Összefoglaló

Hosszabbításban győzött a Titans, már nem nyeretlen a Falcons és a Giants

Published on

A Falcons kiütéssel, a Giants drámaian nyerte meg idei első mérkőzését, a Titans és a Texans hosszabbításos izgalmas, mérkőzést vívott egymással, a Lions pedig végre valahára nem adta le 10+ pontos előnyét.

Houston Texans @ Tennessee Titans 36-42 (OT)

A mérlegek alapján aligha számíthattunk egy ennyire kiélezett, izgalmas és magas színvonalú találkozóra, de a pályán lévők mindent megtettek a nézők szórakoztatásáért (ilyennek kellett volna lennie a Browns-Steelers meccsnek is…).  A mérkőzést a Titans kezdte jobban, 14-0-ra vezetett, majd egy drive-ra összekapta magát a Texans, de a félidő végén így is 21-10-re mentek a hazaiak. A harmadik negyed viszont a Texansé lett, a Titans támadófala és specieális egysége is többször hibázott, így a negyedik negyed már houstoni előnnyel (23-21) kezdődött. Ezután gyors lövésváltás, majd Tannehill kvázi egyetlen rossz dobását megbüntette a Texans, de a végén a Titans egy hihetetlen 2 perces drive-ot vezetett és hosszabbításra mentette a találkozót, majd be is húzta a W-t. Tanulságok.

  • Derrick Henry nagyon jó

Nem voltam elragadtatva attól, hogy a Titans ennyire ragaszkodott Henryhez, de úgy néz ki, hogy ő a Titans Le’Veon Bellje, és ha volt csapat, amelyiknek megérte a nagy pénzt rááldozni a futóra, akkor az a Tennessee. Egyszerűen működik a rendszer, Henry tökéletesen érzi, hol nyílhatnak meg előtte a lyukak, és valami elképesztő, hogy egy ekkora darab test képes lesprintelni DB-ket egy 94 yardos TD-nél. A hosszabbítást is ő döntötte el: előbb egy 53 yardos elkapással helyzetbe hozta a csapatot, majd wildcat formációból, 3. kísérletre be is futott a célterületre.

A mérkőzést 212 futott yarddal, 9,6 yardos átlaggal és két TD-vel fejezte be, emellett volt két elkapásból 52 yardja. Mellette ráadásul Jeremy McNichols is jól teljesített, öt futásból 51 yardot termelt, a futójáték hibátlan volt.

  • A Texans offense-ben továbbra sincs koncepció

Szép-szép, hogy sikerült megnehezíteni Titans dolgát, de ez a csapat legfeljebb mentalitásában lett jobb Bill O’Brien leváltása óta. A támadósor effektíve semmit nem javult, továbbra is attól függ, hogy Watson épp MVP-formában játszik-e, vagy sem. Ha igen, akkor is csak oké, mert ha épp Will Fuller elszalad, vagy a QB meghosszabbítja a játékot, akkor tudnak haladni, de nem igazán van koncepció, a játékhívások nem kreatívak, továbbra sincs kihasználva a keret diverzitása. Hiába van ott egy Duke Johnson vagy épp David Johnon, a futók nincsenek bevonva a passzjátékba (négy target összesen), futni meg ilyen támadófal mögött nem lehet. Egyedül annak lehet örülni, hogy Watson egy top irányító (28/37, 335 yard, 4 TD), aztán valaki előbb-utóbb csak épít köré valamit. A védelemről pedig annyit, hogy sikeresen asszisztáltak a futó- és a passzjátékhoz is, meccsenként legfeljebb 1-2 alkalommal képesek megállítani egy kicsit is valamire való offense-t. Szegény JJ Watt.

  • Ryan Tannehill is jó

Bár sokáig nem fenntartható ez a sorozatos egy labdabirtokláson belüli győzelem, lassan ideje elismerni, hogy Tannehill nem egy egyszezonos csoda. A meccset 364 yarddal, négy TD-vel és egy INT-tel fejezte be, a Titans pedig 600+ total yardot gyűjtött. Volt pár egészen elképesztő dobása, a kötelezőket mindig hozza, praktikusan csak egy rossz passza volt, amikor a 4. negyedben, egy pontos hátrányban mindenképp 60 yardot szeretett volna haladni, amit végül a védő halászott le (és ez sem volt homály). Mindemellett az önbizalma is a helyén van (ami Adam Gase után egy kisebb csoda), idén van annyira clutch, mint bárki. Ebben természetesen Arthur Smith keze is benne van, aki bármikor képes előhúzni valamit a kalapból, most épp a TE Anthony Firkserrel sokkolta a Texans teljesen felkészületlen védelmét, aki 113 yardot és egy TD-t gyűjtött, de Adam Humphries is átlagon felül teljesített. Ha sikerülne a jó játékot stabil előnnyé kovácsolni és úgy is hozni pár meccset, ahogy a Bills ellen sikerült (illetve a most kétszer is rontó Gostkowski sem ijesztgetné a sajátjait), akkor minden további nélkül felhelyezhetjük a csapatot a legmagasabb polcra.

(renningan)

Atlanta Falcons @ Minnesota Vikings 40-23

Úgy tűnik, jót tesz a főedző menesztése a csapatokkal, ugyanis a Texans után a Falcons is sima győzlemet aratott a HC kirúgása utáni első meccsen. Gyorsan megalapozta a hangulatot, hogy Kirk Cousins interceptiont dobott a mérkőzés első játékából, majd ebből a fajtából dobott még kettőt a félidő vége előtt (Deion Jones, Foye Oluokun és AJ Terrell húzták le őket). Érdekes, hogy a Falcons idén összesen nem szerzett 3 interceptiont öt meccs alatt, most meg egy félidő alatt összejött mindez.

