Connect with us

Draft

A jövő sztárja? – Jordan Love

Ha egy az NFL-t korábban nem figyelő marslakónak szeretnénk elmagyarázni, hogy a draft várható kimenete hogyan is néz ki, akkor a rendelkezésre álló információk alapján azt lenne a legnehezebb megindokolni, hogy Jordan Love hogyan kerül szóba egyáltalán, mint első körös prospect.

Az ember azt gondolná, hogy a quarterback egy olyan pozíció, amiben az egyetemi sikeresség eléggé releváns a játékos megítélésében. Ehhez képest adott itt egy versenyző, aki egy 50%-os mérlegű, nem kiemelt konferenciás csapatban szerepelt tavaly és a számai konkrétan gyengék voltak. Ha választanod kellett volna egy random meccsre egy irányítót, akivel nekifutsz a küzdelemnek, kb. 80 jobb megoldás lett volna, mint Jordan Love. Ehhez képest ez az ember nem csak profi lett, de NFL kezdőcsapatba akarják állítani.

MIÉRT?

A villanásai miatt. Konzisztens jó teljesítmény helyett tavaly csak ennyi jutott. Ez azért probléma, mert villanásai minden irányítónak vannak már college szinten, ezért jutottak el odáig.

Nem újdonság az, ami történik nyilván, az NFL Draft előkészületei alatt már mindent láttunk. Hogy csak az előző két évből merítsünk példákat, Josh Allen vagy Daniel Jones egyetemi pályán nyújtott teljesítménye alapján teljesen elrugaszkodott gondolat volt, hogy ők top10-ben leljenek gazdára, mégis megtörtént.

Az NFL még mindig kergeti a tökéletes adottságokkal bíró prototípus irányító vízióját, azokkal a tulajdonságokkal, amiket le lehet mérni colostokkal meg stopperrel. Love olyan mint Allen és Jones. Masszív méretű emberi lény, akinek fürge a lába ehhez képest, és messzire tudja hajítani a labdát. “Tökéletes alapanyag” szokás mondani, de akkor miért nem formálták tökélyre korábban? Miért kell még mindig várni rá, hogy kiforrja magát? Tudniillik a fenti sablon Burrow-ra és Tuára ugyanúgy ráillik, csak ők oda tudják dobni a labdát, ahová akarják, ezért lesznek top3 pick, Love meg nem. Mert ő őssze-vissza dobálja.

Miért pont Love?

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások