Connect with us

Hír

Ha engedélyezték volna a Saints trükkjét, akkor a Ravens szerezte volna meg Clowney-t

Tegnap írtunk arról, hogy a Saints úgy próbálta megszerezni Jadeveon Clowney-t, hogy adott volna a Brownsnak egy második körös picket, a Browns átvállalta volna a pass rusher fizetésének egy részét, majd egyből elcserélte volna New Orleansba. A liga azonban nem engedélyezte ezt a tranzakciót, így Clowney a Titanshez írt alá. A sztorinak viszont nincs itt vége, írja a PFT.

Ugyanis ha engedélyezte volna a liga ezt a lépést, akkor a Ravens is megcsinálta volna ugyanezt, méghozzá a Jaguarsszal partnerkedve. Clowney pedig a Saints helyett inkább a Ravenst választotta volna, Baltimore volt az elsődleges célpontja, de a Hollóknak sem volt elég elkölthető pénzük rá. Tehát csak ilyen formában lehetett volna megoldani az üzletet, ami szembement volna a liga szabályozásával, miszerint nem lehet draft picket pénzért cserélni.

28 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2020-09-08 08:49

Reménykedtem benne egy ideig.. de utána belenéztem a pénztárcánkba..
comment image

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-09-08 09:16

Hát azért maradt ott még mit a tejbe aprítani. :) Csúnya is lenne, ha újoncszerződésen lévő irányító mellett nem lenne pénz a keretben.

Fetyke
Fetyke
2020-09-08 09:30

“…de a Hollóknak sem volt elég elkölthető pénzük rá.”
Ezt nem is értem. Clowney nem kapott taget, tehát ha jól tudom, akkor köthettek volna hosszú távú szerződést is. A Ravensnek jövőre 49 millió elkölthető pénze lesz (175 milliós cappel számolva !!!). Ebben a történetben valami nagyon nem kerek nekem.
Attól tartok, hogy a Ravens nem is akarta igazából Clowney-t, különben simán megszerezhette volna…

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-09-08 09:30

vagy Clowney nem akart hosszú távút :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-09-08 09:30

Akkor meg ő nem akart eléggé holló lenni. Mondom én, hogy itt valami nem kerek. :)
De egyébként ha hozzácsaptak volna két automatikusan megsemmisülő évet szerződéséhez, akkor az egy éves is belefért volna bőven. Most én tanítsam a GM-ket? :D

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-09-08 09:33

no meg azt számold hozzá, hogy Ronnie Stanley és Matt Judon is FA lesz és Lamarnak is lehet már adni jövőre szerződést, az még sokat elvehet a jövő évi capből

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-09-08 09:52

Na igen, de Renningan kivételével mindenki a fizetési keret jelentős megugrásával számol 2022-re. Azért ne mondd, hogy ne tudtál volna szorítani helyet Jadeveonnak, ha akarsz? :)
Ha egy csapat nagyon akar valakit és fordítva az nem így néz ki nálam, hanem mondjuk úgy mint a Ngakoue-Vikings történet, ahol mind a ketten áldozatot hoztak a másikért.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-09-08 10:01

nyilván, sok mindent meg lehet oldani, ezt is meg lehetett volna, de legtöbb esetben úgy néz ki a dolog, hogy nem minden áron, meg vannak fontosabb dolgok is :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2020-09-08 12:51

Aha. Majd ha az asszony rajtakap a szomszéd csajjal és rákérdez, hogy mi is van akkor az örök hűséggel, akkor majd benyögöm, hogy “Tudod, drágám, ezek már az automatikusan megsemmisülő évek” :)

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-09-08 15:47

Stanley 25 millió, Jackson 35-40.. és lőttek is a 49 nek (nyilván lehet játszani a leosztással, a lényeg csak annyi, hogy ez csak a látszat, hogy van zseton (illetve van, csak ha ezt ész nélkül dobáljuk, annak semmi értelme) :)
Én alapvetően örülök, hogy nem vettünk el a jövő évi cap-ből.. fene se tudja, hogy mi lesz.. annyira Clowney nem az a kihagyhatatlan ziccer, de azt gondolom, hogy ennek a rendszernek és ennek a secondarynek nem feltétlenül létszükséglet egy jó EDGE.
Ami fura volt, hogy csak 2 TE van a rosteren és talán az OL is kicsit vékonyabb mint kellene… szóval jól van ez így

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-09-08 16:10

“…annyira Clowney nem az a kihagyhatatlan ziccer,”
Ennyi a lényeg.
Csak halkan jegyzem meg, hogy Lamar jövőre még biztosan újoncszerződés alatt játszik, de az is nagyon meglepne, ha nem hívnátok le az 5. éve opcióját. Az, hogy az utána lévő hosszabbításból (meglepne ha 40 millió alatt megúsznátok) mennyit osztotok le ezekre az évekre azért nem lehet olyan releváns. Évi 5-10 milliónál többet ez biztosan nem jelent majd.
Szóval van nálatok pénz jövőre, aminek a nagy részét nem elkölteni nagy hiba lenne (hiszen ez az előnye az újoncszerződésű irányítónak). Viszont azzal teljesen egyetértek, hogy nem ész nélkül (ugye BOB?) hanem okosan kell ezzel a pénzzel bánni.

Dongatto
Dongatto
2020-09-08 12:20

Na tessèk most lehet szàjalni arrol is hogy undorìtò amit a Ravens csinàl. /sìri csend…./
Ja nem, màs megcsinàlhatja csak a Saints az undorìtò. Nevetsègesek vagytok.
Viszont ha a Ravens hùzta volna be ezt a dolgot nekem ugyanùgy tetszett volna.
Judon-Clowney meg Campbell elèg szèp lett volna.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Dongatto
2020-09-08 12:51

Ne húzd fel magad feleslegesen. Ha igazad lenne és itt tényleg akkora Saints ellenesség lenne, akkor ezt a cikket meg sem írták volna. Peace.
PS: Engem személy szerint nem zavart volna, ha bárki megcsinálja, a NFL pénzügyek (fizetések, átigazolások) körüli machinációk már annyira elszabadultak és természetessé váltak :(

RvBalazs
RvBalazs
2020-09-08 13:18

Továbbra sem szeretem az ilyen trükköket, és nem lesz ettől szimpatikusabb egy csapat, csak ellenszenvesebb.
Nem sirjon senki, hogy lassan kommenteltem.

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-09-08 16:10

Inkább vitassuk meg a tegnapi deept chartunkat! Mit szólsz ahhoz, hogy Johnson lesz a WR2 nálunk, ha minden igaz?

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  Fetyke
2020-09-08 20:04

Én már tavaly is nagyobb szerepet adtam volna neki. Gondolom még a szezon elejére jobban tudja a play-eket, mint az újoncok. De a szezon második felére tuti már Justin lesz a WR2
Remélem, inkább lesz 3 WR felállás majd, és akkor egyszerre látjuk őket, és Ham kap kevesebb szerepet.
De ahogy nézem Gladney lesz még gyorsan kezdő. Őt holnap draftolni is fogom, ha még elérhető lesz pár hátsó körben

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-09-08 21:45

A sok 3 elkapós felállásokban én is reménykedem, bár azért ahhoz a támadófalunk kicsit gyenge szerintem. A WR sor viszont diverzifikáltabb a tavalyinál.
Bisiben én is nagy potenciált látok, és azt olvastam, hogy nagyon meggyőző volt az edzőtáborban. Vagy csak a CB sorunk nem lesz erősebb a tavalyinál. :)
Fantasyban a DB-nél én a SS-et előnybe részesítem a CB-k helyett mert átlagban több tackle-t csinálnak. A többi (INT, Fumble, TD) pedig nagyon ingadozik szezononként.

