Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Tristan Wirfs

Az utóbbi évek egyik legerősebb offensive tackle felhozatala jön idén a drafton, már ami a rögtön kezdő tehetségű játékosokat illeti. Ahogy az elkapók esetében, úgy itt is elég különböző stílusú emberek érkeznek meg a draftra, akik közül Wirfs az, aki talán a legsokoldalúbbnak mondható.

 

Tristan Wirfs az Iowa right tackle-je ugyanis a profik között több poszton is elképzelhető. Az egyetemen főleg jobb oldalon állt fel, de a bal oldalon is bevethető lett volna, mindössze így jobban összeállt az Iowa támadófala. Méreteiből és képességeiből adódóan azonban akár lehet guard is, mert top versenytársaihoz képest kevésbé megnyúlt testalkatú, robosztus, nem rendelkezik olyan hosszú karokkal, ami a prototípus tackle-ök sajátja.

 

Ezek ellenére egyáltalán nem kell lemondania arról, hogy valaki mégis a szélen számít majd rá, mert rengeteg olyan tulajdonsága van, amivel helyettesítheti fizikai korlátait. Nagy emberhez képest ugyanis rendkívül mobilis, könnyen és természetesen mozog, ráadásul közel tökéletes egyensúlykontrollja van. Ez azt jelenti, hogy nehéz kibillenteni az egyensúlyából, alacsonyan tartja a súlypontját, így nehéz elnyomni lendületből, de körbefutni sem lesz egyszerű.

 

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!