Connect with us

Prémium cikkek

Nincs kifogás – Saints FA-értékelő

Sok éve írjuk le, hogy egy nagyon kicsi hiányzik a Saintsnek, hogy Super Bowlba jusson, de aztán mindig elhasal valahol a gárda. Ők is érezhették, hogy itt nem arról van szó, hogy minden kis részlet a helyére kerüljön, hanem tényleg meg kell próbálni utoljára robbantani egy nagyot.

 

Érdemes azzal kezdeni, hogy a Saintsnek nem volt sok költőpénze a szabadügynökpiac nyitása előtt, így nem beszélhetünk arról, hogy hatalmas mozgásterük lett volna és csak rajtuk múlt, kit szereznek meg. Így úgy kellett nekikezdeniük az offseasonnek, hogy pár játékosuk szerződését átalakították. A legnagyobb cutba Kiko Alonso ment bele, aki csaknem 5 millió dollárral foglal kevesebbet a sapkából a új deal után, de Patrick Robinson szerződése is csapatbarát lett, ahogy Janoris Jenkins is kapott egy szerződéshosszabbítást, elsősorban az idei cap hitjének csökkentése érdekében.

 

Ezután következett Drew Brees kontraktusa, ami szintén alapjaiban határozta meg a tevékenységüket. Azt már korábban is olvasni lehetett, hogy valamekkora discounttal fog aláírni a sztárirányító és ez végül meg is történt. Évi 25 millió dolláros szerződésével ő is hozzájárult, hogy tovább tudjon erősíteni a gárda.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Várható volt, hogy Brees újraszerződtetése esetén Taysom Hill és Teddy Bridgewater közül valaki elhagyja a csapatot és jó eséllyel meg lehetett mondani, hogy ez a személy utóbbi lesz. A Pantherstől kapott szerződését látva, aligha bánja ő ezt. Hill ennek megfelelően maradt és nem második, hanem egyenesen első körös tendert kapott, tehát a Saints nem igazán akarta a véletlenre bízni a maradását. A csapat ezekkel a lépésekkel igazából elkötelezte magát a következő 1-2 év mellett és vállalta, hogy majd később talál hosszú távra irányítót magának.

 

 

A gárda tehát Brees mellett tette le a voksát és ha már így döntöttek, akkor a kellő segítséget is szerették volna megadni neki. Andrus Peat szerződése lejárt és sokan úgy véltük, hogy elengedi a csapat, de ők máshogy döntöttek. Magával a hosszabbítással semmi gond nincs, ellenben az 5 évre adott 57.5 millió dollár elképesztően sok egy közepes guardért. Ismeri a rendszert, össze is szokott a csapattársaival, de Peat nem az a szint, akiért ennyi pénzt megéri kifizetni, különösen nem a Saints rossz pénzügyi helyzetében.

 

Amennyire nem tetszik a Peat-deal, annál jobban Emmanuel Sanders megszerzése. Láthattuk, hogy a veterán elkapó mennyit képes hozzátenni egy kontender csapat teljesítményéhez, Brees számára pedig egy ilyen típusú elkapó ajándék. 2 évre 16 millió még kevésnek is mondható, mert ennyi még bőven van Sanders lábaiban. Thomas mellett kíméletlen fegyver lehet a tapasztalt WR. Tedd Ginn és Keith Kirkwood ellenben elhagyja a csapatot, de ők egy tökéletes rendszerben is csak villanásokra voltak képesek, saját erőből aligha látnak kezdő posztot a jövőben.

 

 

A támadósor tehát rendben lesz, de a Saints védelme legalább ilyen fontos lehet a Super Bowl menetelésben. Évről-évre jobban teljesít az egység, mint amennyire el vannak ismerve, de mindig becsúszik egy-két buta hiba. Nagy név ezúttal nem érkezett, ellenben hasznos játékosokat tartottak meg vagy szereztek a meglévők mellé. David Onyemata további három évre marad, miközben Malcolm Jenkins négy évre érkezik. Ár/érték arányban mindkettő rendben van. Jenkins esetében a négy éves szerződés elsőre soknak tűnhet, de a szerződés úgy lett kialakítva, hogy két év után gond nélkül elküldhető, így ebbe is nehéz belekötni. Ezeknél is jobban tetszik DJ Swearinger szerződése, egy évre 1.1 millió dollárért marad a safety.

 

A távozók névsorából egyedül Vonn Bell elengedése lehet fájó, de a Saints mindent egy lapra tesz fel és inkább az idősebb de jóval olcsóbb Patrick Robinsont tartotta meg nickelbacknek a fiatal vetélytárs ellenében. AJ Klein, Eli Apple és PJ Williams pedig senkinek, maximum az ellenfeleknek fog hiányozni.

 

Összességében tehát a Saints meg tudta valósítani, amit elképzelt, Brees mellett megtartotta Hillt is és valamekkora erősítés is érkezett a piacról, mind támadó, mind védő oldalra, nálam a sok paycuttal és hasznos erősítéssel ez egy A-. Innen már tényleg Breesen is múlik, hogy mennyi erő maradt benne egy utolsó menetelésre. A draftról corner vagy inside linebacker érkezhet az első körökben.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!