Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – C.J. Henderson

Az idei class hihetetlenül mély cornerback poszton, különösen ami a jó press cornereket illeti. Okudah után nagy a szakadék, de rajta kívül 1-2 CB még biztosan első körös lesz. CJ Henderson például nagy valószínűséggel igen, és ha el tudjuk képzelni, hogy tud javítani a kevés negatívumán, akkor nem kizárt, hogy elérheti Okudah szintjét.

 

 

Henderson kiskorától kezdve igazi versenyző típus volt, több sportban kipróbálta magát, atletizált, kosarazott, majd az amerikai futball mellett tette le a voksát. Azonban még a gimnáziumba érve se cornerbackként kezdte. Az első éveiben running back volt és igazából nem is teljesített rosszul, mindössze a teste nem bírta a terhelést. Mindenesetre az gyorsan kiderült róla, hogy kiváló atléta és viszonylag jó sebességgel is rendelkezik.

 

Végül a corner sorban kötött ki, és ez nem véletlen. Ha adottságait nézzük, akkor tökéletesen illik a poszt követelményeihez, még talán Okudah-nál is jobb néhány paraméterben. Amit külön kikell emelni, az a karjainak a fesztávolsága, amely segíti abban, hogy nagy területet tudjon lefedni védekezés közben és ne legyen mellette könnyű elkapás. Ez a testi adottság segíti az egyik legnagyobb erősségében, ami az úgynevezett recovery speed. Magyarul talán úgy lehet megfogalmazni, hogy az elkapási ponthoz az utolsó métereket sokkal gyorsabban teszi meg, mint versenytársai, így vesztett helyzetben is kevés elkapás születik róla.

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!