Connect with us

Prémium cikkek

Se íze, se bűze – Bills FA-értékelő

A bő egy hónapja írt FA-kitekintőben azt írtam, hogy szép-szép, ahogy a Bills építkezik, de a szintugráshoz látványos erősítés kell. A szabadügynökpiaci tevékenységüket nézve elbizonytalanodik az ember, hogy ez megtörtént-e, de nézzük részletesen.

 

A csapatnak rengeteg pénze volt, kivágni pedig nem nagyon tudtak senkit, így csendesen indult az élet Buffalóban. Még a piac nyitása előtt meghosszabbították Quinton Spain szerződését, aki az egyetlen stabilan kezdő szabadügynökük volt, valamint az ERFA-k közül Levi Wallace, Robert Foster és Jason Croom is maradt. Spain korrekt szerződést kapott, a többiek pedig semmibe nem kerültek, így ezekbe nem igazán lehet belekötni. Lényegében ezzel egyben tartották a fontosabb magot a tavalyi csapatból, így elkezdhettek körbenézni a piacon.

 

 

Az első érkező meglepetésre egy leáldozófélben lévő veterán, Josh Norman lett, akit a Redskins gond nélkül vágott ki és nem úgy tűnik, hogy sok lenne a tarsolyában. Amennyiben csak erre az egy szezonra is, de tud villantani valamit a régi formájából, akkor megérte a Billsnek, mert a fizetése nem kavar sok port, de tartok tőle, hogy csak a roster helyet fogja foglalni.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Aztán ahogy várni lehetett a védőfalban nagy átalakulásra került sor, de főleg a kevésbé fontos játékosok távoztak. Elhagyta a csapatot Jordan Phillips és Shaw Lawson, helyükre pedig Vernon Butler, Mario Addison és Quinton Jefferson érkezett. Nekem alapvetően tetszik, amit a Bills csinált, mert két sokat hibázó és inkonzisztens játékos helyére három olyan érkezett, akik ugyan nem sztárok, de nagyon alul vannak értékelve. Lawson és Phillips szerződése ráadásul aránytalanul nagy is lett a jövőbeli csapatuknál, látszik, hogy meglovagolták a Bills defense tavalyi sikerét, ami inkább volt csapatmunka, mint egyénileg kimagasló teljesítmények. Ezen kívül Star Lotulelei hosszabbított, így a Bills kimondottan erős védőfala jövőre is megbízható lehet, még ha nem is a tavalyi megszokott formában. Nem elhanyagolható szempont, hogy az érkezők többsége (és a később említett Klein is) dolgozott együtt Sean McDermottal, így az edző nagyon is jól tudja mennyit érnek és hogyan használja új szerzeményeit.

 

Szintén nem meglepő, hogy a Bills elkapó fronton is szeretett volna erősíteni, ami sikerült is nekik, de nem tudom, hogy elsőre is így képzelték-e el. Végül Stefon Diggs került egy csere útján a csapathoz a Vikingstól, az idei első körükért, és egy rakat harmadik napos cetliért cserébe. Alapesetben azt mondanám, hogy nem volt drága ez az ellenérték a Bills számára, de a Hopkins trade egyrészt más megvilágításba helyezi az egészet, másrészt az én szememben Diggs nem az a tipikus WR1, akire Allennek szüksége van. Ettől függetlenül rendben van nálam a trade, aztán majd meglátjuk Diggsnek hányadik Allen túldobás után megy el a kedve az élettől is.

 

Ezeken kívül fontos még Jordan Poyer hosszabbítása is, aki talán egy kicsit túl lett fizetve, de elengedhetetlen volt a megtartása, hogy az összeszokott secondary együtt tudjon maradni. Hasznos játékos a posztján és a fizetések nagyon elszálltak, ezért nem nevezném kifejezetten rossz üzletnek sem. Kisebb üzlet, hogy a csapat megszerezte AJ. Kleint is, akitől sokat nem várnék, de legalább drága sem volt.

