Connect with us

Hír

Megfelezhetik az idei előszezont

Régóta téma az NFL-ben az előszezon lerövidítése, ám végül ezt nem vették bele az új Kollektív Szerződésbe. Ez persze eddig a koronavírus világjárványtól teljesen független dolog volt, most viszont épp emiatt jöhet el a változás, legalábbis erre az augusztusra.

Tom Pelissero ugyanis arról számol be, hogy a liga és a játékosok szakszervezete arról egyeztetnek, hogy lerövidítsék a preseasont, több csapatvezető várakozása szerint egész pontosan megfeleznék a meccsek számát, így négy helyett kétszer mérkőznének meg a csapatok felkészülésként az alapszakaszra. Még nem született végleges döntés erről, de egyeztetnek a felek.

Az indoklás a döntés mögött az lenne, hogy a csapatoknak több idejük legyen felkészülni a pályán az alapszakaszra, hiszen az edzőtáborig senki sem edz rendesen, csak virtuálisan, emellett pedig az egészségügyi szakemberek is könnyebben tudják véglegesíteni a meccsnapi előírásokat az alapszakaszra.

Érdekes lesz figyelni, hogy a csapatok hogyan állnak majd a két előszezonmeccshez, vajon mennyit játszanak a kezdők, figyelembe véve, hogy a szezon kezdetén egyébként is kicsit lassabban indulnak be a fogaskerekek, ellenben a sérüléseket pedig nem akarják kockáztatni. Ezen kívül a roster végi játékosoknak lesz ez nagyon fontos változás, nehezebb dolguk lesz így bekerülni a csapatba.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!