Prémium cikkek

A legjobb szabadügynök cornerek

Published on

Talán az egyik legmélyebb lista az idei szabadügynökpiacon a cornereké, mert lehet mondani vagy 10-12 nevet, akik még képesek lehetnek kezdő szintre szinte bárhol. Persze az, hogy mély a lista, még nem azt jelenti, hogy a liga legjobbjai közül lehet szemezgetni, mert őket már jóval korábban lekötötte a csapatuk, de hát nem is azért megy a verseny most várhatóan, hogy kié lesz a liga legjobb őrzője.

12. Patrick Peterson

Peterson egykoron a liga legjobb cornere volt és bátran rá lehetett állítani a liga legjobb elkapóira is. Ma már a közepes játékosok őrzésével is bajban van és az embernek van egy olyan érzése, hogy egyre lejjebb kerül a csúszdán. Talán pont ez a váltás kell neki, hogy megújulhasson és legyen benne még egy löket, mert ha csak egy idényre is vissza tud térni a legjobb formájához, akkor abból egy csapat nagyot profitálhat.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

11. Jason Verrett

Verrett a mintapéldája annak, hogy egy tehetséges játékos karrierjét hogyan cincálja szét a sérülés. Tavaly végre egészséges tudott maradni és karrierje legtöbb snapjét játszotta. Tette ráadásul mindezt nem is akárhogy. Megvillantotta, hogy miért is tartottuk az egyik legnagyobb tehetségnek annak idején és miért próbálkoznak vele még mindig a csapatok. Kórlapja azonban kockázatossá teszi, így nem számítok most sem hosszútávú szerződésre senki részéről.

10. Troy Hill

Hill egyszerre haszonélvezője és kárvallottja is a tavalyi csodás Rams védelemnek. Pozitívan jön ki belőle, mert ő is a tagja volt egy elit egységnek és összeségében azért a társak felhúzták az ő játékát is, de negatívan is ki tudjuk hozni a sztoriból, mert egyértelműen ő volt a gyenge láncszem, ahogy arra a Packers nagyon jól rá is világított a rájátszásban. Idén a slotban játszott, de karrierje alatt sokat volt a szélen is, így egy sokoldalú játékosnak tekinthető, aki egy jó koordinátor kezei alatt stabil kezdő lehet továbbra is.

9. Brian Poole

Poole amennyire gyenge pontja volt anno a Falcons védelmének, annyira meglepően feljavult az utóbbi időben a játéka. Idén a Jets védelmének szinte az egyetlen kimagasló pontja volt. Mivel elsősorban nickel corner, így speciális feladata van, de ezt a szerepkört több sémában is kényelmesen el tudja látni. Formája alapján még éppen felívelő pályán van, így egy 7-9 millió dolláros szerződés nem elképzelhetetlen számára.

8. Quinton Dunbar

Dunbar a 2019-es évet úgy zárta, mint a liga egyik legjobb cornere. Aztán áttette székhelyét Seattle-be és mintha kicserélték volna. Időközben sérülések és off field ügyek is hátráltatták, de ez nem magyarázza azt a borzalmas visszaesést, amit produkált. Nehéz megítélni ezek után, hogy mi a valós teljesítménye, így egy prove-it év vagy egy rövid szerződés lehet a jutalma.

7. Xavier Rhodes

Rhodes vikingsos karrierje elején az egyik legjobb corner volt a ligában, de az ott töltött utolsó két évében már inkább volt emberhátrány, mint meghatározó tényező. Sokan kicsit lesajnálva beszéltek róla, mikor a Coltshoz igazolt, de azóta másodvirágzását éli. Mivel már túl van a 30-on, így nehéz feltételezni, hogy valaki nagy szerződést ad majd neki, de egy all-in közeli csapat megpróbálkozhat vele, mint idén az Indianapolis.