 

Az látszik, hogy a tavalyi elég ütős védelmet szerették volna nagyjából egyben tartani, ami elég jól sikerült is, ezen kívül pedig Allennek hoztak egy veszélyes fegyvert. Körülbelül ez volt az elvárás a csapattól, de szerintem nem sikerült ez az elgondolás maradéktalanul. Egyrészt rengeteg pénzük volt és jöhetett volna több elkapó is, de akár a támadófalat is lehetett volna még foltozni. Amit még kicsit hiányolok az a jövő építése. Jelenleg nagyon jól néz ki ez a védelem és vannak fiatal arcok is, de leginkább annak köszönhető a siker, hogy McDermott egy nagyon jó védőguru és jól is rotálja a játékosait, nem pedig annak, hogy sok tehetséges, kimagasló fiatal van a keretben. Ez lehetséges, hogy visszaüthet hosszú távon.

 

Olyan érzésem van, hogy leginkább szinten tartás történt, ami nem biztos, hogy elég lesz a szintlépéshez (hacsak nem az AFC többi playoff csapatának gyengülése okán nem). A szerződések egyébként nagyjából rendben vannak, de Diggs kivételével csak rotációs vagy közepes kezdő játékosok érkeztek. Nálam picit se íze, se bűze érzése van ennek a piaci tevékenységnek, így B az értékelésem. A drafton továbbra is opció maradt elkapó húzás, de a támadófalra is költeni kell. Márpedig az elajándékozott picknek köszönhetőn csak a második napon szállnak be a buliba.

[/ppp_patron_only]

27 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2020-03-24 07:39

Szerintem a Diggs cserével abszolút rendben van ez az elkapótrió és nem kell ide semmilyen erősítés. Diggs szvsz simán WR1 kaliber, még ha nem is a legdominánsabb fajtából, a túloldalon Brown igazi mélységi fegyver, a jobbak közül való, Beasley meg talán a legjobb útvonalfutó a ligában (de mindenképp az egyik legjobb), ez pedig a slotban kifejezetten előny és ezáltal rendre üresre tudja játszani magát.
Ritka az ilyen minőségi, jól összerakott, diverz elkapósor.

SteelerPadi
SteelerPadi
Reply to  katonadani
2020-03-24 09:29

Danival kell egyetértenem,
Szerintem is rendben van az elkapó szekció és lassan kezd egy jó kis csapattá alakulni a Bills. Ami köszönhető Mcdermottnak, akit személy szerint a liga egyik legjobb HC-nak tartok + Josh Allenek akiben hatalmas a potenciál és évről évre egyre jobb és jobb lesz.
Nyílván lehetett volna még javítani a csapaton és egy kicsit jobban belenyulni a pénztárcába, de összességében folyamatos javulás látszik a csapatnál és ez nagyon szimpivé teszi a Billst. Szerintem a csoportelsőség nem kérdés de tovább megyek..
apszolút konferencia döntőt jósolok a csapatnak

juicelandry
juicelandry
Reply to  SteelerPadi
2020-03-24 09:40

Adom Én is. Sztem az értékelés full pesszimista és inkább kicsit ellenérzést érzek benne. Szvsz a Bills jól csinálta a dolgát!

katonadani
Reply to  SteelerPadi
2020-03-24 09:57

szerintem azért a konfdöntőtől messze áll a gárda, leginkább az irányítóhelyzet miatt. PO és max egy győzelem ott, többet én nem látok a Billsben.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2020-03-24 14:17

PO + 1 győzelem már konf döntő. ;)

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2020-03-24 14:36

az első kiemelést nem nézem ki a Billsből :D

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2020-03-24 17:49

Második.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2020-03-24 18:33

az idén már nem elég :)

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  SteelerPadi
2020-03-24 19:42

Azért Josh Allenről ilyet írni, jesszumpepi🙂amióta McDermott átvette, összeállt a védelem, jól álltak futókkal is mindig, kellett egy jó elkapó, most van. Már csak egy jó irányító kellene. Én egyre kevésbé látom hogy Josh Allen lenne az.

