Connect with us

Hír

Chung, Funchess, Warford és a többiek: akik újonnan döntöttek a szezon kiülése mellett

Folyamatosan jönnek a döntések a szezon kiülése mellett a játékosoktól. Alaposan beindult a hullám, most 16 új nevet tudunk bejelenteni, azokon kívül, amikről már írtunk külön. Köztük pedig többen kezdőnek is számítottak. Így néz ki tehát a friss lista, amit különböző forrásokból gyűjtöttünk össze (Albert Breer, Adam Schefter, Tom Pelissero, Ian Rapoport, nfl.com, PFT) csapatnév szerinti sorrendben:

  • Andre Smith, OT, Baltimore Ravens
  • Star Lotulelei, DT, Buffalo Bills
  • Jordan Mack, LB, Carolina Panthers
  • Stephen Guidry, WR, Dallas Cowboys
  • Kyle Peko, DT, Denver Broncos
  • Devin Funchess, WR, Green Bay Packers
  • Eddie Vanderdoes, DT, Houston Texans
  • Michael Pierce, DT, Minnesota Vikings
  • Brandon Bolden, RB, New England Patriots
  • Patrick Chung, S, New England Patriots
  • Jason Vander Laan, TE, New Orleans Saints
  • Cole Wick, TE, New Orleans Saints
  • Leo Koloamatangi, C, New York Jets
  • Marquise Goodwin, WR, Philadelphia Eagles
  • Anthony McKinney, OT, Tennessee Titans
  • Larry Warford, OG, FA

A fenti listából az egyetlen veszélyeztetett játékos – aki így nagyobb összegű illetményt kap – Michael Pierce, aki asztmás és az utóbbi években tüdőgyulladása is volt. Érdekes, hogy több (védő)falember is lemondja a szezont, ami nem feltétlen meglepő, talán ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, mind a pályán való fertőzésveszély, mind egészségügyi szempontból.

A Packers elvesztette egyetlen idei WR-szerzeményét Devin Funchess személyében, az Eagles pedig idén csere keretében megszerzett szélvészgyors elkapóját kénytelen nélkülözni – Marquise Goodwin öthónapos kislánya és három vetélésen átesett felesége miatt döntött a szezon kiülése mellett.

Furcsa döntés Larry Warfordé, aki ugyebár csapat nélkül van jelenleg, miután a Saints kivágta, és állítólag több ajánlatot is kapott már. Mivel az opt outolás nem visszavonható, így jobban járt volna, ha simán marad szabadügynök, hiszen még meggondolhatta volna magát, vagy ha esetleg javulna a helyzet a szezon második felében, akkor jó pénzért tudott volna aláírni egy contenderhez.

A Patriotsnál van eddig a legtöbb opt outoló játékos, szám szerint hat. Érdekesség, hogy a tavaly 15 legtöbb snapet a pályán lévő Patriots-játékosból 8 nem lesz a csapat tagja idén.

A korábban opt outoló játékosokról itt írtunk, illetve külön közöltünk hírt Laurent Duvernay-Tardifról, Dont’a Hightowerről és Eddig Goldmanről is.

A játékosok még legalább augusztus 5-ig dönthetnek az opt out mellett (a pontos részletek aláírásától számított egy hétig, erre viszont még nem került sor, tehát a dátum kitolódhat), amelyet később nem lehet megváltoztatni, viszont mindenki kap némi illetményt. Azok a játékosok, akik orvosi indokkal hagyják ki a szezont 350 ezer dollárt kapnak az NFL-től, akik pedig orvosi indok nélkül opt outolnak, 150 ezer dollárt kapnak. A szezont kiülő játékosok szerződése mindenképp tolódik egy évvel, a veszélyeztetettek viszont megkapnak egy “accrued”, tehát teljesített szezont a szabadügynök piac felé. A csapat szempontjából a kiülő játékosok fizetése felszabadul a fizetési sapkában.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
2020-07-29 08:29

Amikor eléred azt a szintet, hogy bármi is történjen a csapatodnál, amögött mindenki valami váratlanul zseniális dolgot sejt :) (amúgy ez az augusztus eleji határidő elég inkorrekt, annyi minden történhet egy hónap alatt vírus-ügyben (is)…)

https://twitter.com/AdamSchefter/status/1288139768044412928?s=20

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-07-29 09:55

Nehéz kérdés. Igazad van, viszont jogos elvárás az is egy ilyen összetett csapatsportnál, hogy tudják az edzők és a csapattársak, hogy kire lehet számítani és kire nem.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-07-29 11:03

plusz aki kockázatosnak tartja az egészet, az egyébként is az edzőtábor rendes kezdete előtt offolja, hiszen már az nagyon problémás, hogy össze leszel eresztve a csapattársaiddal.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Vicgeordie
2020-07-29 14:39

BB egyértelműen az NFL Piszkos Fredje. Soha nem tudhatjuk, hogy kavarja-e vagy nem kavarja? :)

RvBalazs
RvBalazs
2020-07-29 08:44

Lassan jöhetne egy Covid tracker.
melyik csapatban kik ülik ki a szezont, vagy kik vannak épp COVID-IR-en

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  RvBalazs
2020-07-29 12:54

épp írni akartam

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
2020-07-29 08:44

Lassan nem lesz szezon…

Zotya
Zotya
2020-07-30 16:19

Nem mintha sajnálnám tőle, de Warford így jogosult a 150 e$-ra? Jelenleg ugyanúgy nincs csapata, mint mondjuk nekem :D

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x