A Falcons kihasználta ezeket a hibákat és egyébként is jól játszott támadóoldalon. Matt Ryan jövője felkapott téma volt a héten, de most parádésan játszott: 40 passzából 30 volt sikeres 371 yardért, 4 TD-ért és egy 136,6-os passer ratingért. Legjobb elkapója Julio Jones volt, aki 8 elkapásból 137 yardot és 2 TD-t tett fel a táblára, de Gage, Ridley és Hurst is elérte az 55 yardot.

Hamar eldőltek a dolgok, 20-0 volt a félidő, 30-7 a harmadik negyed végén, így a Vikingsnak jött a szokásos garbage time statisztikajavítás, ahol az újonc Justin Jefferson 9 elkapásból 166 yardig és 2 TD-ig jutott, Kirk Cousins 343 yardig és 3 TD-ig a 3 interceptionje mellett, de Irv Smith, Adam Thielen és Kyle Rudolph is elérte a 45 yardot.

A Falcons így megszakította nyeretlenségét és utolérte a Vikingst 1-5-ös mérleggel.

(katonadani)

Washington Football Team @ New York Giants 19-20

Ha látványos és színvonalas nem is, küzdős és kiélezett meccs volt az NFC Least két gyengébb csapatának ütközete, ahol a Giants megszerezte idei első győzelmét, a Football Team pedig zsinórban ötödik vereségét könyvelte el.

Daniel Jones felemás volt: voltak szép futásai (összesen 74 yardért), voltak jó passzai, de csak 112 yardig jutott és voltak hibái is, kiemelten a red zone-ban dobott interceptionje (a Giants 0/3 volt a vörös zónán belül, egy turnover, 2 FG). A touchdownja szép volt, ráadásul 145 passzkísérlet után dobott ismét hatpontost – érdekesség, hogy idén csak Darius Slayton kapott el tőle TD-t. Megemlíthető még, hogy az 1/4-es tackle, Andrew Thomas nem kezdett a meccsen fegyelmezési okokból, mert elkésett egy meetingről. A számai ellenére a futó Devonta Freeman egyébként egész jól mutatott a találkozón.

A túloldalon Kyle Allen szintén felemás volt és újra megmutatta, hogy nem lehet vele számolni kezdőként, ellenben cserének a jobban közt lehet. Dobott egy interceptiont korábbi csapattársának, James Bradberrynek, illetve a végén kiütötték a kezéből a labdát, amiből Mr. Irrelevant (Tae Crowder) szerzett fumble return TD-t. A Giants defense egyébként rendben van, a két turnover mellett 3 sacket jegyeztek és a végén a 2 pontost is sikerült megállítaniuk.

Ugyanis Ron Rivera 20-19-nél a legvégén nekiment a kétpontosra, hogy megmentsen minket a hosszabbítás fáradalmaitól. Köszönjük!

(katonadani)

Detroit Lions @ Jacksonville Jaguars 34-16

Nem volt kérdés, melyik volt a jobb csapat. A Lions már a mérkőzés korai szakaszában nagy előnyre tett szert, amit végig meg is tudott tartani. A Detroit az első négy labdabirtoklásból 17 pontot ért el, és abban az egyben is csak egy kihagyott field gól miatt nem tettek pontokat a táblára. Az első félidőben a Jaguars kétszer vesztett labdát és összesen 3 pontot ért el.

A szezon eddigi szakaszáig a liga legrosszabb futás ellen védelmével “büszkélkedhetett” a Lions. Meccsenként 170 yardot átlagoltak ellenük, így joggal gondolhatta a hazai csapat, hogy nekik is lesz keresnivalójuk a földön. A bye week alatt azonban Patricia rendbe rakta a csapatát, és 16 futásból mindössze 44 yardot engedtek a Jaguarsnak. A futójáték teljes hiányában, ráadásul az eredmény után futva képtelen volt felvenni a ritmust Minshew csapata. A fiatal irányító nevéhez fűződik mindkét labdaeladás és hiába játszott DJ Chark, első számú célpontja most sem nyújtott jó teljesítményt. Jól jellemzi a csapat helyzetét, hogy élete első field goaljaira készülő Jon Brown volt a kicker, aki 2-ből 1-et hajtott végre sikeresen.

A Lions oldalán viszont ment a futás. D’Andre Swift első 100 yardos NFL-meccsét játszotta le, ami mellé két TD-t is vállalt. Rajta kívül Golladayt kell kiemelni, aki ugyan csak 4 elkapással zárt, minden megmozdulása aranyat ért. Levédekezni nem lehetett és még a kissé alul dobott labdáknál is kijött belőle az extraklasszis. A Lions összesen több mint 400 yardot haladt előre, amiből 180 a földön jött össze és magabiztosan győzték le a gyengébb csapatot.

Két gyenge edzői gárdából kiderült melyik a gyengébb, és az is, hogy egyértelműen melyiknek van jobb irányítója. A Lions 2-3-mal még nem kell teljesen temesse a szezonját (főleg látva a sorsolásukat), míg a Jaguarsnál lassan az edzőcsere is téma kell legyen és lehet gondolkozni a következő top5-ös picken a drafton, főleg annak fényében, hogy Myles Jack és még további három kezdő játékos is sérülten hagyta el a pályát.

(alatriste)

37 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group