Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #8 – Az NFC Least “álomcsapata”, újonc és nagy öreg irányítók

Az NFC East olyan gyenge idén, hogy szinte csak akkor lenne esélye a rájátszásban, ha az egész csoportból válogatnánk össze a legjobb játékosokat és egy álomcsapattal állnánk ki. El is képzeltük, hogy nézne ez ki, de lesz szó az újonc- és a nagy öreg irányítókról is.

Az NFC Least annyira gyengén szerepel, hogy a négy csapat együtt nem tesz ki egy normálisabbat. Ha a csoport egy álomcsapatot küldhetne a rájátszásba, hogy nézne ki?

katonadani: Hú, nem egyszerű, és lehet még ez a keret sem lenne igazán versenyképes. Az irányítójáték mindenhol borzasztó és első fél év alapján biztos nem Wentz lenne a legjobb, de talán belőle tudom kinézni egyedül, hogy bármire is képes lehet a playoffban. Elkapóknál McLaurin és Cooper egyértelmű, harmadik legyen CeeDee Lamb, habár Travis Fulgham megérdemelné az első 9 forduló alapján, de még nem hiszem el eléggé a srácot, illetve Slayton nevezése sem lenne butaság. Tight endben egyértelműen Dallas Goedert. A támadófalban kis posztváltásokkal össze lehetne hozni egy Lane Johnson – Brandon Scherff–Jason Kelce–Zack Martin–Morgan Moses ötöst, ami elég jól nézne már ki. A védőfalban Chase Young–Fletcher Cox–Leonard Williams–DeMarcus Lawrence kapna szerepet, a linebackereknél Blake Martineznek lehet egyedül bérelt helye, mellé csak potenciál miatt kerüljön mondjuk Leighton Vander Esch. A CB sorban Kendall Fuller, James Bradberry és Darius Slay szerepelne nálam, ami elég jól mutat, a safetyk viszont borzasztóak, jobb híján Rodney McLeod és Jabrill Peppers, i guess.

Renningan: A potenciál és az ezt megelőző szezonokban mutatottak alapján Wentz lenne a kezdő irányító, de idén botrányos, ráadásul úgy, hogy még szerencséje is van (hét INT-et érő passzát ejtették el a védők). Ez egy rövidtávú projekt, így én inkább Daniel Jonesszal futnék neki rájátszásnak: ezer hibája van, de még így is kevesebb, mint Wentznek és overall minden téren jobban játszik. Az elkapók közül McLaurin és Cooper adja magát, de Lamb helyett én simán bevállalnám Fulghamet a kezdőben. A futóposzt a QB-hez hasonlóan nehéz, mert Zeke Elliott a legnagyobb név, de idén botrányos, az újonc Antonio Gibson ellenben elég ügyes, így a forma alapján ő lenne az emberem. Tight endekből sincs valami jó felhozatal: Ertz IR-en van és eddig is gyengén játszott, Dalton Schultz és Evan Engram egészségesen hoz pocsék játékot, így én is maradok Goedertnél, aki IR-ről jött vissza, így még benne nem érkeztünk csalódni (de ha mondjuk választani kellene J.D. McKissic és Goedert között, akkor előbbire voksolnék). A védelmet illetően többnyire egyetértek Danival.

(Ha valaki nem követné az Instagramunkat: Bármilyen hihetetlen, még mindig van matematikai esély arra, hogy az idén botrányos NFC Leastből mindenki bejusson a rájátszásba! Ehhez az kell, hogy 1) a 2-6-os Washington megnyerje az összes mérkőzését, beleértve az Eagles és a Cowboys elleni csoportmeccseket; 2) a 2-7-es Giants nyerje meg a következő hat meccsét, majd kapjon ki a Cowboystól; 3) a 2-7-es Cowboys ugye kapjon ki a Washingtontól, majd nyerje meg a maradék hat meccsét, 4) a 3-4-1-es Eagles pedig kapjon ki a Giantstől, a Cowboystól és a Washingtontól, a maradék öt meccsét pedig húzza be. Ezen kívül a Bucsnak, a Seahawksnak és a Cardinalsnak nem lehet jobb mérlege 8-8-nál (ilyen a Cowboys és a Giants mérlege), míg a Saintsnek és a Packersnek úgy kell megnyernie a csoportját, hogy 9-7-es mérlege legyen, a Ramsnek pedig 9-6-1-gyel kell behúznia a divízióját, egyszer ikszelve a Seahawksszal. Amennyiben mindez megtörténik, akkor ráadásul a Washington lesz az első kiemelt!)

alatriste: A megoldási javaslat még működő képes is lehetne. Ha végignézek ezen a kezdőn, azt kell mondanom, hogy nem is olyan vészes. A QB-m Wentz lenne, de persze csak mert Dak sérült és a többi csapatban még nála is gyengébb a felhozatal – bár Alex Smith mint unortodox megoldás tetszene. Futó poszton egyértelműen Antonio Gibson az emberem. TE legyen Dalton Schultz, bár főleg azért, mert a Philly emberei sokat voltak idén sérültek. Az elkapó szekció a csapat legerősebb pontja lenne talán. Scary Terry–Cooper–Fulgham a sorom, de a Lamb–Shepard kettős is akár jöhetne. A támadófal szélein kissé bajban vagyok, mert LT Dillard és Smith sérülése miatt nincs túl sok. Legyen nálam is a Johnson–Moses duó a széleken (honorable mentionként pedig megemlíteném a Giants idei újoncát – noha nem az 1/4-es Thomast, hanem a 3. körös Peartöt, aki ugyan csak pár meccsen játszott, de ígéretesnek néz ki.). A fal közepe: Martin–Kelce–Scherff, no brainer.

A védőfalban a Chase Young–Fletcher Cox–Daron Payne–Brandon Graham sort tenném. Aldon Smith, Lawrence és Sweat is jó szezont fut, így ez nehéz volt – ami a támadóknál a WR sor, az a védelemben az edge rusherek. A LB felhozatal viszont nem ilyen bőséges. Vander Esch–Martinez duó legalább szállítaná a tackle-öket. A corner sorban Fuller mögött nagy a harc a többi helyért, de végül a Bradberry, Darby kettőst vinném mellé. Slay maradt le kicsivel. A safety duó Rodney McLeod–Jabrill Peppers legyen.

Milyen hatása lehet Herbertre, hogy kiválóan teljesít, de folyamatosan veszít/chockerkedik a Chargers?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!