6. Mike Hilton

Hilton egy rettentően sokoldalú játékos, aki bármilyen sémában jól érzi magát és viszonylag megbízható teljesítményt nyújtott az elmúlt években, Az egyetlen félelem vele kapcsolatban, hogy egy nagyon jó front7 mögött játszott, így könnyebb dolga volt az átlagosnál és a társaitól is megkapta a segítséget. Ami szintén az értékét csökkenti, hogy elég sok elrontott szerelése van az elmúlt évekből, ami miatt sok nagy játékot engedélyezett.

5. Shaquill Griffin

Griffin potenciálja hatalmas, amit a tavalyelőtti évben meg is mutatott, de egy sérülékeny, egyelőre inkonzisztens cornerback, így elég kockázatos választásnak minősül. Ha elkapja a fonalat, akkor ellenállhatatlan, több olyan meccse is volt az elmúlt két évben, amikor egyáltalán nem engedett elkapást, ellenben képes bezuhanni is a játéka. Alapvetően a csapatok szeretik az ilyen típusú játékosokat és még fiatal is, így aránylag nagy fizetésre számíthat. Egy jó védelmi koordinátor kezei alatt nagyon jó játékossá válhat.

4. Chidobe Awuzie

Awuzie soha nem volt tagja a szűk cornerback elitnek, de viszonylag stabil közepes játékosnak nevezhetjük. A gyenge dallasi védelemnek ő is megitta a levét, mert elsősorban zónázásban jó, így pedig nagyobb mértékben ki volt téve a társak gyenge teljesítményének is. Megnehezíti számára a csapatkeresést, hogy pont ez az utolsó idénye sikerült kimondottan gyengére, de viszonylag fiatal kora miatt még egy évi 8 millió dollár körüli szerződés kinézhet neki.

3. Richard Sherman

Sherman igazi wild card az idei szabadügynökpiacon. A Seattle-nél eltöltött éveit mindenki jól ismeri, majd eligazolása és Achilles sérülése után már kezdtünk volna lemondani róla, de a San Francisco Super Bowl kampányának évében ismét ellenállhatatlan volt. Tavaly aztán ismét sérülést szenvedett, de amikor pályán volt sem igazán remekelt. Ez és az a tudat, hogy lassan 33 éves elég sok NFL csapatot meg fog rémiszteni, de talán egy bajnoki címért menetelő gárda újra esélyt adhat neki. Ami szintén nehézzé teszi a leigazolását, hogy nem lehet sémafüggetlen játékosnak hívni, ellenben a neki kényelmes védelmi felfogásban maximálisan érti a dolgát.

2. Desmond King

King év közben került a Titans csapatához, de közel sem tudta hozni a Chergersben mutatott formáját. Ami igazán rémisztő vele kapcsolatban, hogy előző csapata lényegében a semmiért mondott le róla, tehát ők nem bíztak benne és eddig úgy tűnik, hogy nekik volt igazuk. Ami kicsit furcsa az ő esetében, hogy amíg a Los Angelesnél játszott, addig semmi jelét nem mutatta annak, hogy teljesítménye hanyatlóban lenne, a liga egyik legjobb slot cornere volt. Szerintem még egy utolsó esélyt korrekt fizetésért fog kapni valahol, mert a nickel cornerek értéke egyre nő, ebből pedig ő is hasznot húzhat.

1. William Jackson

Jackson úgy kezdte meg karrierjét, hogy sokan már azt feltételezték, hogy ő lesz a következő generáció legnagyobb cornerback tehetsége. Aztán többek között sérüléseknek is köszönhetően, de visszaesett a teljesítménye és azóta sem tudott olyan magas szintre kerülni, mint 2017-ben. Sőt 2019-ben szörnyű szezont tudhatott maga mögött és már éppen temetni kezdtük volna, de utolsó évében újra összekapta magát, így valós esély van rá, hogy még igazi CB1 legyen valahol. Még mindig viszonylag fiatal, intelligens és jól érzi a coverage sémákat, így nem lenne csoda, ha egy csapat gazdaggá tenné ebben az offseasonben.

[/ppp_patron_only]

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group