SteelerPadi
SteelerPadi
Reply to  Debreceni József
2020-03-25 00:27

Szerintem képes elvezetni a Billst,
Nem egy tökéletes irányító, de valahogy az az érzésem vele kapcsolatban, h sokkal többet tud és képes is lesz ezt megmutatni!
Tartom a Konfdöntőt..;)

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  SteelerPadi
2020-03-25 05:47

Ahhoz le kellene nyomni egy BoB által vezetett Texanst legalább🙂 Viccet félretéve, az AFC-ben szerintem kimagaslik a Ravens és a Chiefs jelenleg, aztán jön egy csoport ahol a Titans, a Colts, a Bills, a Steelers és a Texans van, itt meg nem tudnám mondani kik lesznek a befutók. Aztán lstok a Chargersben, a Broncosban, a Raidersben is potenciált. Rögtön el is lövök egy boldot: jövőre a Broncos mindenkit meglep és bejut a playoffba ahol meglepetést okoz🙂

ThySoul
ThySoul
Reply to  katonadani
2020-03-24 11:00

Hiába jó mélységi fegyver Brown ha Allen minden hosszúnál kidobja a stadionból a labdát :D
A def tök rendben votl tavaly is, egyértelmű volt hogy offense oldalon kellet idén újítani, a WR1 jött, teljesen okés értékben. A csapatot úgyis az fogja meghatározni Allent megtanítják e dobni idén végre normálisan, mert ahogy látszott nem fér bele egyáltalán hogy minden második meccsrn úgy dobál mint én egy tálca sör után. (Azt meg se emlitem hogy kéne egy normális playbook is tavaly, ami miatt inkább elment a szezon, de mivel Daboll maradt így csak inkább reménykedek hogy idén kevésbé lesz idióta a calling)

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-03-24 13:35

Te maximum álmodhatsz arról, hogy életed legjobb dobása közelítse meg Allennek azt a dobását amit egy tálca sör legurítása után tett meg.

ThySoul
ThySoul
Reply to  acsdav2
2020-03-24 14:03

Jézus, chill, csak poénkodtam :D
Szeretem a kölyköt, és nem is varrnék mindent a nyakába (nem lett volna tavaly annyi rontott passza pl ha harmadik és rövidre nem mindig hosszú passzt hivunk, vagy annyi fumble ha nem hívnak rá idióta futásokat) de attól még tény, hogy egy kezemen meg lehet számolni kb hány sikeres hosszú passza volt. Vezér alkat, jó lábon, fordított meg negyedik negyedben nem egy meccset, de jelenleg (és remélhetőleg ez idénre változik) nem bír 20 yardnál távolabb pontosan dobni. (Vagyis tud, mert összejött neki de nagyon kevés alkalommal)

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-03-24 16:24

Én érzésre pont az ellenkezőjét mondanám. :) Rövidre nem tud pontos lenni, meg jó 1. és 2.kísérletet hozni a ligaátlaghoz képest. Szerintem a hosszú passzai a ligaátlagnál nem rosszabb. A rövid passzoknál és a játék olvasásoknál kellene fejlődnie szerintem.

ThySoul
ThySoul
Reply to  acsdav2
2020-03-24 16:44

Én néztem az összes meccset idén, nekem inkább a hosszú passzok tűntek a kriptonitnak. A rövideket egész jól dobja, de azokból is voltak homály meccsek amikor semmi nem jött össze neki.
Én tényleg bízom benne, de remélem valamit csinálnak vele a kövi idényig. Lamar Jacksont is összerakták egy holtszezon alatt, őt is össze lehet akkor.
Bár ez még mindig nem oldja meg a vacak playhivást, de minden nem lehet tökéletes

