Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Isaiah Simmons

Nagyon sok rendkívüli tehetséggel találkozhatunk az idei drafton is, de amire Isaiah Simmons képes, olyat korábban még nem tapasztaltunk. Ő lehet a válasz a modern támadófoci elit fegyvereinek megállításában, ő lehet az a védő, aki megreformálja a védekezésről eddig alkotott felfogásunkat. Ő az, akit ha megkérdeznek, hogy milyen poszton szerepel a csapatában, annyi a válasza rá, hogy védőként. Ismerjük meg Simmonst, az ultimate defendert!

Háttér

Simmons a középiskolás karrierjét az Olathe North High School csapatában kezdte meg, ahol egy igazi sokoldalú fegyverré nőtte ki magát – de egyelőre még nem olyan értelemben, ahogy most tekintünk rá. Eredetileg safety és linebacker poszton kezdett, majd utolsó évében kipróbálták elkapóként és egyszer visszahordóként is, ahol egyáltalán nem vallott szégyent. 29 elkapásból 994 yardot és 13 TD-t jegyzett úgy, hogy életben először játszott ebben a pozícióban, valamint karrierje egyetlen kickoff visszahordását 98 yardon át cipelte egy hatpontosért. Egyáltalán nem furcsa, ha egy védőt középiskolában oda-vissza, több szerepkörben is játszatnak, ez Simmons esetében sem volt másképp, ő pedig már akkor bizonyította, hogy egyedi képességekkel rendelkezik.

Három csillagos tehetségként jegyezték egyetemi karrierje előtt és kapott ajánlatot a Michigantől, a Nebraskától, a Missouritól és a Louisville-től is, de végül a Dabo Swinney vezette Clemson Tigers mellett döntött. Első évében redshirtöt kapott, nem játszott, az atlétikai csapatban volt sprinter, aktívan pedig 2017-től kezdte a focit. Szerepköre és snapszáma évről évre nőtt, a kiteljesedését pedig tavaly nézhettük végig, amikor az ország legjobb linebackerének járó Butkus Awardot is elnyerte, ezzel pedig a Tigers történetében először sikerült ezt a bravúrt véghez vinnie. Nem is csoda, hogy nem másé lett ez a díj, mert azon kívül, hogy milyen sokoldalú futballt mutatott be, a statisztikái is lenyűgözőek voltak. Tizenöt mérkőzésen 104 szerelés, 16,5 TFL, 8 sack, 3 interception, 8 leütött passz, 2 kierőszakolt és egy összeszedett fumble került a neve mellé.

Erősségek

Simmons az egyik legjobb prospectje ennek az idei felhozatalnak az összes játékost tekintve, a legtöbb boardon top5-ös/top10-es kategóriában szerepel, ami arra enged következtetni, hogy játéka magasan fejlett, rengeteg olyan tulajdonságával találkozhatunk, ami valamennyi vetélytársa felé emeli. A lista hosszú, hogy miben erős, vessük is bele magunkat.

Testi adottságok, atletikusság

Először ne Simmons játékát nézzük meg, hanem foglalkozzunk kicsit azzal, hogy milyen a felépítése, testalkata és hogy ilyen adottságokkal hogyan tesztelt a Combine-on. A sokak által LB/S hibridként jegyzett játékos 6’4 magas (193 cm), 238 font tömegű (108 kg), a karjainak hossza 85 cm, a tenyérnagysága pedig 24,5 cm. Ezeket a testi adottságokat pedig ha összehasonlítjuk mindkét pozícióval, akkor az alábbi két spider chartot kapjuk. Ezek alapján Simmonst ha LB-ként kezeljük, akkor csupán testi adottságra nem kiemelkedő, de a modernkori linebackerekhez képest se nem alacsony, se nem túl könnyű, már nem elvárás, hogy valaki 250 font (113 kg) nehéz legyen, hogy megállja a helyét, sőt. Ha viszont egy vonallal hátrébb ugrunk a védelemben, akkor azt láthatjuk, hogy a safetykkel szemben csak a kézmérete nem olyan kiemelkedő, a többi adottsága viszont földöntúli. (A számok a rajzon azt jelentik, hogy adott kategóriában az 1999 óta tesztelt játékosok hány százalékánál jobb az eredménye a kiválasztott játékosnak.)

forrás: mockdraftable.com

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!