetet, ez nem nagyon hatotta meg a többieket.

 

Az elfogadásra váló szerződés ugyanis hiába nem jár sok előnnyel a sztároknak, cserébe rengeteg kedvezményt ad majd a közepes kvalitású és roster végi játékosoknak (többek között megemelik a minimum fizetéseket). Mivel utóbbiak vannak többen, így nem meglepő, hogy jó esély van a tervezet elfogadására.

 

Az új CBA legfontosabb változtatásai egyébként a következőek:

  • A játékosok közt szétosztott pénz 47%-ról 2021-ben 48%-ra nőne, majd a 17 meccses alapszakasszal és egyéb feltételekkel 48,5%-ra emelkedhetne.
  • A 17. meccsért járó fizetés a jelenleg 2022-2023-ig szerződés alatt álló játékosoknak $250 ezerben lenne maximalizálva. Ez nem vonatkozik az addig új szerződést kötőkre.
  • A 17. alapszakaszmeccs kezdetétől a csapatok 2+2 plusz rosterhelyet kapnak, utóbbi kettő a gyakorlócsapatnak szól.
  • Minden csapat kapna egy plusz helyet egy támadófalembernek az aktív keretben, hogy meccs közbeni sérülések esetén ne kelljen például egy tight endnek beszállnia a falba.
  • Az ötödik éves opció nem csak sérülés esetén lenne garantált, hanem minden esetben. Ezen felül nem draftpozícióhoz, hanem teljesítményhez lenne kötve.
  • A fegyelmezési kérdések nem Roger Goodell, hanem egy független döntéshozó kezébe kerülnének (kivéve azokat az eseteket, amelyek a játék integritását kérdőjelezik meg).
  • Az edzőtáborban még kevesebb lenne a felszereléssel együtt végzett edzés.
  • Enyhülnek a marihuána fogyasztással kapcsolatos szabályozások.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások