Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #8

Kifejezetten tetszett a múlt heti 18 órás kezdés, az alvásidőmet így egy órával ki tudtam tolni, most viszont vissza a megszokott kerékvágásba, ismét 19 órától kezdődik a focidömping, egészen parádés mérkőzésekkel!

19 órás sáv

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens (Arena4, Kandalló Pub)

A hétvége meccse, alig várom már ezt az igazi rangadót! A két legtöbbet blitzelő defense-t láthatjuk majd a pályán és a legnagyobb kérdés az, hogy ez mennyire befolyásolja a támadósorokat majd.

Lamar általában nem teljesít jól a blitz ellen, csak 29. sikerességi mutatóban, de a lábaival kompenzálhat. A probléma az, hogy nincs a Ravensnek egy igazán megbízható első számú elkapója, akire rá lehet dobni a labdát, mikor baj van. Marquise Brown jó kis játékos, de nem ez a stílusa, erőssége. Viszont ő is kulcsfigura lehet, ugyanis a Steelers secondary sebezhető, főleg hosszú játékokkal, ugyanis a negyedik legtöbb “robbanékony” játékot és a leghosszabb átlagos passzmélységet engedték a ligában. Lamar nyomás alatt igyekszik Brownt keresni, és ha egyszer-kétszer el tud szabadulni a szélvészgyors elkapó, akkor jól jöhet ki a dologból a Ravens. Így lehet megverni a Steelerst, de vajon Jacksonnak sikerül?

A túloldalon Big Bennek elméletben a blitz nem okoz gondot, mivel nagyon gyorsan szabadul a labdától. A passzainak 66,5%-a 2,5 másodperc alatt távozik a kezei közül, ami magasan a legtöbb a ligában (55,7% felett nincs senki rajta kívül). Ez tehát semlegesítheti a blitzet alapesetben, viszont a Ravens nagyon kreatívan játszik a blitzek mögött, így akár hátránnyá is válhatnak ezek a gyors passzok. Ilyen szituációkban ugyanis az irányító egyből dobja a hot route-ot a blitzelő védő helyére, a Ravens viszont ezt pontosan tudja, így általában váratlan helyekről küld abba a sávba védőt, tehát abban reménykedhetnek a Hollók, hogy ezzel sikerül pár hibába belekényszeríteni Big Bent.

Alapvetően az eddig látottak alapján szerintem a Steelers a mérkőzés esélyese, a futást nagyon jól ölik, a belső védőfal óriási problémákat fog okozni a Ravens belső támadófalának, a blitzekkel pedig zavarba hozhatják Lamart. Ellenben a fogadóirodáknál a Ravens a favorit, részben azért, mert bye weekről érkeznek, az edzői stáb nagyon jó, így lehet kitaláltak valami jó kis gameplant a csoportrangadóra, ami sikeres lehet – a Ravens az utóbbi négy évben mindig nyerni tudott pihenőhét után.

New England Patriots @ Buffalo Bills

Nagyon fontos találkozó ez a Patriots és az AFC East jövőjével kapcsolatban. Ha a Bills nyerni tud, akkor kvázi elkönyvelhetjük a Patriots leáldozását és ténylegesen elhihetjük, hogy ez most egy gyenge csapat. Mert az utóbbi hetekben nagyon úgy néznek ki, de valahogy még ott motoszkálhat a fejünkben, hogy mégiscsak a Patriotsról van szó…

A Pats az utóbbi két meccsen összesen 18 pontot tudott szerezni, a három csapat egyike (Jets, Cowboys), amelyik a Billsnél is kevesebbet ezidő alatt. A Bills ráadásul úgy áll 5-2-vel, hogy negatív a pontkülönbsége (az utóbbi 20 évben csak négy ilyen csapat volt). Jelenleg a buffalóiak sem néznek ki jó csapatnak, a védelem teljesen kukának tűnik és az utóbbi két hétben a korábban szárnyaló offense-nek is nyoma veszett. Pedig most lehetne végre haladni a Patriots ellen, mert a védelem csak egy sima közepeset nyújt (18. EPA/play alapon).

Vajon ki tudja használni a Patriots, hogy a Bills futás elleni védelme borzasztó? Vajon Josh Allen hibáiból tud turnovereket szerezni a secondary? Vagy Sean McDermott megszerzi első győzelmét Bill Belichick felett és kvázi biztosan letaszítja a Patriotsot az AFC East trónjáról? A tippjeink szerint utóbbi, de személy szerint olyan magabiztos nem vagyok ebben a Bills utóbbi pár hetes teljesítményeit figyelembe véve.

Los Angeles Rams @ Miami Dolphins

Tua Tagovailoa végre bemutatkozik a profik közt! Szép kis welcome ajándékot kap az Aaron Donald és Jalen Ramsey vezette védelem képében, amelyik Brandon Staley védőkoordinátor irányítása alatt kifejezetten impresszív, kreatív és fiatalos sémákat használ, amik egy részét az egyetemről hozza. A Ramsé jelenleg a leghatékonyabb védelem a passz ellen és a negyedik leghatékonyabb összességében (és már nem csak NFC East csapatok ellen bizonyítottak).

Mit várhatunk el Tuától? A Fitzmagic vezette offense a 13. leghatékonyabb volt passzolásban és a 19. összességében, ezt kellene nagyjából tartani az év végéig. Fitz benne volt az 5 irányítóban, akik a leggyorsabban szabadultak a labdától idén, ezáltal sikerült palástolni a liga egyik legrosszabb támadófalának gyengeségeit. Viszont nagy kérdés, hogy az újonc is tudja-e tartani ezt a tempót, hiszen azért az elsőéves QB-knak általában több idő kell átlátni a dolgokat a pályán. Most Mike Gesickire támaszkodhat elsősorban, ugyanis a Rams a tight endeken kívül mindent nagyon jól fog eddig a szezonban.

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers

A Packers az első fordulóban is simán elintézte a Vikingst, idén hatból ötször 30+ pontot tett fel a táblára, egyszerűen nem szabadna gondot okoznia a Green Bay-ieknek ez a Vikings, amelyik Ngakoue elcserélésével már láthatóan 2021-re tekint. Az említett trade miatt nyomás nem lesz Rodgersen, így könnyedén szedheti szét az amúgy is gyenge, de most még sérülésekkel is tizedelt secondaryt. A túloldal már egy érdekesebb kérdés. Egyrészt miért csak garbage time-ban jön elő a minnesotai offense? Másrészt Cousinsból miért lett Jameis Winston? Ilyen ütemben 29 TD-vel és 27 interceptionnel fejezné be az évet, amik már tényleg jameisi számok. A Jaire Alexander vs Justin Jefferson matchup elég ígéretesnek tűnik, hiszen a PFF 7 forduló után legjobbra értékelt CB-je és legjobbra értékelt WR-e csaphat össze (már amikor nem épp Thielenre vigyáz a Packers cornerbackje).

Indianapolis Colts @ Detroit Lions

A Coltsnak nagyon kell ez a meccs, ugyanis a következő négy fordulóban játszanak a Ravensszel, a Packersszel és kétszer a Titansszel, így egy mostani vereséggel elég mélyre kerülhetnek a hajrára. A Lions oldalán viszont megcsillanhat a reménysugár egy győzelemmel, ugyanis a következő négy meccsük a Vikings, a Washington, a Panthers és a Texans ellen lesz, szóval belekezdhetnek egy playoff-pushba. Ehhez az kellene, hogy hanyagolják a futás erőltetését, mert Golladay visszatérése óta a legjobb pass offense-szel rendelkeznek EPA alapon a ligában (a Golladay-Rhodes párharc egyébként elég jónak ígérkezik). A túloldalon viszont épp Jonathan Taylornak lehet nagy napja a Lions gyenge futás elleni védelme ellen. Az indianapolisiak nem túl meggyőzőek idén, de bye weekről jönnek és nekik van a jobb edzői stábjuk.

Las Vegas Raiders @ Cleveland Browns

Sok pontra lehet számítani a meccsen, ugyanis két jó offense és két gyenge védelem lesz a pályán. A Raiders csak 24 százalékban tud nyomást generálni (27.) és játékonként 6,4 yardot enged (30.), így nem lehet nagy ellenállásra számítani a részükről. Ez pedig kedvez Mayfieldnek, akinek látszólag csak a gyenge védelmek ellen megy igazán (lásd Bengals múlt héten) – most Odell Beckham nélkül kell brillíroznia. A túloldalon a Browns nagyon rosszul védekezik slot elkapók ellen (második legtöbb engedett yard) és mély passzok ellen is (második legtöbb próbálkozás és negyedik legtöbb yard/play), úgyhogy ez egy Henry Ruggs parádéért kiált, akit épp erre találtak ki – slotból indulva hosszú elkapásokra.

Tennessee Titans @ Cincinnati Bengals

A Titans támadósora, amely a harmadik leghatékonyabb a ligában, és a red zone-ban 80%-ban TD-t szerez, szét fogja szedni a Bengals védelmét. Akár Tannehill passzaival, de még inkább Henry futásaival, ugyanis a Bengals középső védőfal nagyon lyukas. Burrow-éknak is lesz lehetőségük haladni, hiszen a Titans a négy csapat egyike, amelyik legalább 50%-ban enged “sikeres” (pozitív EPA) játékot az ellenfeleknek. A WR-eknek a negyedik legtöbb elkapást engedték, ráadásul leginkább a rövid- és középtávoli zónákba, Burrow pedig pont ezt használja a legtöbbet. Persze azt sosem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Bengalsnál csak a Vikings belső támadófala rosszabb passzblokkolásban idén, így Jeffery Simmonsnak nagy napja lehet (az elmúlt három héten egyébként is 14 nyomásgyakorlást jegyzett). Burrow-nak azért is lesz nehéz dolga, mert az amúgy is borzasztó támadófalának a fele le is sérült.

New York Jets @ Kansas City Chiefs

Láttok bármilyen esélyt a Jets győzelmére? Nem? Oké, lépjünk tovább. Mondanám, hogy a Jets szurkolók nézzenek inkább Clemson meccset, de ezen a héten még ebben sem lelhetik örömüket.

22 órás sáv

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks

Tavaly három pont és fél yard volt a különbség a két csapat közt az egymás elleni meccseken, így most is kiélezett csata várható a riválisok összecsapásán. Emellett a pontzuhatag is előrejelezhető, de sem ez, sem az őrült végjáték nem meglepő, ha egy Seahawks mérkőzésről van szó. Wilsonék nyilván fognak tudni haladni, nagyon jó ez a támadósor, de a túloldalon Shanahanről is nehéz elképzelni, hogy ne tudja szétszedni a Hawks védelmét. Nagyon jól mutatja a 49ers offense felépítését, hogy sérüléséből való visszatérése óta Garoppolónak a legalacsonyabb az átlagos passzmélysége (5,2), ellenben a legmagasabb a passzonkénti yardátlaga (9,4) – tehát jól vezeti az elkapóit, akik megoldják helyette a munka oroszlánrészét. A tippjeink nem tükrözik feltétlen, de szerintem ez egy ki-ki meccs, és az is érdekes, hogy a Buccaneers mellett a 49ers az egyetlen csapat a ligában, amelyik a Football Outsiders DVOA mutatója alapján top10-ben van támadó- és védőoldalon egyaránt.

New Orleans Saints @ Chicago Bears (Arena4)

A Saints 2020-ban először lép ki a napfényre – vajon meglátják az árnyékukat és hosszú tél következik? Breesék egy elég kemény védelemmel találják szembe magukat, és a hideg, szeles idő nem az ő öreg csontjainak kedvez. Várhatóan most nem fogja megdobni azokat a deep out labdákat (amiket a 7 játékaiban is megmutattam), vagy ha mégis, akkor nem elképzelhetetlenek a hibák és interceptionök. Fegyverekkel továbbra sincs jól ellátva, így Kamarára épülhet az offense most is, akit Roquan Smithnek kellene őriznie – erre draftolták végülis, csak hát nem annyira tudta megmutatni, hogy meg is tudja oldani a feladatot. A túloldalon egy gyenge offense találkozik egy gyenge defense-szel, ahol a nagy kérdés az, hogy jön-e végre egy jó Foles meccs. Itt lenne már az ideje a sok szenvedés után, és ha ez megvalósul, akkor lehet esélye a Bearsnek.

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos

Justin Herbert parádés játékot nyújt, még ha egyesek meg is kérdőjelezik, hogy ez mennyire fenntartható (harmadik kísérletes űrszámok, stb). A Broncos védelme ellen viszont kifejezetten nehéz dolga lesz, hiszen Fangio legénysége elég jól muzsikál, így akár visszafogottabb estéje is lehet az újonc QB-nak. Persze amilyen formában van, erre sem feltétlen fogadnánk. A túloldalon a Broncos offense-t elég rossz nézni az elmúlt hetekben, így leginkább egy kevéspontos meccsre lehet kilátás, amire a Herbert-faktor miatt lehet érdemes odakapcsolni.

Sunday Night Football

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles (Arena4)

Egy gyenge és egy még gyengébb csapat találkozik vasárnap éjjel, de az egyik legalább küzd. A másikban meg Ben DiNucci fog irányítani, akiről nem véletlenül nem hallott még szinte senki – érdekesség vele kapcsolatban, hogy gimiben Mike McCarthy testvére volt a kosáredzője. A Cooper vs Slay matchup érdekesnek ígérkezhet a szélen, amennyiben DiNucci képes eljuttatni a labdát az elkapóihoz. Könnyű dolga nem lesz egy ilyen összetákolt támadófal mögött, amit az Eagles védőfalának szét kell szednie. A Dallas védelméről már azt hiszem leírtunk az utóbbi hetekben mindent, amit lehetett, így Wentznek még a B csapattal is haladnia kellene. Látva a múlt heti teljesítményt, hacsak DiNucci nem nyújt valami óriási játékot, nem igazán látom, hogy a vendégek ezt megnyerik – vagy bármelyik másik meccset igazából.

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
3 years ago

Ide megmondom a Pats behúzza ellenünk :D

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ThySoul
3 years ago

Áhh esélytelen, szerintem tök simán kikap a Patriots. (Tippjátékban is a Billst tettem meg, így valószínűleg nyer a Patriots 😄😄😄)

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  ThySoul
3 years ago

Ha most nem nyertek, akkor soha :) (nem elég az eddigi nyomorhegy, most kábé egy fél kezdőnyi új sérült lett…)

Viktor Gál
Viktor Gál
3 years ago

Remek az Arena4 kínálata:((((

BennieBoy
BennieBoy
3 years ago

Remélem, h vagy Foles szedi végre össze magát, vagy ha holnap is botladozni fog, akkor meg jön vissza Truby, hátha maradt még benne dac és bizonyítási vágy.

Fetyke
Fetyke
Reply to  BennieBoy
3 years ago

Ha adtok két első kört, akkor elküldjük nektek Cousinst. :)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
3 years ago

És ha Cousins helyett megkapjátok Trubyt és Folest? :D

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Haggyadmá, kinek kell az a nyomorult INT mágnes? Láccik rajta, hogy meg akarja dönteni JW rekorgyát.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  bjeela
3 years ago

Az élő szerződés alapján azt kell gondoljam, a Minnesota Vikings csapatánk! :)

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Ha megnyerte hadd vigye
Nem lesz neki irigye

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
3 years ago

Na majd bömbizhet a medve, mikor Kirk megszerzi végre az első MNF győzelmét!

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Már ezerszer megmondtam neked, hogy a medve nem játék. Há sosemnem tanúsz?

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
3 years ago

Bocs!

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Igen, olyan helyes kis mancsokkal és pelyhes fülecskékkel…

Danika
Danika
3 years ago

Jaj gyerekek nektek is ennyire egyértelműnek tűnik a Chargers győzelme a Szopóroller Bowlon. Bár nálunk nincs annyira szép támadó játék, de a túloldali edzői inkompetencia bőven vetekszik vele.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Danika
3 years ago

Az edzoi inkompetencia egyensulyban van, a többit leirtad

ThySoul
ThySoul
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Sziasztokkkk, Patrik vagyok, és ez itt a Jackass :)

ThySoul
ThySoul
3 years ago

Tetyák, láttam olyan dögös kocsmás pultost :)

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x