Connect with us

Hír

A Bears még csak nem is beszélt Deshaun Watsonnal a draft előtt

Mint mindenki tudja, a Chicago Bears 2017-ben az 1/3-as pickről felcserélt az 1/2-esre, hogy kiválassza az irányító Mitch Trubiskyt. Utólag ez nyilvánvalóan rossz döntésnek bizonyult, hiszen Deshaun Watson és Patrick Mahomes is kiment a top15-ben és mindketten kérdés nélkül jobbak a Bears QB-jánál. Akkoriban persze voltak szakértők, akiknél Trubisky volt a QB1 (nálunk egyébként Watson), viszont most a Texans irányítója által napvilágot látott olyan információ, ami erősen megkérdőjelezi ha nem is a Bears választását, de a kiválasztási folyamatát mindenképp.

Watson ugyanis twitteren reagált egy felvetésre, hogy vajon rassziszta volt-e a Bears akkori választása. Az irányító annyit írt, hogy a draft előtt a Bears EGYSZER SEM beszélt vele. Ez egyetlen egy esetben lenne elfogadható, amennyiben titkolni akarják az érdeklődésüket és nem akarják, hogy bárki megtudja, őt akarják választani – itt nyilván nem erről volt szó.

Így viszont teljesen érthetetlen, hogy a Bears miért nem beszélt, találkozott, interjúzott Watsonnal. Még ha végül nem is mellette döntenek, legalább értékeljék minél alaposabban a játékost, a személyiségét, ha már a franchise legfontosabb posztjáról van szó. Nagyon rossz fényt vet ez a Bearsre, és még csak nem is a végső döntés miatt, mert persze mellé lehet nyúlni, de a kiválasztási folyamat nem működhet így egy profi csapatnál.

A történet végét nyilván mindenki tudja. Trubiskynek nem hívták le az ötödik éves opcióját, idén minden bizonnyal kiszorul a kezdőből is, míg Deshaun Watson a liga egyik legjobb fiatal irányítójának mondhatja magát (nem beszélve Patrick Mahomesról, de azért róla kevesen gondolták akkoriban, hogy a legjobb irányító lenne a classban).

UPDATE: Közben kiderült, hogy Watson még a draft előtt a Rich Eisen Show-ban elmondta, hogy beszélte vele a Bears telefonon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!