Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Javon Kinlaw

A mai modern NFL-ben azok a belső védőfalemberek értékelődnek igazán fel, akik igazi irányítóvadászok, passzsiettetésben többet tudnak mutatni, mint a nagy átlag. Óriási kincs az, amikor a védőfalad belsejéből konstans nyomás hárul az ellenfél támadófalára és irányítójára, ezért is beszélhetünk úgy Javon Kinlaw-ról, mint az idei class egyik legfényesebb gyémántjáról. Mert ha valaki ilyen adottságokkal és méretekkel, ennyire hatékonyan dolgozik passzsiettetésben, az tényleg megéri, hogy magas picket fektessen belé leendő csapata.

Háttér

Ha van igazi, amerikai sikersztori, akkor Kinlaw története tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába. Több magyar és rengeteg tengerentúli médium felkapta már az egykoron hajléktalanként tengődő, majd mára szupersztárrá vált játékos eddigi életútját, de azért érdemes a draft profilját is kiegészíteni azzal, mi is áll mögötte.

Kinlaw édesanyja Trinidad és Tobagóból költözött az Egyesült Államokba 1995-ben, majd két évvel az országba érkezése után életet adott történetünk főhősének. Az élet nem is indult rosszul a családnak, de 2008-ban, mikor a fővárosban éltek, az édesanyja egy sikertelen vállalkozásnak köszönhetően nincstelenné vált, kilakoltatták őket addigi otthonukból, ekkor kezdődött igazán a kicsi Javon hányattatott sorsa. Utcára kerülésük után rengeteg szívességkérés és költözés mellett kellett boldogulniuk, ami persze azt is jelentette, hogy Kinlaw élete mindenről szólt, csak a tanulásról és a fegyelmezettségről nem. Sokszor keveredett rossz társaságba, rengeteg lógás és kihágás jellemezte az iskolai életét, egyszerűen utálta azt, hogy tanulnia kell és fegyelmezetten kell viselkednie. Sokszor az boldogította csak, hogy ő lehetett az osztály bohóca, így akart beilleszkedni, ami persze kevésbé volt sikeres.

Soha nem volt olyan neki, hogy otthon, amikor pedig úgy tűnt, hogy végre sikerül megragadnia valahol, akkor is kiszúrt vele az élet. Kilencedikes korában, mikor a Goose Creek High Schoolban megkezdte tanulmányait, édesapjához költözött, ahol bár volt ágya és szobája, de a családfő alkohol problémákkal küzdött, verte a gyereket, amit Javon nem tudott sokáig elviselni. Egy évvel később egy csapattársa és egyben barátja, Timothy Davis felajánlotta neki, hogy költözzön hozzájuk. A váltás nem bizonyult rossz döntésnek, Kinlaw egyre többet foglalkozott a focival, de a tanulással még mindig hadilábon állt, a jegyei egyszerűen nem engedték meg, hogy komolyabb egyetemeken nyerhessen el sport ösztöndíjat.

A sportoló életébe ezekben az időkben lépett be a South Carolina vezetőedzője, Will Muschamp, aki óriási potenciált látott benne focistaként, de tudta, hogy ezzel a nehéz karakterrel sok gondja lesz még, egyszerűen így nem tudja beilleszteni a program kultúrájába. Azt ajánlotta neki, miután kijárta a négy osztályt a középiskolában, iratkozzon be a Mississippi állambeli Jones County Junior College-ba, tanuljon rendesen, legyen fegyelmezett és törődjön a focival, mert nagyon tehetséges benne. Ezt Kinlaw meg is fogadta, de a legfontosabb motiváció még mindig az volt, hogy az iskola azért jó hely, hogy melegben legyen és kapjon napi szinten élelmiszert.

A dolgok viszont hamar változtak Kinlaw fejében, ahogy átesett ezen az egy év tűzkeresztségen. Komolyabb lett, érettebbé vált és a futballban is fejlődésnek indult. 2017-ben kezdte el bontogatni a szárnyait a Gamecocks színeiben, ahol évről évre csak nőtt a szerepe, fejlődött a játéka, mire oda jutott, hogy 2019-ben dominálta az ellenfeleinek java részét, a Senior Bowlon pedig megmutatta, hogy tényleg ő az idei draft egyik legjobban csillogó gyémántja, és nem csak a focitudása, hanem a teljesen átformálódott karaktere miatt. A publikum kedvencévé vált, aki már jól tudja, hogy mekkora felelősség az élet, hiszen azzal, hogy kislánya született, már nem csak magáról, hanem családjáról is gondoskodnia kell, ami rendkívül fontos számára. Ezért a foci neki nem csak egy örökké tartó szerelem, hanem a megélhetési alternatíva is, amit mindennél komolyabban kel vennie ezentúl.

Erősségek

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!