Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Kristian Fulton

A cornerback továbbra is a legnehezebben felmérhető poszt scouting berkekben, miközben értékük egyre csak nő. Az első körbe várt játékosoknál így különösen fontos, hogy a rendelkezésre álló infomációkat jól tudjuk értelmezni, mert például Fulton esetében kicsit bonyolultabb a helyzet az átlagnál.

HÁTTÉR

Sokáig minden tökéletesen haladt Kristian Fulton karrierjében. A new orleans-i származású játékos a környék legjobb védőjének megválasztva, 5 csillagos besorolással írt alá az állam top egyeteméhez, a defensive back fellegvárnak számító LSU-hoz. Az elképesztően kompetitív secondary szupersztárok garmadáját küldte az NFL-be ebben az évtizedben, de a második vonalas embereik is meg tudtak ragadni NFL keretekben. Elég csak Jamal Adams, Tyrann Mathieu, Patrik Peterson vagy Tre’Davious White nevét mondani, de Donte Jackson, Jalen Mills és Greedy Williams is megél a profi fociból. Szóval a stábok változnak az évek alatt, de az presztizs-kérdés Baton Rouge-ban, hogy a passzvédelem elit legyen, és ennek méltó képviselője lett idővel Fulton, de nehezen indult a dolog.

Történt ugyanis, hogy 2017 februárjában lebukott egy doppingteszten, amikor más vizeletét adta le a sajátja helyett. Balladai homály lengi körül, hogy mi motiválta. A marijuana-fogyasztást a legkönnyebb bekamuzni, de ez már nem is lényeges, mivel aki bekerül az ellenörző-programba, az gyakori tesztelés alanya lesz, és Fultonnak azóta nem volt kihágása.

Így vagy úgy, az NCAA 2 évre elmeszelte az akkor 3 meccs rutinnal bíró freshmant, Fulton pedig ki is ülte az első évet, de együtt dolgozhatott edzésen a társaival. A büntetés felénél fellebezést kért, és nagy harcok árán, 2018. augusztus 23-án visszaengedték az aktív keretbe. A dátum mutatja, hogy a szezonnyitó előtt egy héttel nagyjából.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!