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-03-24 20:30

Most, hogy az NFL ingyenessé teszi júliusig az összes meccset belenéztem az első Jets elleni meccs első 3 drive-jába. Ez eddig téged igazol! Ha az első olvasás szabad volt a közelieket (<10) jól megdobta. Egy 20+-os eléggé el is rontott. Ha nem jó az első célpont, türelmetlenül el kezdett a zsebből kirohangálni. Érdekes, hogy direkt futójátékot egyáltalán nem hívtak! :) Pedig hát a Billsről mindenkinek egy futó csapat jut eszébe. :)

ThySoul
ThySoul
Reply to  acsdav2
2020-03-25 08:49

Abból a meccsből még pont felesleges kiindulni. Valahol a Pats-bengals meccs körül (azt hiszem 4 intet dobott két meccsen) jött rá hogy vigyázhatna a lasztira is, onnan egész okés volt a játéka egész évben, néha kiugró eredményt is hozott. Látszik hogy fejlődő képes, a kérdés csak az hogy hol a plafon nála. Még itt, az oldalon se egységes, van aki szerint egy tök jó irányító lehet, van aki azt mondja hogy 1-2 év múlva kuka lesz szegény.

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-03-25 10:10

A 13 labdavesztéséből (ami nem is sok egy szezonra nézve) 8-at az első 4-en tudott le. Tehát a maradék 11 meccsen (utolsót nem számítom) már csak 5-ször vesztett labdát. Szerintem ez kiemelkedően jó statisztika egy 2.éves részéről. Az hiányzik, hogy a Cowboys vagy Dolphinshoz hasonló nagyon jó meccseiből több legyen. Azt már sikerült elérnie, hogy ne legyen óriási hullámzás a meccsei között és egy alap szintet már stabilan hoz. Én az esetében amiatt aggódom, hogy ennyi futással mennyire lesz használható hosszútávon. Szép lassan át kell állni arra, hogy elkezdik a meccsenkénti futásainak számát csökkenteni. Jó közegben van, (bár Diggstől féltem) nehezen látom, hogy ne legyen belőle egy stabil franchise QB.

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-03-24 20:30

Most, hogy az NFL ingyenessé teszi júliusig az összes meccset belenéztem az első Jets elleni meccs első 3 drive-jába. Ez eddig téged igazol! Ha az első olvasás szabad volt a közelieket (<10) jól megdobta. Egy 20+-os eléggé el is rontott. Ha nem jó az első célpont, türelmetlenül el kezdett a zsebből kirohangálni. Érdekes, hogy direkt futójátékot egyáltalán nem hívtak! :) Pedig hát a Billsről mindenkinek egy futó csapat jut eszébe. :)

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  ThySoul
2020-03-24 14:17

Ha ez a gond, akkor gyors elkapók kellenek, akik utolérik a labdákat.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Kopi3.14
2020-03-24 14:36

Brown se lassú és őt is dobta túl nem egyszer 10 yarddal :D

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  ThySoul
2020-03-24 14:36

Nem elég gyors neki.

ducksfan
ducksfan
2020-03-24 08:24

Nem illik minden WR cserét Hopkinshoz mérni. Nem minden csapat GM-je BoB.

acsdav2
acsdav2
2020-03-24 09:16

A Billsnél nem kellett kapkodni. Még Bradyvel se éreztem volna esélyesebbnek a Patset a csoportgyőzelemre, de Brady nélkül nem lehet kérdés ki a favorit az AFC Eastben. Diggs érkezésével Allennek megadták az újabb esélyt a szintlépéshez. A csoportgyőzelemnek meg kell lennie és most már egy PO győzelemnek is ideje lenne.

Ádám Váradi
Ádám Váradi
2020-03-24 11:39

A Bills-nek csak kis elkapói vannak, tök jól nézne ki ez az offense, ha még Chase Claypoolt draftolnák melléjük.:)

demonsss
demonsss
2020-03-24 17:16

A Billsnél a legnagyobb probléma az irányító

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x