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  Fetyke
2020-09-09 10:52

3 elkapó, vagy 2 WR 2 TE
Sokszor írtam, hogy Irv Smith-től is jó évet várok.
A CB sor jó lesz, ilyen pass rush és S sor között nehéz lenne rosszul teljesíteni.
Ami jobban zavar, hogy miért kell még most is LB-t igazolni.
És az elmúlt hetek arról szóltak, hogy LB sort akartunk erősíteni, vagy mélyíteni inkább. Barr-nak idén meg kell mutatnia, hogy miért hiszünk benne ennyire.
De már holnap szezon, pár nap és Vikings is bemutatkozik.
És most nagyon bízom az első körös W-ben

ducksfan
ducksfan
2020-09-08 13:53

Ezt nem igazán értem, mert ha a Liga engedélyezte volna Saintsnek, akkor a Ravens már nem tudta volna megcsinálni, mert Clowney nem lett volna FA.

katonadani
Reply to  ducksfan
2020-09-08 14:03

attól h engedélyezi a deal ötletét, még nem születik megállapodás

ducksfan
ducksfan
Reply to  katonadani
2020-09-08 17:11

ha a Saints megkérdezi, hogy ez így mehet-e, rábólint a Liga, megcsinálják és akkor a Ravens hoppon marad. Vagy a Liga küldött volna egy memot a csapatoknak, hogy ilyet is lehetne, pancserek? Esetleg a két GM-nek egyszerre jutott ez az eszébe?

katonadani
Reply to  ducksfan
2020-09-08 18:12

a Saints megkérdezi, hogy elméletben mehet-e, ezt a Ravens is megtudja (ahogy megtudta, hogy ezt tervezi), és mivel Clowney nem írt alá semmit, megy inkább a Ravenshez.

ducksfan
ducksfan
Reply to  katonadani
2020-09-08 21:45

tehát amikor Clowney ügynökének szólt a Saints, hogy mi a Mesterterv, ő szólt az ügynökének, keresse meg a Ravenst egy hasonló ajánlattal. Aztán amikor a Saints rájött, hogy mindenképpen bukják Clowneyt, inkább elkaszáltatták az ötletet.

Hmmm…. nagyon ravasz :D

RA7
RA7
2020-09-08 20:31

Kérdés nélkül így is megbüntetni mindegyik érintett csapatot. Hamar elmegy a kedvük a trükközéstől.

Snagal
Snagal
Reply to  RA7
2020-09-09 13:07

Miért is?
Kitalálták, hogyan tud létre jönni a deal – a liga meg azt mondta, hogy ezt nem hagyja jóvá.
Ez akkor lenne trükközés ha az eredeti szándékot elrejtik és a liga utólag tudja meg.
Kicsit túl sokan fosnak a Saintstől (vagy a Ravenstől) ha már azért is büntetést követeltek ami meg sem történt.
(szép is lenne ha a NAV -nál megkérdezném, hogy xy tételt visszaigényelhetem -e majd megírnák, hogy nem vagyok rá jogosult így nem – DE amiért gondoltam rá 2 év felfüggesztettt :D ne vicceljünk már)

RA7
RA7
Reply to  Snagal
2020-09-09 20:42

Semmi köze ennek ahhoz hogy melyik csapat csinálja. Szerinted nem volt és nem lesz még ilyen amit okosba csináltak meg? Dehogynem.

Snagal
Snagal
Reply to  RA7
2020-09-10 10:21

Tehát szerinted ha xy megkérdezi a jogalkotókat, hogy ezt és ezt a tranzakciót szeretné végrehajtani, majd azt a választ kapja, hogy nem lehet, mert törvény ellenes akkor xy -nak börtönben a helye hiszen egy törvényellenes tranzakció gondolata fogalmazódott meg benne amit bár nem tett meg, mert jelezték neki, hogy ez a jogszabályokkal ellentétes, de ha már az eszébe jutott akkor ülje csak le az ezért járó büntetést, vagy fizessen pénzbírságot?
Esetleg egy külföldi állampolgár a határon megkérdezi, hogy nálunk az autópályán mehet-e 150-nel akkor elmondják neki, hogy nem, Magyarországon 130 megengedett sebesség – ill. parancsoljon itt a csekk 30.000ezerről amiért 150-nel akart menni… tehát szerinted ezeket így kéne kezelni?

RA7
RA7
Reply to  Snagal
2020-09-10 15:11

Igazad van. Nem. Hülyeséget írtam.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x